Ahmet Işkın 0 Oluşturuldu: Aralık 1, 2012 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 1, 2012 öncelikler merhaba ben resimlerimi raw da çektim ve bilgisayara atınca resimleri açamadım birde normal çekmiştim normalleri açıyor normal resimde mesela DSC_1022.JPG yazıyorraw dosyalarında ise DSC_1015.NEF yazıyor raw dosyasını nasıl açıcam bi bilgisi olan varmı ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ahmet Işkın 0 Aralık 1, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 1, 2012 gönderildi ya bide video çekmiştim ses çıkmamış hep bi vızıltı var neden olmuş olabilir ?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Aralık 1, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 1, 2012 gönderildi ACDsee midir nedir o program ile çektiğin raw ları izleyebilirsin.Üzerlerinde gÜzelce oynamak için Photoshop + Camera raw eklentisi kurman gerekli.Video ların sesini dÜzgÜn oynatamamasının sebebi PC inde uygun codec ler olmayabilir.K-lite codec diye arat, standart versiyonunu indir ve kur, muhtemelen sorun gidecektir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ahmet Işkın 0 Aralık 1, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 1, 2012 gönderildi tamam zaten videoyu açtım gom player ses çıkmadı quik time da açtı raw kaldı sadece Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Aralık 1, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 1, 2012 gönderildi mıcrosoftun sıtesınde kamera paketı var onu ındır bu tarz formatları acmak ıcın codec pack yanı wındovsdada artık acabıleceksın bu resımlerı. oynamak ıcın ıse pıcasa shop gıbı programlar kullanabılırsın.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Aralık 1, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 1, 2012 gönderildi Raw dosyasını açıp izlemenin pek çok yolu var. Microsoftun raw görüntüleme eklentisinden tutun da picasaya, irfan view programına kadar yüzlercesi var. Ama bir Nikon kullanıcısının mantıklı hareket edip makina yanında verilen CD'deki View NX programını bilgisayarına kurup bu program yardımıyla bu dosyaları görüntülemesi, ihtiyaç olanları bu program yardımıyla jpg dosyasına dönüştürmesi gerekir. Bunun bir adım ilerisi ise Capture NX programını bir şekilde edinip (satın almak veya web ortamından indirmek) raw işleme olayını bununla yapmaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Aralık 1, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 1, 2012 gönderildi resim değil fotoğraf. Google nin picasa programını kurun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ahmet Işkın 0 Aralık 1, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 1, 2012 gönderildi Raw dosyasını açıp izlemenin pek çok yolu var. Microsoftun raw görüntüleme eklentisinden tutun da picasaya, irfan view programına kadar yüzlercesi var.Ama bir Nikon kullanıcısının mantıklı hareket edip makina yanında verilen CD'deki View NX programını bilgisayarına kurup bu program yardımıyla bu dosyaları görüntülemesi, ihtiyaç olanları bu program yardımıyla jpg dosyasına dönüştürmesi gerekir. Bunun bir adım ilerisi ise Capture NX programını bir şekilde edinip (satın almak veya web ortamından indirmek) raw işleme olayını bununla yapmaktır.o cd bende var bilgisayara yükledim ingilizce ama artık çözmeye calışıcam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın