İçeriğe git

Serdar Yasar

Üye
  • İçerik sayısı

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Serdar Yasar kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Aslina bakarsak, bir nikon forumunda pixellerin coklugu azligi tartisilamaz cünkü bir canon sony 16,18,24mp sensörlü makina cikarirken, nikon hala 12 de kalmayi tercih etmisti ve gayette dogru yaptigini düsünüyoru(z)m.

    Hem fotograf cekmeye basladigim hem de cok uzun bir süre kullandigim D80 in cikarttigi isler de keskinlik yönünden tartisilmazdi. 10Mp kesinlikle herseye yeterli. Buna da itirazim yok ancak düsüncemi sorarsaniz J ve V serisi disaridan bakildiginda biraz amatör veya normal ev kullanicisinin kisacasi bas cek kullanicilarinin tercihi gibi geliyor bana.. O kesim de daha cok mp ve renk tonlarina önem veriyor. Bu yüzden sizce de 10Mp biraz az kalmamis mi bu seviyedeki makina icin diye sormustum.

    Selamlar

    Saygilar

  2. Alman forumlarindan okudugum kadariyla lensler hakkinda bilinen bir tabu varmis; en uzun odak uzakligi, en kisanin 3 katindan fazla olmamaliymis. kisacasi 70x3=210.

    H.sonu 1100liralik Tamron 70-200 ile cektigim bir kare.

    250ser kb lik 2 fotografta birsey anlasilamayacagi icin orjinallerinin linklerini koyuyorum..

    Orjinali 6,53MB:

    40MB´lik TIFF´ten JPEG´e cevrildi

    https://www.dropbox....186_ORJINAL.jpg

    Islenmisi 4,67MB:

    TIFF´e, ACDSee 5 Pro da isik ayarlari yapildi, Photoshopta biraz keskinlik yükseltilip noise azaltildi.

    https://www.dropbox....m2/DSC_8186.jpg

    Nikon D700

    Tamron 70-200 2,8

    1/800s, f/4, ISO 800, tripodsuz

  3. 1- termal skntiyi gidermek icin daha yavas sarj etme durumu yok, ayni.. isinma konusunda teknolojinin gelismesinden yararlanip birseyler yapmis olabilirler, yapmalari da gerekir..

    2- sorunlari ? tek sorunu vardi o da isinma.. onun disinda performans olarak sb800 den bir farki yok ya da benim pillerim cok kaliteli..

    kullanimi cok daha basit olacak yaziyordu.. umarim öyle olurda bir nikoncuya zaten gayet basitti.. ne kadar cok fonksiyon o kadar karisik...

    üc aydınlatma düzeni ?

    Renkli filtre türleri otomatik olarak Algılıyarak optimum beyaz dengesi ayarı iÇin body'ye bilgi aktarımı saglama özellıgı gelmıstır. Bu yeni olabilir diyecegim cünkü filtreyi TTL AW de deneyip kullanmadim.. Deneyecegim.. Ama umarim kapatilabiliyordur.. Sonucta filtreyi, isigi o renkte yakalamak icin kullaniyoruz.. :)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.