İçeriğe git

Liderlik Tablosu

Popüler İçerik

19-12-2017 üzerinden en yüksek itibara sahip içeriği gösteriliyor içinde Yazıları

  1. @Yasin Korkmaz bey, Bahsettiğiniz Zomei filtreyi objektifinizi koruma amacı dışında kullanabileceğiniz başka bir alan göremiyorum. UV filtre ile çekimlerinizde bir canlılık beklemek gereksiz, amacı o değil çünkü. Yukarıda bahsetmiştim UV'nin amacını. Andoer CPL filtreyi kullanacaksınız, bunu UV ile kullanmayın. Yalnızca Polarizeyi kullanın. Aslına bakarsanız linklerini verdiğiniz filtrelerin hiçbirini kullanmayın. Yanlış anlamayın ama evinizin penceresindeki camdan pek farkı yok, ondan biraz hallice, o yüzden. Saygılar.
    1 puan
  2. Herkese merhaba, Ben de kendi pratiğimden bahsedebilir miyim? Öncelikle UV filtre sadece lensi korumak için kullanılmaz, genel kullanım alanı böyle olsa da kaliteli bir UV filtreye ihtiyacınız olacağı zamanlar olabilir. Adı üzerinde UltraViyole ışınlarını filtreler. Bunun amacı makinenizin algılayıcısını, objektifin içinden geçen UV ışınlarına karşı korumaktır. Yeni nesil birçok makinede algılayıcıların önünde UV koruyucu vardır. Ne kadar kaliteli olursa olsun, nihayetinde bir camdır ve objektifin önündedir, fotoğrafa çok çok az bile olsa bir negatif katkısı olacaktır. O nedenle birçok profesyonel UV kullanmaz. İkinci konu Polarize filtreler. Kullanım alanları ve işlevi herbirimizce bilinen polarize filtrelerden alacağınız faydayı PS ve türevi uygulamalarla yaratmanız pek mümkün değildir. Örneğin sudaki çok parlak yansımayı PS ile nasıl yok edip suyun içindeki detayları göstereceksiniz. RAW da çekseniz orada yeterli veri yok ki nesini geri getireceksiniz. Yaparsanız, da filtre gibi olmaz. Evet Polarize filtreler 1,5-2 durak kadar pozlamanızı etkiler. Bu uzun pozlamaya katkısı nedeniyle bazen iyi de olur. Ben doğa ve manzara çekimlerinden müthiş zevk alırım. Bu tarz çekimler sabır ve yavaşlık gerektirir, o nedenle Polarize filtrelerim beni yavaşlatmaz, zaten yavaşımdır bunu yaparken. İyi ve kaliteli bir filtre ve keskin bir objektif ile harika doğa fotoğraflarını çekmenin tadını bir kez aldığınızda, filtre setinizi yanınızdan eksik etmezsiniz. Saygılar.
    1 puan
  3. @Yasin Korkmaz aynen hocam haklısınız o yöntemi denemedim zaten.
    1 puan
  4. Hocam selamlar. Uç kısımlarda gözüken hafif siyahlıklar yada lekeler, vignetting yani köşe kararması olarak gözüküyor gibime geldi. Köşe kararmasi lensin en geniş açısında kendini daha çok belli eder. Tabii bu lens yapısıyla da alakalı bir durumdur. Ayrıca buna sebep olabilecek bir başka durum lensinize taktığınız filtreler olabilir. Filtre kalın filtreyse Slim(ince) değilse o da bu köşe kararmalarına sebep olabilir. Eğer iki filtreyi üst üste taktıysanız UV ve Polarize gibi bu da köşelerde kararmaya sebep olabilir. Köşe kararmaları (vignetting) normal bir durumdur. Endişe edilecek bir durum değildir. Bunu eğer makinenizde Vinyet Kontrol ozelligi varsa önleyebilirsiniz. Eğer makinenizde böyle bir özellik yok ise fotoshop yada benzeri bir programla arttırıp azaltabilirsiniz.iyi günler dilerim.
    1 puan
Bu afiş şu şekilde ayarlanmıştır: İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.