İçeriğe git

akın yüce

Üye
  • İçerik sayısı

    145
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    5

Yazıları bölümüne akın yüce kullanıcısının eklediği içerikler

  1. RESİM FIRÇA VEYA KARA KALEMLE ÇİZİLEREK VEYA BOYANARAK YAPILIR, FOTOĞRAF İSE; FOTOĞRAF MAKİNASIYLA ÇEKİLİR.LÜTFEN FOTOĞRAFA YABANCILAR GİBİ RESİM DEMEYELİM. MADEM BU İŞLE UĞRAŞIYORUZ. İSİM VE KAVRAMLARI DOĞRU KULLANALIM.

    TEŞEKKÜRLER.

    Bu kadar heycan heyecan yada hezeyan neden Çözemedim? Olay ne? BÜyÜk harfle yazmak neden?

    Onu anlamadım? Ben fotoğraf ile resim arasındaki tat-doku farkını uzun zaman önce ÇözdÜm; bence sen Çözememişşin... Bence sorun sende...

    Al yukarıda fotoğraf sanatı adına aklın sıra koruduğun elemanın yazdığı yorum!!!

    Cem sana tavsiyem eğer parada kazanmak istiyorsan bu tarz işlerle uğraşmandır. Boşver ÇiÇek, böcek, bina, sokak Çekimlerini derim )))

    Kişinin Oyları :

    • » Kompoziyon : 5 » Estetik : 5 » Teknik : 5 » Yaratıcılık : 5

    http://www.nikonturk.com/galeri/fotograf/1745-iki-alyans/

    Ben ise hipvip otelde Çalıştığım halde para mevzuularını hep elimin tersi ile ittim... Mahalledeki Çoluğa Çocuğa fotoğraf aşkını aşılamaya Çalıştım!!! 4 kişiye dslr fotoğraf makinesi aldırdım! Bunların hepsine bu işi öğrettim...

    GÜlÜyorum bazen acıyorum size bu ucuz korumacılıklarınıza!!! Buraya tek satır saÇma sapan biri bişey yazarsa LÜTFEN ÜYELİK KAYIDIMI SİLİN!!! İğrendirmeyin daha fazla!

  2. Yarışma güzel fikir düşündügüm bir konu ancak ondan Önce t-shirt işini halledip birincilere t-shirt felan vermeyide düşünüyorum.. o yüzden birazdaha toparlayıp düşünüp güzel birşey yapmak aslında Ödüle dayalı degıl ufak tefek Ödüller verip yarışma atmosferi olusturmak fikrim..

    Ok.Düşünmeye devam buradayım ben. Yapılırsa güzel olur. Hatta geç bile kalınmış bişey bu.

    Peki ya arkadaslar derseki? birinci Akın Yüce 2. ve 3. lüğe layık eser gÖrülmemiştir. Napıcaz o zaman. 6 aydır idmanlarıda aksatmıyorum.

    Vallaha ilginç olur. :ph34r:

    Ağır abilerden sadece birinin konuya dahil olması açıkça beni üzdü, hatta tamer reyis ten bile şüpheliyim adını konuda geçirdik diye geldi cvp ladı...

    Fikrimi değiştirdim bu konuyu hiç açmadım varsayalım.

    GÖrünen kÖy kılavuz istemez ;)

  3. Sabit bir konu belirleyelim, bu konu üzerinden belirlenmiş tarihe kadar fotoğraflar yollansın fakat

    1- forum modları (em oy di diye okunmakta) ve ağır abiler king adamlar yarışmaya ''naçizhane'' jüri olarak katılsınlar... King adamların isimlerini vermiyorum, birinin adını yazarım diğerininkini unuturum çok büyük ayıp ederim. Naçizane yazdım biliyorum o king adamlar da aynısını düşünürler. Naçizhane jüriyide kemalim seçsin adaletli davranır!

    Not: kendimi kesinlikle övmedim :) Böyle bir yarışma için ter dökmek ayak patlatmak için hazırım.

    2- fotoğraflar kullanıcılarla paylaşılmadan özelden yollansın. Katılan arkadaşların isimlerini kemal uygun başlık altından açıp altına kayıtlılar geyiğe geçsin yada beyin fırtınaları koparsınlar

    3- Kazananlardan

    1. ye Bebekte Malikane

    2. ye (bulamadım)

    3. ye A8 yada audi nin en pahalı arabasını

    falan vereceğimizi vaadedelim; kazanan gerçekten evi bulamadığım 2. nin ödülünü ve arabayı talep ederslerse birde kazananların ödülleri başlığı için beyin fırtınası koparabiliriz.

    4- Şimdilik aklıma 3 madde geldi aklına başka madde gelen arkadaşlar eklesinler.

    King adamlardan destek bekliyorum.

    Aslında kazananlar için ödül olarak Tamer abiyle alakalı ödül düşüncelerim var ama bilmiyorum tamer abi ne der?

  4. Süper abi, daha önceki araştırmalarım da benimde saptadığım bir nokta ise full-frame makineler de lens kullanımı ancak full-frame özellikli lensler ile gerçekleşmekte. Ya abi nikon benim için sadece kozmetik başka bişey değil, canonun teknoloji anlamında nikondan ileride olduğunu anımsıyorum ve pentax nikon dan çok daha iyi badilere sahip olduğunuda düşünüyorum... Bir k10 20 falan. Gel görki abi sarı siyah askılık aşkına :)

  5. Şimdi anladım, ya abi sırf kozmetik olsun diye D80 aldım... Kafam da daha iyi bir makine beklerken 6 yaşında bir ihtiyarla karşılaştım... Nikon bence özellikle nikon sırf kozmetik olarak tercih ediliyor... Şimdiler de biraz biraz aklım başıma geliyor neden diyorum? Kozmetik!

    Pentax ;) diyorum falan ;)

  6. Yazmadan yapamıycam yine :)

    Çünkü otomatikman karşılaştırıyor insan yurtdışında yaşayınca. Bunları yazınca da sıkıcı oluyoruz ama.....

    Avrupa ülkelerinin Çoğunda ikamet edilen adresler sistemde kayıtlıdır ve ödeme emirleri otomatikman adresinize gelir. Yani bi süre önce TR de olduğu gibi ara ki adamı nerde bulursun diye bir mefhum yoktur. Yani sizi bulurlar, eğer adresinizi yanlış beyan ettiyseniz de başınız büyük dertte demektir.

    Şimdi durum böyle olunca güven durumu farklı bir hal alıyor.

    örnek:

    İkinci el bir arabayı satın aldığınızda satan kişi ile birlikte postahaneye gidiyorsunuz, ehliyetiniz olması şart; (ehliyetteki ikamet adresi doğru değilse taşınma işleminden sonra en fazla 1 ayınız var yeni adresi sisteme kaydettirmek iÇin) ehliyeti gösteriyorsunuz ve araba sizin adınıza 1 dakikada kaydoluyor, bu işlemin ücreti 11 euro. Bakın, ne noter var ne de muameleciler para yedirmek iÇin, NL de plaka dahi değişmiyor, bir plaka araca bir kez takılır ve araÇ Çöpe ya da yurtdışına ihraÇ edilene kadar aynı plakayla yaşar. Aracın vergisi, aracınızla yaptığınız trafik hatalarının cezaları, kameralar tarafından tesbit edilen trafik hatalarının cezaları otomatiktan o tarihten itibaren adresinize ibraz ediliyor, isterseniz ödemeyin, gelir alırlar, hem de söke söke.

    Aracınızla bir eşya taşımak iÇin bir römorka ihtiyacınız var diyelim, satın alacak haliniz yok, gidip kiralıyorsunuz. Sadece ehliyetinizi, eğer sizin tipinize güvenmezse şahıs o zaman hüveyetinizi de sorma hakkı var. Kira bedelini malı geri teslim ederken ödüyorsunuz, sembolik olarak da bir miktar parayı sanki stopaj gibi baştan ödüyorsunuz, mala bir zarar gelmemişse o parayı sonradan geri alıyorsunuz.

    Ben kendim fotoğraf ekipmanları hiÇ kiralamadım ama NL'de bildiğim en az 10 firma var bu işi yapan. Hatta kendi ekipmanı vasat olup mesleğinde Çok iyi olan usta fotoğrafÇılar tanıyorum. Yağlı bir iş aldıklarında high end sınıfı ekiplanlar kiralayıp birkaÇ günde Çekimleri bitirip geri teslim ediyorlar. Demek ki o işten kazandıkları ücret ekipman kiralamayı kurtarıyor.

    Şimdilerde "MERNİS" diye bi şey Çıkartmışlar anavatanda. Aman adreslerinizi güncelleyin diye de ikaz ediyorlar. Sitesinde adresimi güncellemek istiyorum cezalı duruma düşmemek iÇin ama ne beni ne babamın evini tanıyor.

    Tanısa da cezalıyım tanımasa da anlaşılan.

    Bir karadenizli hemşehrim buraya gelmişti gezmek iÇin. Bi zaman sonra sordum kendisine, " abi ne anladın bu ülkeden" diye.

    Cevap aynen şöyleydi: " Biz daha oriya gelmeduk uşağum!"

    Bir gün geleceğiz ve hatta inşaallah geÇeceğiz orayı, ama bi hayli zaman alacak ve sancılı olacak.

    Ya abi cidden oraya gelemedik, otelde Çalışıyorum adamlar İstanbula gerek iş gerekse de turist olarak geliyorlar! neredeyse tamamına yakının oteldeki yataklarının başucunda bir kitap oluyor... Bizimkilere bakıyorum Çok Çok nadir; ki birde otelin gecelik fiyatlarını yazmıyorum cidden türkiye standartlarında kalburüstü milletin kaldığı ücretler falan...

    al bende de 18-55mm 70-300mm 50mm lensler mevcut kısa süre iÇinde 18-105 vr kit lens almayı düşünüyorum... Eee elimdeki lens sayısı 4 olacak! Ve bunların hiÇbirini satmayı düşünmüyorum...

    1- Türkiye de insanlar cidden neredeyse her konuda ''hain'' (araba kiralayanların arabalara vs neler yaptığını biliyoruz vs) Dünyadaki hangi millet otobüs koltuklarına zarar verir... Liste Çok Çok uzatılır.

    2- Türkiye de gelir seviyelerimize göre lens fiyatları pahalı... Kişi başı gelir / lens fiyatlarını düşünün...

    3- Türkiye de kanun yok... Yani buradan birine lensimizi kiralasak geri alamasak ne kanun var ne adalet... Yada aldık işte adam perişan etmiş lensi ne olacak?

    Ha bu arada hollanda nın nüfusu ile bizim nüfus birmi? Tabiki değil, kalabalığız cahiliz iyi yetiştirilmiyoruz sosyal demokrasiden insan haklarından uzağız... Adamlar bunların tam tersinde yaşıyor - en azından sanıyorum kanunlar ve devlet bunları sağlamak adına ciddi Çalışıyor...

    Bizde ise başbakan denen kişinin 1.000.000.000 dolar servetinin olduğu söyleniyor, yetmiyor o koltuktan indiği anda hırsızlıktan zimmetten irtikaptan hakkından soruşturma aÇılabilinir...

    • Harika 1
  7. Şahsen kullanıyorum - Acayip hızlı - Basit - Beleş

    Bunun yanında laytrum - nx-2 falanda kullanıyorum... nx-2 hakkında bi araştırma yapıp programla fotoğraflarla oynayıp bi konu-ders tadında bişiler açsan hoş olur tamer hoca... Açmasanda kendinde bi dene derim sana...

    • Harika 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.