İçeriğe git

Liderlik Tablosu

Popüler İçerik

29-06-2016 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor içinde Yazıları

  1. Jpeg'leri en az oranda sıkıştırmaya hep dikkat ederim ama bir de photoshop ile deneyeceğim. Teşekkür ederim Yasin bey ve Kemal bey.
    1 puan
  2. Bu işin mantığına baktığımız zaman yaptıgınız kıyaslama ile tabiki kayıplar yaşayacaksınız bir ham fotoğraf olan RAW formatı ile JPEG arasında tabiki cok büyük farklar olacaktır. Bu da sıkıştırma ile ilgili bir problemdir 20 MB yakın bir fotoğrafı 4 MB sekmentine indirdiğimizde zaten birşeylerden sıkıştırarak vazgeçtiğimizin kanıtıdır. Örnek olarak JPEG ile PNG formatı arasın'daki farkında bakabilirsiniz. Size sorununuza gelince kötü bir sonuç elde etmek JPEG üzerinden bunun nedenleri tabiki var tek bir kalite değildir. JPEG Sıkıştırılmış bir format olması nedeni ile Sıkıştırma oranı burda devreye giriyor. Yasin beyin dediğini konu Photoshop üzerinden RAW işleyip JPEG olarak kayıt ediyorum dediği kısımda Sıkıştırma oranını Mak. Kalitede Yani 12 Değerinde yaptığı için minimum bir bozulma ile bir JPEG elde ediyor. Sizde Lightroom'da kayıt ederken dikkat edin bu gibi noktalara.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.