İçeriğe git

Liderlik Tablosu

Popüler İçerik

25-11-2017 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor içinde Yazıları

  1. Herkese merhaba şu sıralar elimdeki emektar 3100 ü artık değiştirmek istiyorum fotoğrafcılık öğrencisiyim makinalar hakkında kısmen bilgim var ama kullanıcı ve bu işlerle daha haşır neşir abilerden tavsiyeler almak istdim. Öncelikle aradığım makina yeni seri olmamalı büyçe meselesi . Eski yıllarda çıkmış ama hala kaliteli fotoğraf üretecek makina bakınıyorum . Genelde kuş böcek ve makro hariç mimari doğa gece ve portre çekim yapıyorum en fazla kullandığım lens 50mm bu arada. Aradığım makinanın iso aşarımı iyi olmalı örneğin ben gece loş veya şehir ışıkları altında 1.8 diyaframda flaş kullanmadan sadce iso ile iyi kısmen kalliteli fotoğraf çekmek istiyorum aslında sırf bu yüzden FX de düşünmedim değil çok aradım taradım karara varamadım aklmdaki makinaları aşağıya yazacağım. D7000 D7100 D600 D300S D700
    1 puan
  2. Shanny SN910 EX-RF kullanıyorum. Gün boyu 3-4 saat süren çekimlerde çatır çatır kullanıyorum hiç bir sorununu görmedim. Gövde kalitesi çok başarılı. Nikon kullanan arkadaşlar gövde ve malzeme yapısı en az Nikonlar kadar iyi dediler. Tavsiye ederim. Ancak temiz 2. el bulabilirseniz Nikon SB900-910 serisi flaşlar da çok kaliteli ve başarılı.
    1 puan
  3. Fotoğraf çekme ve ikinci planda işleme yapma işini (buna photoshop-lightroom-picasa-capture nx-vb gibi onlarcası ile yapılabilir) ayrı ayrı düşünmeden bir bütün olarak düşünmek gerekir. Aksi takdirde alalade çekilmiş bir fotoğrafı hangi programla isterseniz isteyin iyi bir hale getiremezsiniz. Bu o fotoğrafı photoshop sayesinde çok farklı ve gerçeğinden farklı hale getiremezsiniz demek değil, üzerine yapılacak ekleme çıkarmalarla fotoğraf belki iyi duruma gelebilir ama bu fotoğrafı çekmek-işlemek değil fotoğrafı grafik programlarıyla yapmak olur. Naçizane düşüncem, iyi bir dijital işleme için (sadece renk ayarı-kontrast-keskinlik vb de olabilir çok daha profesyonel çalışmalar da olabilir) iyi fotoğraf şart. En azından ışığı iyi, kadrajı düzgün, her ne kadar bazı fotoğraflar kuralsız daha iyi olsa da - istisnalar kaideyi bozmaz- belli fotoğrafik kurallar çerçevesinde çekilmiş fotoğraflar size çok daha dijital işleme - fotoğrafı iyileştirme imkanı sunar. Dolayısıyla sadece fotoğraf çekmenin tekniklerini ve inceliklerini bilmek yetmez aynı zamanda sonrasında yapılacak olan ufak tefek yada topyekün müdahaleler için dijital işleme bilgisi (post processing) de gerekir. Artık günümüzde %50 fotoğraf %50 dijital işleme teknikleri diye düşünülmelidir. Tabii biz buna ne kadar uygun fotoğraflar çekiyoruz tartışılır ama her zaman savunduğum bir konu var. " İyi fotoğraf için iyi bir dijital müdahale (yerinde ve gerektiği kadar - fotoğrafı grafik tasarım programında yeniden oluşturmaya karşıyım), iyi bir dijital müdahale için iyi fotoğrafa ihtiyaç var. İkisi ayrılmaz bir bütün olarak düşünülmelidir. Dolayısıyla makinenizi yeni aldıysanız ilk yapılacak olan şey, makinenizi iyi tanımaktır. Yukarda değerli büyüklerimizin ve arkadaşlarımızın tavsiye ettiği doğrultuda önce makinenizi ve fotoğraf terimlerini iyice öğrenerek fotoğraf çekmenin inceliklerini öğrenmek, sonrasında ise ufak - tefek müdahaleler ile çektiğimiz fotoğrafı daha da iyi duruma getirme konularında çalışmalar yapmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Saygılar.
    1 puan
  4. Hayırlı olsun, gülerek kullanın. benimde size naçizane tavsiyem; sadece fotoğraf çekimi değil fotoğraf işleme ile de ilgili kendinizi geliştirin. Zira temel bir photoshop bilgisi olmadan sadece fotoğraf çekmek biraz eksik kalıyor.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.