İçeriğe git

Liderlik Tablosu

  1. Ramiz AKSOY

    • Puan

      3

    • İçerik sayısı

      771


  2. Ertan Ozturk

    • Puan

      3

    • İçerik sayısı

      1.020


  3. Şenol Ustabaş

    • Puan

      2

    • İçerik sayısı

      54


  4. Kemal Öztürk Turkoy

    Kemal Öztürk Turkoy

    Yönetim Kurulu


    • Puan

      2

    • İçerik sayısı

      1.898


Popüler İçerik

14-04-2015 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor içinde Yazıları

  1. Flaş kullanmıyorsanız makineyi seri çekime alın öyle çekim yapın. Böylece model oynasa bile çektiğiniz karelerden en az biri net çıkacaktır. AF-C modunda iyi performans alacağınızı sanmam.
    3 puan
  2. Sebahattin bey Benimde 1/125 altında elde çektiğim fotoğraflardan pek hayır gelmiyor , ben bunu yüksek mp'nin dezavantajına bağlıyorum , sizin anlattığınız senaryolarda da genelde tepe flaşını sektirerek çözüm buluyorum.
    3 puan
  3. '' 36 mp demek orta formata kafa tutmak demek. Analog dönemde orta format makina ile elde çekim yapanı görmek pek mümkün değildi. Ki onların bizim gibi iso imkanları da yoktu! '' Mehmet Bey'in isabet buyurduğu bu bilgi konunun anayasasıdır. Tripod ve kumanda kullanmak(durağan ve manzara) kesin çözümlerden biridir. Tecrübeli fotografçıların üşenmeden elverişli ışık koşullarında bile tripod kullandığına bizzat şahit oldum. Malumunuz; + Sabit odaklı objektiflerde orta değerlere karşılık gelen (f/8-f/11) arası açıklıklar bize en keskin görüntüyü verir.Bazı kitaplarda bu aralık ‘hassas bölge’ olarak adlandırılır. +Nasıl sabit odaklı objekiflerde orta değerdeki diyafram aşıklıkları en keskin görüntüyü elde diyorsak;değişken odaklı objektiflerde orta odak uzaklığı değerlerinde (hassas bölge) en net görüntüler elde edilebilir. örneğin ben odak mesafesi ve kullanım alanı açısından beğendiğim tokina 50 -135 kullanıyorum. 135mm lik odak uzaklığını kullanarak çekeceğim konuya biraz daha yaklaşmayı tercih ediyorum.(imkanlar ölçüsünde)Kısa odak bölününü kullanıyorsam konuya uzaklaşmayı yeğliyorum. +Loş ışık koşlullarında çekim yapıyorsam (durağn bir obje veya manzara) enstantane değerini belirlemek için en iyi yöntem poz değerlerinin karşılıklığı ilkesidir,(en açık diyafram değerinde ölçüm yapıp sonra istenilen diyafram değerine kısın sonra enstantneyi bu kadar stop yavaşlatın.ben bu durumlarda 1-2 stop daha enstantane değerini yavaşlatırım) ve kesinlikle tripod ve kablolu veya uzaktan kumanda kullanmaktır. +15 sene önce tanıştığım bir fotografçı az ışıklı ortamlarda orta ton veya daha açık bir nesneden ölçüm yapıp 1 stop, beyaz bir nesneden ölçüm yapıp 2 stop poz ilave ettiğini söylemişti.Ben bu yöntemi Kapadokya’da denedim.Başarılı diyebileceğim sonuçlar aldım Fakat bir fotografçı abim loş ve az ışıklı ortamlarda poz değerlerinin karşılıklığının bozulabileceğini söyleyip yukardaki ölçümlere, birkaç stop daha poz ilave etmenin daha iyi sonuçlar vereceğini söylemişti. Okuduğum kitaplardan ve kişisel deneyimlerimden derlediğim birkaç acizane bilgiyi paylaştım..Tabii bu paylaşım analog makinalardaki tecrübe ve bilgilerdir..Umarım yararlı olur..Saygılar.
    2 puan
  4. Nikon D4s / Nikon D4 Nikon D610 / Nikon D7100 Nikon'un kendi sitesindeki duyuru : https://nikoneurope-...tail/a_id/64210 Nikon'un yurtdışından söylediği habere göre Nikon'un tamir için servislere gelen makinalarında ve piyasadan edindiği bilgilere göre sahtekarlıkla değiştirilmiş ürünler tespit etmişler. Yani Gövde olarak farklı İçi farklı modeller ortaya çıkmıştır. Yapılan hileleri nikon belirli başlıklarla açıklamış. ve basit yöntemler ile bunları nasıl anlayabileceğimizi söylemişler. D800E diye alınan makinaların içinde yerleştirimiş D800 modeli. D600 Diye alınan makinanın aslında içinde D7100 olması gibi sahtekarlıklar söyleniyor habere göre. Bunun gibi Nikon D4S Modeli içinde aynı sorun var. D4S diye aldıgınız model aslında D4 modeli sahtekarlık ile dışından D4S görünüyor sadece. Başka bir sorun ise MB-D10 ve MD-D11 gibi grip'lerde hileler yapılmış durumda ve bunun yanında orjinal pil diye satılan sahte pilleride duyurusuna eklemiştir. Aslında bu sahte makina olayını çözmek için sahte olan kısım içi oldugunu için ve yazılım ile ilgili birşey yapamadıkları için makina almadan önce kontrolunu saglamaktır. Aşağıdaki fotoğraf'daki gibi çektiğiniz bir fotoğraf'da "Genel özellik görünümüne" geldiğiniz zaman yani çekilen fotoğrafın bilgilerine bakmak istedğiniz zaman üstte sizin gercek olan modeliniz yazar ve bununla beraber sizde böyle bir durum olup olmadıgını ögrenebilirsiniz. Not: Bu konu ile ilgili başlık resul diler bey açmıştı ancak içerik link olarak verilmişti düzeltme olarak böyle yayınlanmıştır. Teşekkürler.
    1 puan
  5. Kısa ve öz yazıyım sana. Poşet dediklerine güvenme 50cm'den sonrası risk. Diğer sert dediklerin hangi model için olursa olsun 750 TL'den asaga bulamazsın. DSLR aynasız veya Compact'lar. Sana tavsiyem hiç biri ile ugrasma son zamanlarda baska markalarından çıkan aksiyom kameraları vardır onlar al birtane örnek GoPro gibi. Diğer türlü DSLR düşünürsen makinadan pahalı'dır. Dedigim gibi yaparsan senın ıcın daha iyi olacaktır. Geniş açı 170 derece kadar'dır açısı.
    1 puan
  6. ramizin de dediği gibi gece kapalı mekanlarda ya isoya abanmak yada tepe flaşı ile durumu kurtarmak gerekiyor. gündüz ışığın bol olduğu durumlarda ise net bir kare yakalamak adına bir kaç defa çekip kontrol etmek çok daha sağlıklı sonuçlar elde etmenizi sağlar
    1 puan
  7. bende de 85 1.4 ve 50mm.1,4 var. d800 yada 810 gibi bir makinede hele hele 1.8 yada 1.4 gibi diyaframlarla çalışırken sizin elinizin titremesi modelin kafasını bir kaç cm oynatması yada netle kadrajla durumu titrek flu bir fotoğraf çıkması için mükemmel bir durum.. zaten forumda yada dünyada 36mp gibi bir çözünürlüğe sahip bir sensör kullanırken ne kadar dikkatli olunması konusunda defalarca yazıldı çizildi. ben d810 ile 1/160 ın altına inemiyorum elim titriyor elim titriyor derken aynı lens ile örnek 24-70 2,8 diyaframla nikon d750 ile çok keskin fotoğraflar alabiliyorum burda el hassasiyeti konunun hassasiyeti sensörün hassasiyeti gibi bir çok etken var 85mm 1.4 ile mümkünse tripod yüksek enstantane ve netliği peşpeşe kontrol edip mümkünse kumanda ile çekmek çözüm olabilir benim gibi 40 yaş üstündeki kişilerin elinin titremesi diyeceğim ama beraber çalıştığımız 20 yaşındaki arkadaşın eli de d810 ile titriyor.. pratik olarak d750 ile çok daha fazla sorunsuz fotoğraf çekiyorum yine d750 ile 85mm1.4 ile çok fazla değil ama yaptığım çekimlerde bir sorun görmedim. d810 ve 70.200 ile 200mm 2.8 diyaframda vr2nin artısı ile konuyu kurtarıyorum ama vr var diye salla parti çekersen sonu hüsran oluyor biraz daha stabil destekli bir tutuş nefes kontrolü kol omuz bilek kondüsyonu ile dikkatli çekim yapmak gerekiyor düşük çözünürlüklü makineler ile makineye sallayarak çeksen net çıkma ihtimali çok yüksek çünkü düşük çözünürlük titremeyi 36mp gibi göstermiyor.
    1 puan
  8. 85mm 1,4 ile fotoğraf çekmek herkesin harcı mı bilemem? Almak herkesin harcı değil onu iyi bilirim.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.