İçeriğe git

Beysan TAŞCI

Üye
  • İçerik sayısı

    146
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    9

Yazıları bölümüne Beysan TAŞCI kullanıcısının eklediği içerikler

  1. İşte bu siteyi bunun için çok seviyorum.Siteyi site yapan şeyin, hemen herşey de olduğu gibi, barındırdığı insan kalitesi olduğu düşünülürse, bence bu haliyle; "dar bir grup" şeklinde kalması çok daha iyi..

    İyi ki varsınız..

    Sizleri okudukça, hala ve herşeye rağmen, "enseyi karartmamak" gerektiğini bir kez daha anlıyorum...

    • Harika 1
  2. Merhaba arkadaşlar,

    Geçenlerde kayınbiraderim, yıllar önce rusyadan satın aldığı bir objektifi verdi bana.

    Bir bakabilir misiniz rica etsem,nedir ne değildir,uğraşmaya değer mi, benim nikon d5100 e takılabilir mi(denedim, ancak olmadı,galiba takmak için bir aparat edinmem gerekecek, tabii, bulabilirsem:-))

    Yardımcı olabiliseniz çok sevinirim

    post-1264-0-35124500-1395575723_thumb.jp

    post-1264-0-13650200-1395575852_thumb.jp

    post-1264-0-46494000-1395576152_thumb.jp

  3. Merhaba,

    Bende d5100 makine mevcut..Uzun süredir makine güncellemesi yapmadım..Bu arada d5100 ile alakalı olarak (sanıyorum her ikisi de pil dolum süreleri ile ilgili) 2 adet güncelleme yayınlandı..Sormak istediğim şey şu : Son güncellemeyi yüklersem eğer, bir önceki güncellemeyi de yüklemiş olurmuyum, yoksa sırası ile bir öncekini yükleyip sonra diğerini mi yüklemeliyim..Teşekkürlerimle..

  4. Sayın YILDIZ,

    Fotoğrafcılık gibi sanatın bir dalı ile iştigal (uğraş) eden kişinin "sallamayın" şeklinde bir ifade şeklini kullanıyor olması bence çok üzüntü verici..Sizce de öyle değil mi??

    Umarım yanıtınız "evet" olur da bu mesele de tatlıya bağlanır..

    Sayın Köse,

    Sakın ola ki yazmaktan ve dolayısıyla bilginizle bizleri aydınlatmaktan vazgeçmeyin..Bazı forumdaşlar gibi henüz -"olmak" doğrultusundaki yolculuğuna devam ettiği görülen- arkadaşlarımızın kullandığı ifadeler nedeniyle, sizlerin bilgisine ihtiyaç duyan arkadaşlarımızı yalnız bırakmayın..Zaten eminim ki o da çoktan pişman olmuştur söylediklerine..Olmamışsa bile, en azından bu forumda kendisine ve kendi gibilerin bu üslupla paylaştıklarına/paylaşacaklarına ihtiyaç duyulmadığını anlamıştır..

    Saygı ve sevgilerimle..

    • Harika 6
  5. Arkadaşlar hepinize merhaba,

    Evet, dediğiniz gibi epeydir forumda yokum ancak bunun nedeni küçük bir operasyon geçirmiş olmamdır.

    Hayatın kıymetini bilmek lazım, ne zaman ve nasıl avuçlarımızın arasından kayıp gideceği hiç belli olmayan nazlı bir kuş gibi hayat..

    Bir süre sonra yeniden görüşmek üzere..

  6. Ben de teknolojiye meraklıyımdır.Bu nedenle de şimdiye kadar yazılmış olanlar içinde olmayan 2 husus hakkında birşeyler söylemek istedim..

    Birincisi, eğer işletim sisteminizi kurarken 64 bit üzerinden kurmamışsanız pc ye ne kadar ram takarsanız takın 3.5 GB tan fazlasını görmez..İkincisi sadece hdd kullanmak zorunda iseniz, yani ssd ye para yetiştiremeyenlerdenseniz , hdd leri RAİD olarak kurmayı deneyin..Fark, gözle görülür oluyor..Ama elbette sata6 arabirimini kullanan bir ssd nin yanına bile yaklaşamaz..Ancak hiç yoktan iyidir denilebilir..

    Ben de, fotoğraf, sanat, taklit etme, PS üzerine birşeyler söylemek istiyordum, ancak şimdi eve gitme zamanı:-))

    Görüşmek üzere..

  7. Elbette ikincisini yapacaksınız? Yoksa yarım deklanşör yapmanın ne anlamı kalır ki :)

    Ancak bilinmesi gereken bir husus daha var.. İsterseniz deklanşörün işlevini (biliyorsunuz ki deklanşörün iki işlevi var, ya netlemeyi, ya pozlamayı ya da hem netlemeyi hem pozlamayı sabitler) değiştirmek suretiyle farklı amaçlarla kullanılabiliyorsunuz..Mesela pozlamayı ya da netlemeyi deklanşörden alıyor ve bu iş için atanmış başka bir tuşa (mesela bendeki d5100 de kilit tuşuna) atayabiliyorsunuz..

    • Harika 1
  8. Sn.Edipoğlu,

    Anlatırsınız elbette ama sorulursa eğer..Her fotoğrafa baktığımızda, fotoğraf sahibine "hadi şunu anlat, nedir bunun exifi" demek biraz zor ve gereksiz bir durum kanımca..Sorunun cevabını beklemek de cabası..Bu nedenle herhangi bir soruya gerek olmaksızın exifi görmek bence büyük rahatlık.. Ayrıca ps de exifin yitmemesi için neler yapılması gerektiğini ben bile biliyorum..(ps konusunda bilgim sıfırdan az hallicedir :) )

    Selamlarımla..

  9. Bir de aklıma bişey geldi bugün fotoğraflara bakarken sitemizde..Bazı fotoğrafların maalesef exif bilgileri yok..Geçtik exif bilgisini, gövde ismi ve objektif bile görünmüyor..

    Bence makinesini ve objektifini sisteme yüklemeyenin fotoğrafı da yüklenmesin..

    Ne dersiniz sayın yöneticilerimiz??

    Sevgi ve selamlarımla..

    • Harika 2
  10. Sayın Yöneticilerimiz,

    Hani oylama yapılmış fotoğraflar var ya en üst kısımda, anasayfada..

    Orada "oylama son 3 günün fotoğraflarına geçerlidir" diye bir ifade var..Bu 3 gün hangi 3 gün acaba??

    Yani demem o ki; orada, şu tarihler arasındaki fotoğraflar ( ve hatta şu tarihler arasında sitemize yüklenmiş ...... adet fotoğraf" denilse daha doğru olmaz mı??

    İnsanlar da bilse, hangi fotoğraflar arasında nasıl bir sonuç aldım diye..

    Sevgi ve saygılarımla..

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.