İçeriğe git

Liderlik Tablosu

  1. Sebahattin Demir

    Sebahattin Demir

    Forum Editörü


    • Puan

      2

    • İçerik sayısı

      1.068


  2. Atalay Mete

    • Puan

      1

    • İçerik sayısı

      383


  3. hüseyin özdemir

    • Puan

      1

    • İçerik sayısı

      151


  4. Yasin ÜYEL

    • Puan

      1

    • İçerik sayısı

      135


Popüler İçerik

24-12-2016 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor içinde Yazıları

  1. 6D+Tamron 24-70 24mm Manuel Mod Diyafram:8 ISO:200 Enstantane:13Sn.
    1 puan
  2. Kadıköy - Karaköy vapurundan çekildi. ======================== Kamera : Fujifilm X-T1 Silver Lens : Fujinon 18-135mm F3.5-5.6 R LM OIS WR Odak Uzunluğu : 18mm Çekim Modu : Manuel Pozlama : - Diyafram : f/3.5 - ISO : 400 - Perde Hızı : 1/30sn ========================
    1 puan
  3. Merhaba, Öncelikle üçayak (tripod) ile çekim yapmalısınız. Mutlaka bir kablolu/kablosuz uzaktan kumanda kullanın. D90 gövdeniz ve 18-55mm lensinizi 18mm'de kullanın. Lensinizde herhangi bir filtre takılıysa (UV gibi) mutlaka çıkartın. Lensinizin VR özelliği varsa mutlaka kapatın. Mutlaka RAW çekim yapın. Makinanızı "M" Manuel moda alın. Diyaframı en açık şekilde ayarlayın. Sizde sanırım f/3.5 olacak. Beyaz dengesi ayarını manuel olarak 3.400 - 3.900 kelvin değerlerine ayarlayın. ISO'yu önce 3.200 arkasından 1.600 ile deneyin. Enstantane değeri için genel geçer bir formül vardır: Entantane değeri = 500 / Lens Odak Uzaklığı / Çarpan faktörü - Sizde lensinizin odak uzaklığı 18mm - Makineniz çarpanlı (DX) makine olduğundan Çarpan faktörü 1,5 Bu formülle; Enstantane değeri = 500 / 18 / 1,5 = 18s olacaktır. Enstantane değerini 18s olarak ayarlayın ve böyle başlayın. Ardından 22s ve 26sn deneyin. Hangisi hoşunuza giderse onu kullanın. Makinenizi mutlaka Manuel Focus moduna alın. Karanlıktan manuel odaklama yapamayabilirsiniz. Bu durumda; - Eğer kadrajınıza sadece gökyüzünü alacaksanız lensinizin netleme halkasını sonsuza ayarlayın. - Eğer yeryüzündeki bir ağacı, kayayı, yapıyı vs kadraja alacaksanız (ki bunu öneririm) o durumda hyperfocal hesabı yapmanız gerekecektir. Kullandığınız mobil cihaza göre nette çokça hesaplama uygulamaları mevcut. Ben Android cihazımda "Hyperfocal Pro" uygulamasını kullanıyorum. Makinenizde Uzun Pozlama Kumlanma Azaltma seçeneği varsa kapatın. Yasin beyin bahsettiği uygulamalar gerçekten faydalı, özellikle samanyolunun yeri ve zamanlaması için. Fakat "Stellarium" uygulaması size karmaşık gelirse deneme yanılma yapacaksınız. En çok 5-6 kez 30sn pozlama vakti demektir bu. Başlangıç için kutup yıldızının hafif solu doğru yöntemdir. En iyisi birkaç deneme yapmak. Histogramı kontrol edin. Çekiminiz bittiğinde Yasin beyin dediği gibi editleme işleminizi yapın. Kolay gelsin.
    1 puan
  4. Geniş açı işinizi göreceği için 18 mm lensinizi en açık diyaframda yüksek iso'da ve 20-25 sn bir pozlamayla çekebilirsiniz. Mutlaka raw çekiyoruz ve güzelce ediliyoruz. Light pollution map var ışık kirliliği için ve stellarium app samanyolunun yerini tespit etmek için kullanabileceğiniz programlar. Bugün ve yarın ay yok. Hava açıksa deneyin bence. Ama fotoğrafa gittiğinizde bariz apaçık bir samanyolu göremeyebilirsiniz. Kutup yıldızının batısını hedef alarak deneme çekimleri de yapabilirsiniz. Bol şans.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.