İçeriğe git

Serdar Yasar

Üye
  • İçerik sayısı

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

Serdar Yasar kullanıcısının paylaşımları

  1. Serdar Yasar

    Emeklilik

    Çalıların arkasından Çaktırmadan Çekmeme rağmen anladı. Meğerse yandan yandan beni kesiyormuş.

    © Serdar Yasar

  2. Serdar Yasar

    Yavruuu

    SB-910´un alttan 45°´lik açı ile Nikon CLS yardımıyla çekilmiştir.

    © Serdar Yasar

  3. Serdar Yasar

    Pamuk şekerr

    Izniniz olursa kendimce biraz elestirim olacakti; Kare biraz yormus belliki ancak sanki su anda görünenin tamamini yataya sigdirsaymissin daha güzel olurmus. Fokus noktani gayet güzel öne cikartmissin ama arkasindaki manzaranin görünmesi bazen daha güzel oluyor. Tabiki benim görüsüm. üstadlar ne der bilemem Selamlar, Saygilar
  4. Aslina bakarsak, bir nikon forumunda pixellerin coklugu azligi tartisilamaz cünkü bir canon sony 16,18,24mp sensörlü makina cikarirken, nikon hala 12 de kalmayi tercih etmisti ve gayette dogru yaptigini düsünüyoru(z)m. Hem fotograf cekmeye basladigim hem de cok uzun bir süre kullandigim D80 in cikarttigi isler de keskinlik yönünden tartisilmazdi. 10Mp kesinlikle herseye yeterli. Buna da itirazim yok ancak düsüncemi sorarsaniz J ve V serisi disaridan bakildiginda biraz amatör veya normal ev kullanicisinin kisacasi bas cek kullanicilarinin tercihi gibi geliyor bana.. O kesim de daha cok mp ve renk tonlarina önem veriyor. Bu yüzden sizce de 10Mp biraz az kalmamis mi bu seviyedeki makina icin diye sormustum. Selamlar Saygilar
  5. Vay aynasiz vay... MP hersey demek degildir kabulüm ancak sizce de bu seviyedeki bir makina icin 10.1MP biraz düsük degil mi ?
  6. Serdar Yasar

    Bitki

    © Serdar Yasar

  7. Serdar Yasar

    Nikkor 135 mm f\2 dc

    FX icin siddetle tavsiye edilebilecek bir lens.... AF olmasa da olur dersen de 105 1,8 AI-S alabilirsin. Yeni 85 1.8G yi de D7000 in icin tavsiye ederim.
  8. Serdar Yasar

    Bitki

    © Serdar Yasar

  9. Alman forumlarindan okudugum kadariyla lensler hakkinda bilinen bir tabu varmis; en uzun odak uzakligi, en kisanin 3 katindan fazla olmamaliymis. kisacasi 70x3=210. H.sonu 1100liralik Tamron 70-200 ile cektigim bir kare. 250ser kb lik 2 fotografta birsey anlasilamayacagi icin orjinallerinin linklerini koyuyorum.. Orjinali 6,53MB: 40MB´lik TIFF´ten JPEG´e cevrildi https://www.dropbox....186_ORJINAL.jpg Islenmisi 4,67MB: TIFF´e, ACDSee 5 Pro da isik ayarlari yapildi, Photoshopta biraz keskinlik yükseltilip noise azaltildi. https://www.dropbox....m2/DSC_8186.jpg Nikon D700 Tamron 70-200 2,8 1/800s, f/4, ISO 800, tripodsuz
  10. Gercekten cok güzel bir lens. 1,4G almak isteyenler eger 1,4 e mecbur degillerse, kesinlikle 1,8G alsinlar diyebilirim.
  11. 1- termal skntiyi gidermek icin daha yavas sarj etme durumu yok, ayni.. isinma konusunda teknolojinin gelismesinden yararlanip birseyler yapmis olabilirler, yapmalari da gerekir.. 2- sorunlari ? tek sorunu vardi o da isinma.. onun disinda performans olarak sb800 den bir farki yok ya da benim pillerim cok kaliteli.. kullanimi cok daha basit olacak yaziyordu.. umarim öyle olurda bir nikoncuya zaten gayet basitti.. ne kadar cok fonksiyon o kadar karisik... üc aydınlatma düzeni ? Renkli filtre türleri otomatik olarak Algılıyarak optimum beyaz dengesi ayarı iÇin body'ye bilgi aktarımı saglama özellıgı gelmıstır. Bu yeni olabilir diyecegim cünkü filtreyi TTL AW de deneyip kullanmadim.. Deneyecegim.. Ama umarim kapatilabiliyordur.. Sonucta filtreyi, isigi o renkte yakalamak icin kullaniyoruz..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.