İçeriğe git

Atalay Mete

Üye
  • İçerik sayısı

    383
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    34

Profil Yanıtları bölümüne Atalay Mete kullanıcısının eklediği içerikler

  1. merhaba. fikirlerinizi yorumlarınızı  ilgiyle takip etmekteyim. klasik makinelerden yarı profosyenel makinelere adım atmak istiyorum. genel olarak kişi ve manzara çekimleri için 2500 3200 tl aralığında makine almak istiyorum. NİKON D7100 18 -140 VR ,   NİKON D5300 18-140 VR KİT,  VE  NİKON 5200 SİGMA 18 250 MACRO LENS     aklımdaki modeller bunlar. yardımcı olabilirseniz sevinirim. ya da önerebileceğiniz başka modeller.   teşekkürlerr.

    1. Atalay Mete

      Atalay Mete

      Yardım olarak kabul edilebilir mi bilmem ama ben gönlümde yatanları söyleyebilirim;  bu saydıklarınız arasında f/p olarak size en çok fotoğraf adına olanak verecek olan D7100 olur.

      Lens opsiyonlarınızdan, portre, 85-110mm ve manzara 18-50mm odak mesafesi gereksinimlerinizi, hatta makro gereksiniminizi tek lens ile karşılamak istediğinizi anlıyorum. Madem bodyde bir kademe ileri geçtik, lenste de tercihiniz yarı profesyonel olsun, prime lens kullanın desem? 

      Kit lens için:

      Nikon un 18-140 mm lensi çok beğenildi. Benim kit lens olarak Nikon 18-105 mm lensim vardı, baktım hiç kullanmıyorum daha başarılı olduğu söylenen, Nikon 16-85 mm lens ile değiştirdim. Henüz çok yeni, gündüz çalıştığım için deneme fırsatım çok olmadı. Hafta sonu aklar karalar çıkacak ortaya :) 

      Nikon un 18-55 VR lensi çok başarılı bir standart zoom lens. Lens için anlamlı bütçe ayırmanıza gerek kalmadan body ile uyum sürecinizi bu lensle geçirip mümkün mertebe ödünç lensleri deneyerek karar vermeniz çok daha yerinde olabilir. 18-55 kit lens ile aynı odak mesafesinde daha hızlı olan (f2.8 sabit diafragma ile) Sigma ve Tamron, ultra geniş açıda da Tokina 11-16 f 2.8 en çok tutulan lensler.

       

      Şu anda da D3xxx body + 50mm f 1.4G lens birlikteliğinden çok memnunum. Sonuçlarını gördüğüm ve eksikliğini hissettiğim lens ise 85mm f 1.8 lens. Portre için bu lensin yerini, kalitesi, çözünürlüğü, renkleri konusunda hiç bir kit lensin doldurabileceğini zannetmiyorum.

       

      selamlar sevgiler.

    2. (Gördüğünüz 1 diğer yanıt bu durum güncellemesinde )

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.