İçeriğe git

Liderlik Tablosu

Popüler İçerik

25-03-2014 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor içinde Yazıları

  1. Konuşulanları tam takip etmedim ama Canikon'da yıllık servis hizmetine abone arkadaşlarım yeni bir gövde ya da objektif aldıklarında hemen kalibrasyona yolluyorlar. Ken Rockwell gibi adamlar "taktım, her zamanki gibi mükemmel çalıştı" deyiversinler, her objektif-gövde ikilisinde odak hatası çıkabilir. Sebep şu: Objektiflerin ışığı düşürdüğü nokta fabrikada teorik bir mesafeye göre belirleniyor (gövdede nereye düşmesi gerekiyorsa, bilgisayarda iki nokta arasındaki mesafe ölçülüyor ve bu teorik mesafe objektif fabrikadan çıkmadan ona göre belirleniyor. Aynı ayar gövdede de yapılıyor, yani objketiflerin ışığı nereye düşürmesi gerektiği belli, prizmadaki AF sistemi ona göre mikron seviyesinde ayarlanıyor ve piyasaya sürülüyor. Ama her güvde ve objektif mükemmel değil, mikron seviyesinde kaymalar olabiliyor ne yazık ki. "Mutlaka olur" demiyorum ama olabilir. Bu yüzden aynalı makinelerden yavaş yavaş vazgeçmek aslında firmaların avantajına. Hem kompleks prizma-odak sisteminden kurtuluyorsun hem servislerin odak düzeltme derdiyle uğraşmıyor, hem de yedek parça envanterinde yüzlerce bit kadar parça tutmak zorunda kalmıyorsun. Hemen olacak birşey değil ama o tarafa kaymak lazım. D700'de mükemmel çalışan 50mm f1.4G'ye D800'de -13 AF düzeltmesi yapmam gerekti. 28-300'üm D800'li hiç anlaşamadı, 80-200mm f2.8 (pompalı) hiç sorunsuz odak hatasız çalışıyor. Vs..
    2 puan
  2. Bir teori var: Herhangi bir konuda uzmanlaşmak için gerekli süre: 10,000 saat. Fotoğraf olur, sürücülük olur, mühendislik olur. Günde 4 saat fotoğrafla uğraşırsan (hergün) 7 yıl yapar.
    2 puan
  3. Sorunuzu iki paragrafta değerlendireyim. 1) Uzmanlaşmaktan kastınız nedir? Yani uzman fotoğrafçının sizin gözünüzdeki nitelikleri nelerdir? Eğer profesyonel olarak bu işi yapıp para kazanma derdindeyseniz direk fotoğraf kurslarına yazılabilirsiniz. İmkanlarınız el veriyorsa üniversite de okuyabilirsiniz. Yok ben para kazanmıcam, hobi olarak yapacağım ancak yaptığım işte iyi olmak istiyorum diyorsanız kendinize uzman olarak seçtiğiniz fotoğrafçıların izinden gitmelisiniz. 2) Ne kadar sürede olursunuz, bu tamamen size bağlı bir durum. Türkiye'ye ilk gelen oda büyüklüğünde bilgisayar için rahmetli Turgut özal 3 tane ders aldıktan sonra ABD den kurs vermek için gelen adamlarla beyin fırtınası yapmaya başladığı söylenir. Benim amca oğlu ise belki 10 seneden fazladır bilgisayar kullanır ancak hala bir program kurarken herhangi bir hata ile karşılaşırsa beni arar.
    2 puan
  4. Algılayıcıya dokunmazlar tahminimce de AF sistemiyle oynayabilirler. Türkiye'deki serviste AF sistemine dokunabiliyorlar mı emin değilim. Avrupa'da bazı ülke servisleri bunun için Japonya'ya gönderiyor gövdeleri, onu biliyorum. Aynasızlarda AF sistemleri 3-4 seneye DSLR seviyesine gelir bence. Şu anda sürekli odaklama ve düşük ışıkta odaklama sorunu var. Nikon 1 serisi sürekli odaklamada iyi de ileri seviye DSLRlar kadar iyi değil ve düşük ışıkta odaklaması kontrast bazlıya dönüyor. OM-D ve Panasonicler ilk odakta ileri seviye DSLRlar kadar iyi ama onlarda da sürekli odaklama ve düşük ışıkta odaklama derdi var.
    1 puan
  5. Rumors: Nikon D800s camera preliminary specifications Here is the first set of rumored specifications for the Nikon D800s DSLR camera: No low pass (AA) filter (just like the D800E) Improved software to suppress moiré Expeed 4 imaging processor sRAW Same AF improvements like in the D4s Improved low light capabilities 5 fps (6fps with the MB-D12) Price between D800 and D800E - probably around $3000 No firm announcement date yet - my guess is Photokina (September 2014) or CES (January 2015) It is still too early to mark those rumored D800s specifications with anything above 50% probability. Hopefully I will receive some additional information in the upcoming weeks. Read more on NikonRumors.com: http://nikonrumors.com/2014/03/25/rumors-nikon-d800s-camera-preliminary-specifications.aspx/#ixzz2wzd0tTm3
    1 puan
  6. Haklısınız Ertan bey, aynasızlar birçok yönden hem kullanıcıya hemde üreticiye daha cazip gelse de şuan için firmaların cebini doldurma amaçlı olduğunu düşünüyorum. Daha az mekanik, daha düşük maliyet ancak daha pahalı fiyat ve elektronik. Bu tıpkı cep telefonlarında olduğu gibi. önce takoz şeklinde telefonlar geldi, (hatta 95 de ilk telefonumu banka kredisi ile almıştım o kadar pahalıydılar) daha sonra ebadlar küçüldü küçüldü teknolojisi ilerledi ve şimdi her geçen gün büyümeye başladı Japonlar tablo şeklinde televizyon yapmış duvara asıyormuşsun dediğimiz dönemlerde bize tüplü ve projeksiyon TV leri öteliyorlardı. Aynasızlar içinde şuan için aynı şeyi düşünüyorum. Mesela şuan elinizdeki V1 i saymıyorum ama OM-D nin hızı ve ergonomisi daha cazip gözükse de (veya A7 ler biraz daha ergonomik bence) bir dslr nin tadını vermiyordur hele ki buna birde tele taktığınızı düşünün. Bence bunlarda bir süre sonra daha dslr ye yakın gövde ve daha hızlı netleme olarak güncellenecekler. Bir diğer konu da sizin de bildiğiniz gibi lens yelpazesi. Gerçi yeni lenslerin sesleri gelmeye başladı sony cephesinde ama çoğalıp daha maliyetlerin düşmesini beklemek lazım diye düşünüyorum kendi adıma. Bir de AF konusunda görüşlerinize tamamen katılmakla birlikte, servislerde yapılan kalibrasyon veya ayarda sizin benim gibi insanların yapmış olduğu AF ince ayarıdır aynı şeyi yapıyorlar ama şayet lens içersindeki optiklerin yuvarlanma kızaklarından kayma, yatma durumu varsa o ayrı. Yoksa sensörü söküp 1 mikron geriye veya ileriye almıyorlar. Yapılan bu dijial müdahalenin (yani AF ince ayar) kabaca anlatımı; yaptığımız testler sonucu elde ettiğimiz değeri makinenin programına girip body deki veya lensdeki netleme motorunu kendi durduğu yerden bir miktar daha kaçırıp bizim istediğimiz noktada durmasını sağlamaktır. Yanlışım varsa düzeltin Ertan hocam
    1 puan
  7. evet hiç önemi yok. 100 mm ile de yıldız çekilir sadece gökyüzünün bir kısmı çekilmiş olur.
    1 puan
  8. Star trailde iso yu yükseltmeye gerek yok bence, ISO yu samanyolu pozlamada yüksetmek mantıklıdır çünkü çekim süresi kısa olmalıdır. Kutup yıldızına yakın olanlar pek gözükmese de çap büyüdükçe dıştaki yıldızlar 5 sn den sonra nokta şeklinde değil çizgi şeklinde gözükecektir. Birde çok az ışık veren yıldızlar biraz daha belirgin hale geliyor. Ayrıca çok uzun pozlamalarda hem işlemci hemde sensör ısınmaktadır. Isındığında zaten makine OFF durumuna geçiyor ve belli bir süre çekim yapamıyorsunuz. Tek korkulacak şey sensör üzerine hotpiksel oluşma ihtimalidir. Ekli fotoğrafı 30sn pozlama 1 sn bekleme ile yaklaşık 137 çekimle oluşturdum. f2.8 ıso 100 Ayrıca herşeye neden öfkeleniyoruz arkadaşlar anlamıyorum. Herkes bildiğini dili döndüğünce anlatır, tartışılır, mantıklı veya doğru olan bulunur.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.