İçeriğe git

Liderlik Tablosu

  1. turkstockfotograf

    • Puan

      2

    • İçerik sayısı

      244


  2. Recep YAZICI

    • Puan

      2

    • İçerik sayısı

      680


  3. Ümit Alper TÜMEN

    Ümit Alper TÜMEN

    Forum Editörü


    • Puan

      2

    • İçerik sayısı

      1.289


  4. Ramiz AKSOY

    • Puan

      1

    • İçerik sayısı

      771


Popüler İçerik

12-05-2015 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor içinde Yazıları

  1. Merhaba "Nikkor 24-70 lensi ile netlik alabilir miyim bilemiyorum" Cümlesine taktım. Ne demek netlik alabilir miyim? Elbette hemde en alâsını alırsınız. Sorunuz şöyleyse; Elim titrer de netlik alabilir miyim? ise evet olabilir. Aslında bu lenslerden birini bile kullanmadığım için tecrübem yok ama yanlış anlaşılmanın önünde geçmek için yazma gereği duydum. Sitede Mehmet Köse üstadımız, sanırım Kemal' de ve bir de Ramiz beyde olacak ve görüşlerini yazacaklardır. Selamlar,
    2 puan
  2. 2-3 stop VR avantajının sizi mutlu edeceğini sanmıyorum sizin sıkıntının çözümü sanırım başka bir yol olacak
    1 puan
  3. Nikkor 24-70'i D600 , D800 , D810 'da kullandım. D600 de aldığım netliği diğer 2 gövdede alamadım. Bununu nedeni D800 ve 810 daki yüksek çözünürlük diye düşünüyorum. İşte bu nedenlede Nikkor lensimi satıp Tamron satın aldım.
    1 puan
  4. Bir yanda d600 diğer yanda d4s.. Yani biri 16.000 TL diğeri 3500 TL. Çok anlamsız bir anket. Listede 3 klasmanda gövde var...
    1 puan
  5. Sizin makinenizde ölçüm modlarından büyük ihtimalle matriks yani ortalama ölçüm modu seçilidir. Bu ölçüm modunda makine görebildiği tüm alanı tam pozlamak ister. Bunun içinde flaşınıza böyle bir güçte patlayacak veriyi gönderir. Flaş her yeri aydınlatacak güçte patlar fakat sizin çekeceğiniz model etrafa göre daha yakın olduğu için fazla pozlanmış olur. Modeldeki patlamalar bundan oluşuyor. Farklı ölçüm modlarında (nokta, kısmi ölçüm, alan ölçümü) denemeler yapın farklı fotoğraflar elde edeceksiniz.
    1 puan
  6. Arkadaşlarımızın söylediklerine ilave olarak; Flaşınızın üzerinde flaş gücünü ayarlamanıza yarayan 1/1'den başlayıp 1/128'e kadar devam eden güç seviyeleri vardır. 1/1 en güçlü haliyken, 1/128 ise en hafif gücü ifade eder. Değişik güç seçenekleri ile birkaç fotoğraf çektiğiniz takdirde, durumun fark ettiğini göreceksiniz. Ayrıca flaş kafasına açı verdirerek ve ilave olarak diffuser kullanırsanız daha yumuşak bir ışık elde etmeniz mümkün olacaktır. Bir diğer etken de flaşınızda yer alan ve flaşın çakması anında ışığın toplu yada dağınık olarak objeye yönlenmesini sağlayan mercek düzeneğini, kullandığınız lensin odak değerine göre ayarlarsanız, gereksiz patlamalardan kurtulursunuz. Yani 18-105 bir lenste diyelim ki 45mm de çekim yapıyorsunuz. Flaşınızın üzerindeki zoom ayarını da 45'e getirecek olursanız aralarındaki uyumu da sağlamış olursunuz. Makine ve flaş bunu zaten otomatik olarak yapar. Bunun için Her ikisinde de TTL modu kullanacaksınız.
    1 puan
  7. Merhaba, Ben YN-622N-TX ve YN622N ikilisini kullanıyorum. Alta fotoğrafta görülen ekranlı YN-622N-TX makinenin flaş kızağına takılıyor. Diğer YN-622N de flaşın altına.. Ekranlı YN-622N-TX ile makinenin menüsüne girmeden istediğim flaşı (İsterseniz 1'den fazla flaş tetikleyebilirsiniz) istediğim modda (TTL- Manuel) sorunsuzca tetikleyebiliyorum. Ayrıca set 1/8000 enstantane değerine kadar sorunsuzca tetikleyebiliyor.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.