İçeriğe git

Liderlik Tablosu

  1. hüseyin özdemir

    • Puan

      2

    • İçerik sayısı

      151


  2. ÖNER BÜYÜKYILDIZ

    • Puan

      1

    • İçerik sayısı

      202


  3. Sebahattin Demir

    Sebahattin Demir

    Forum Editörü


    • Puan

      1

    • İçerik sayısı

      1.068


  4. Emin İpek

    Emin İpek

    Üye


    • Puan

      1

    • İçerik sayısı

      196


Popüler İçerik

03-11-2017 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor içinde Yazıları

  1. Fotoğraf çekme ve ikinci planda işleme yapma işini (buna photoshop-lightroom-picasa-capture nx-vb gibi onlarcası ile yapılabilir) ayrı ayrı düşünmeden bir bütün olarak düşünmek gerekir. Aksi takdirde alalade çekilmiş bir fotoğrafı hangi programla isterseniz isteyin iyi bir hale getiremezsiniz. Bu o fotoğrafı photoshop sayesinde çok farklı ve gerçeğinden farklı hale getiremezsiniz demek değil, üzerine yapılacak ekleme çıkarmalarla fotoğraf belki iyi duruma gelebilir ama bu fotoğrafı çekmek-işlemek değil fotoğrafı grafik programlarıyla yapmak olur. Naçizane düşüncem, iyi bir dijital işleme için (sadece renk ayarı-kontrast-keskinlik vb de olabilir çok daha profesyonel çalışmalar da olabilir) iyi fotoğraf şart. En azından ışığı iyi, kadrajı düzgün, her ne kadar bazı fotoğraflar kuralsız daha iyi olsa da - istisnalar kaideyi bozmaz- belli fotoğrafik kurallar çerçevesinde çekilmiş fotoğraflar size çok daha dijital işleme - fotoğrafı iyileştirme imkanı sunar. Dolayısıyla sadece fotoğraf çekmenin tekniklerini ve inceliklerini bilmek yetmez aynı zamanda sonrasında yapılacak olan ufak tefek yada topyekün müdahaleler için dijital işleme bilgisi (post processing) de gerekir. Artık günümüzde %50 fotoğraf %50 dijital işleme teknikleri diye düşünülmelidir. Tabii biz buna ne kadar uygun fotoğraflar çekiyoruz tartışılır ama her zaman savunduğum bir konu var. " İyi fotoğraf için iyi bir dijital müdahale (yerinde ve gerektiği kadar - fotoğrafı grafik tasarım programında yeniden oluşturmaya karşıyım), iyi bir dijital müdahale için iyi fotoğrafa ihtiyaç var. İkisi ayrılmaz bir bütün olarak düşünülmelidir. Dolayısıyla makinenizi yeni aldıysanız ilk yapılacak olan şey, makinenizi iyi tanımaktır. Yukarda değerli büyüklerimizin ve arkadaşlarımızın tavsiye ettiği doğrultuda önce makinenizi ve fotoğraf terimlerini iyice öğrenerek fotoğraf çekmenin inceliklerini öğrenmek, sonrasında ise ufak - tefek müdahaleler ile çektiğimiz fotoğrafı daha da iyi duruma getirme konularında çalışmalar yapmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Saygılar.
    2 puan
  2. Hayırlı olsun, gülerek kullanın. benimde size naçizane tavsiyem; sadece fotoğraf çekimi değil fotoğraf işleme ile de ilgili kendinizi geliştirin. Zira temel bir photoshop bilgisi olmadan sadece fotoğraf çekmek biraz eksik kalıyor.
    1 puan
  3. @caglar.71 bey, Makineniz hayırlı olsun, Aramıza hoşgeldiniz. Fotoğrafçılığın temelleri olan; Pozlama nedir, doğru pozlama nasıl yapılır? Diyafram nedir, diyafram ayarları nasıl yapılır? Perde hızı, deklanşör, enstantane kavramı ISO nedir, fotoğrafı nasıl etkiler? Pozlama ölçüm modları Fotoğrafta alan derinliği gibi temel konularda bilgilerinizi arttırmanız hem daha iyi fotoğraflar çekmenizi ve hem de bu işten zevk almanızı sağlayacaktır. Ayrıca aklınıza takılan her türlü soruyu/sorunu buradan yazın, elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Saygılar.
    1 puan
  4. Birçoğunuz biliyorsunuzdur ama fotoğrafa yeni başlayanlar için dikkat çekmekte yarar olabilir. Çektiğiniz fotoğraflarda, ışığın, yansımaların, parlamaların yıldız efekti kazanmasını isterseniz, özel bir filtreye ihtiyaç duymadan gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için diyaframı kısmanız yeterli olacaktır. Tabii gece çekimlerinde üçayak kullanmanız şart, çünkü perde kapanma süresi artacaktır. Aşağıda, diyaframla ilişkili gündüz ve gece çekimleri var, fikir verir.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.