Mustafa bey tekrar merhaba,
Fotoğraflarınızı inceledim. Dört fotoğrafın üçü Mimari biri ise Manzara olarak sınıflandırılabilir. Bunlar, başlangıçta hepimizin en çok çektiği konular. Çünkü en kolay erişilebilen konular. Bu konulara yöneldiğinizde de size rehber olabilecek kimi bilgilerin aklınızın bir köşesinde bulunmasında fayda var. Çok basit ancak bilindiğinde fayda sağlayacak mimari çekim teknikleri için de gene Tahir Yıldız arkadaşımızın bir derlemesine göz atmanız size büyük kolaylık sağlayacaktır ( http://tahiryildiz.com/mimari-fotograf-nasil-cekilir/ ). Hatta bu yazıyı okuyup kendi fotoğraflarınızı, özellikle de kompozisyon açısından tekrar gözden geçirmenizi öneririm.
Bana göre donanım ile ilgili hiç bir sorunuz yok. Zaten gün ışığında donanım aman aman fark etmeyecektir. Günümüzde bir android telefon da bu ışıkta benzer sonuçlar verecektir. Önemli olan zor ışık koşullarında ne yapabileceksiniz?
Bu arada, mimari çekim için geniş açının gerekliliğini de yaşamış, görmüş oldunuz. 50 mm 1.8 lens ise ancak bu Camiin iç çekimlerinde, az ışıkta işinize yarayabilir. Portre çekecekseniz bir önce konuştuğumuz 50 mm 1.8 yerine 85 mm 1.8 lens sonuçlarını görmeden karar vermeyin derim.
Işığınız bol olsun.