İçeriğe git

Liderlik Tablosu

  1. Orçun Edipoğlu

    Orçun Edipoğlu

    Forum Dedektifi


    • Puan

      6

    • İçerik sayısı

      762


  2. Gökhan YAZICI

    • Puan

      4

    • İçerik sayısı

      2.261


  3. cafer aydın

    • Puan

      3

    • İçerik sayısı

      134


  4. Cabir ÇAYCIOĞLU

    • Puan

      2

    • İçerik sayısı

      545


Popüler İçerik

29-04-2015 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor içinde Yazıları

  1. Kompozisyon olarak eğer kameranın önünde birşeyler olacaksa, pozlamanın sonuna doğru bu objeleri aydınlarmak için flash veya bir fener kullanabilirsiniz. Ben bu iş için telefona basit bir uygulama ekledim onun üzerinden istediğim olası tarihlere göre ayın durumunu öğrenebiliryorum. Uygulamanın adı MOONCAST. Araştırıldı mı daha iyisini veya tam olarak ihtiyaçlarını karşılayacak bir şeyler bulmak mümkün Gökhan.
    3 puan
  2. Ufacık bir ekleme de ben yapayım, Ayın durumunu da kontrol etmelisiniz. Yani dağın başına gittiniz, herşeyiniz tamam ama dolunay varsa o gece pek istediğiniz sonuçları alamazsınız. Bu yüzden ayın gökyüzünde görünmediği geceleri takip etmeniz yararınıza olacaktır.
    2 puan
  3. Gittigidiyor, sahibinden vs gibi sitelerden ürün alırken 3 lira fazla verin GET i tercih edin hem kafanız rahat olur hem beğenmezseniz 8 gün içinde iade edebilirsiniz.
    2 puan
  4. Yıldız olayı 2 çeşit olur. Bir uzun pozlama ile genelde F5,6 (lensin keskin olduğu bir değer kafidir), iso en düşük 100-200 gibi, enstantene hızı 3dk 5dk 10dk 60dk artık neyse. Kullandığınız lensin açısına ve bekleme sürenize göre yıldızlar nokta gibi olacaktır ama dar bir lens kullanıp uzun süre beklerseniz yıldızların kaydığını gözlemleyeceksiniz. Bir diğer yıldız olayıda şöyle olur. 14-24mm arası bir lens en açık diyaframa getirilir (tercihen F2.8 ve altı) iso ortama göre 1600-3200 arası birşey, enstantene hızı 10sn 20sn falan. Bu yönemle çok güzel kareler yakalarsınız Yıldızlar hiç kaymaz oldukları yerde çok güzel parlak şekilde çıkarlar. Her iki yönteminde kesin bir rakamı yoktur. Tamamı ile o günkü şartlara göre, bulunduğunuz yere göre, lensinize göre değişir. Biraz emek isteyen bir iştir. En önemlisi havanın tamamı ile açık ve görüşün yüksek olmasıdır. Tabi birde çevrenizde ışık olmaması. Kısaca en güzel mekan dağ başıdır
    2 puan
  5. Her gün yeni şeyler görüyoruz. Bu adamlarda harbiden işsizmiş dedirtiyorlar kendilerine. Paylaşmak istedim
    1 puan
  6. Bir de unutmadan dairesel yıldız çekimi için Kuzey yıldızı'nın kadrajın doğru yerinde kullanılmasıdır.Yıldızlar Kuzey yıldızının etrafında dairesel bir hareket yaparak ilerlemektedirler. Eğer Kuzey yıldızı kadrajın içinde değilse dairesel hareketi kaydetmek mümkün olmaz. Yatay hareket eden ışık çizgileri oluşur.
    1 puan
  7. Orçun beyin dediği gibi ay varsa hele hele dolunay varsa istediğiniz fotoğrafı elde edemezsiniz. Eğer ay olacaksa hafif hilal şeklinde olmalı.Bu bile uzun pozlamada havayı aydınlatır.Yani dolunayı arkanıza alıp uzun pozlama yaparsanız, gündüz çekim yapmış gibi olursunuz.
    1 puan
  8. https://play.google....today.moon.free Android için Phases of the moon uygulamasını tavsiye ederim. Ayın dünyaya ile uzaklığı, ne kadarı parlak. Aylık olarak nasıl göründüğünü, sonraki dolunay ve yeni ay'ı rahatlıkla takip edebiliyorsun.
    1 puan
  9. Movie Maker eskiden windows ile birlikte geliyordu ama sonradan vazgeçtiler. Ama gene de Microsoft'un sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Onun haricinde her hangi bir film işleme yazılımı işinizi görecektir.
    1 puan
  10. gövdelerde okdupunı bende bilmiyorum en iyisş bilgisayarda videoya çevirmek ücretsiz programlsr mevcut internette. yotubeye yükleyin de izleyelim birlikte
    1 puan
  11. Fotozeynep, tripodfoto, fotoğrafdünyası aklıma gelen alışveriş yaptığım siteler. Asıl işi fotooğraf olan, dükkanı olan bir yerden ürün alıyorsanız çokda sorun çıkmaz.
    1 puan
  12. "Kullandığınız gövde için" Sigma 70mm makro da iş görür. Hem makro da kullanılır hemde D7100 de iyi bir portre lensidir. Geniş açı olarak geniş mi? Ultra geniş mi istiyorsunuz? Ultra geniş açıda Sigma 10-20 güzel bir seçenek. Normal geniş açıca 16-85 de güzel bir lensdir. Tamron 17-50 F2.8 de çok güzel bir alternatifdir.
    1 puan
  13. hem makro hem portre için Tamron 90mm, yada Nikon 105mm VR Geniş açı için Sigma 10-20. yada Tamron 17-35 i bulabilirseniz eğer ekonomik ve kaliteli bir lens.
    1 puan
  14. Zülfü'nün dediği gibi şehir ışıklarından uzaklaş. Tripodunu kur. Diyaframı en açık pozisyona getir (2,8-3,5 gibi). İsoyu 100'e getir.18-20 mm arası çalış. Bulp modunda kablolu kumanda ile ister 5-6 dakika aralıklarla bir kaç fotoğraf çek, ister daha uzun sürede tek fotoğraf çek.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.