İçeriğe git

Adem Değirmenci

Üye
  • İçerik sayısı

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Adem Değirmenci kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Bugüne kadar üzerinde 70-300 mm yazan, oto fokus ve Nikon uyumlu olan her marka/model lensi kullandım. Bunların içinde her türlü değerlendirmede öne çıkan tek model Nikkor 70-300mm VR modeli oldu ancak o da diğerleri gibi 200-220 mm den sonra keskinlik konusunda tartışmaya açıktı. Hesap aslında biliniyor, fiziğin değişmeyen kuralı, 3x70=210 mm; yani bunun üzerindeki zoomlarda keskinlikten ödün vermek zorundasınız.

    Aynı şekilde sahip oldukları diyafram değerinden dolayı düşük ışık şartlarında maalesef sıkıntılı lenslerdir.

    Ne yapmak lazım? Eğer bütçe elvermiyorsa bu aralıktaki lenste (Sigma'nın yaklaşık 5 versiyonu var ve tümünü de denedim) 200 mm 'nin üzerini kullanmamak daha mantıklı. İşte tam bu noktada benim her zaman tavsiye ettiğim bir lens akla geliyor: Nikkor 55-200 mm VR. Arkadaşlar aradaki 100 mm lik farka aldanıp 300 mm ye ulaşmanın hevesiyle lensi alıp sonra da pişman oluyorlar. Halbuki 200 mm de çekip daha sonra croplamak daha mantıklı olmaz mı?

    o dediğiniz hatayı ben de yaptım maalesef ve çok pişmanim :(

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.