İçeriğe git

Ertan Akbaş

Üye
  • İçerik sayısı

    34
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    5

Yazıları bölümüne Ertan Akbaş kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Peki abi yakın çekimlerde kadrajda bozulma olurmu ne kadar mesafeden çekmem gerekir olursa? yoksa çok yakınlarda 105mm mi kullanayım ona göre hareket edecem..

    Hayır yakın çekimde herhangi bir bozulma olmuyor (ben FX de lullanıyorum, bunu gözardı etmemelisin) 105 den ziyade 50mm haricinde 85mm f/1.8 öneririm 105mm olmazmıi tabiki olur, hemde çok güzel makroda çekersin 105mm ile :) bir taşla iki kuş vurmuş olursun.

    • Harika 1
  2. crop carpanla 75 mm diyorsunuz herhalde ertan abi.Kursda hoca portre için 105 mm makro çok iyi dedi acaba hangi sebeplerden dolayı dedi bunu benim d7000 e 105mm makromu iyidir yoksa 50mm 1.4 iyimidir abi..

    Gökhan bey croplu body'de portre için ayrı lens kullanmak istiyorsan kesinlikle önerilecek tek lens 50mm'dir. 1.4 veya 1.8 olacağına ise bütçeniz cevap verecektir...

    • Harika 1
  3. Ertan Bey, Merhaba;

    Korkacak bir durum yok. Bildiğimiz gibi Nikon bir Japon firması ve sırf Japonyadaki işÇilik Ücretlerinin yÜksekliği nedeniyle başta giriş seviyesi kameralar ve bazı lensler olmak Üzere Tayland, Çin ve sanırım Endonezyada bulunan fabrikalarında Üretiyorlar yada montaj yaptırıyorlar. Bu Üretim yada montaj ise tamamen Japon mÜhendisler ve teknik adamların % 100 kontrolÜ altında ucuz işÇilik yapan yerel Çalışanlar tarafından yapılıyor. Eğer aldığınız ÜrÜnÜ gÜvenilir kaynaklardan almışsanız ve ÜrÜn gerÇekten de Nikon firmasına aitse ha Tayland yapmış ha Çin yada Endonezya farketmez. Aynı şekilde HP ve DELL laptoplar da Amerikan malı ama piyasada Amerikan malı pek göremedim. Çinde Üretiliyor ve sorun yaşayanına rastlamadım. Sony laptoplarda da Japon ve Çin malı daha doğrusu montajı olan aynı modelleri gördÜm. Aralarındaki tek fark 200-250 dolar işÇilikten gelen farkı o kadar.

    Selamlar,

    TeşekkÜr ederim Ümit bey. Dediğiniz gibi kullandığımız bir Çok teknik ÜrÜnler Çin, Tayland. Endonezya vs malı. Hatta hiÇ gÜndemden dÜşmeyen Aplle ÜrÜnleri bile. Aldığım yer internet'ten, sanalpazar.com'dan aldım, bu tarz yerlerden alış veriş yaparken de kendimce satıcının reyting puanlarına ve hakkında yapılan yorumlara bakarım. Zaten alınan ÜrÜn resmi garanti kapsamında değil.. Konuyu burada aÇma sebebim; yaklaşık 4 ay önce aldığım D800 ve 24-70 ÜrÜnlerin Japon Üretimi olmaları, akabinde aldığım ÜrÜnlerin 3'Ü de Çin Üretimi olunca "acaba" dedim kendi kendime:) Tekrar teşekkÜr eder, gÜzel bir hafta sonu dilerim.

    • Harika 2
  4. D800 ile ilgili merak ettiğiniz konu başlıklarını yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım. Genel olarak soruyorsanız tabiki bir kullanıcı olarak memnunum.

    Şunuda belirtmem gerekir (bence): Hatırı sayılır (3-5 tane) Canon lensiniz varsa Nikon D800'e geçmektense Mark II veya Mark III tercih etmeniz ekipman satışından oluşacak zararlardan kurtulmak için iyi bir seçim olacaktır düşüncesindeyim. Zira bu konuda 2 ay içinde ciddi zarara uğramış biri olarak bu satırları yazıyorum. Yazdıklarımı ciddiye alıp veya önemseyip önemsememe sizin bileceğiniz iştir... Şahsen şimdi düşündüğümde; benim için Mark II de bir süre daha kalıp sonra Mark III'e geçmek çok daha mantıklı olurdu diye düşünmekteyim. D800 ile Mark III arasında birbirlerini ezecek kadar bir fark olduğunu asla düşünmüyorum. Hatta eğer doğa fotoğrafı yani açık alanda fotoğraf çekmeyi daha çok seviyorsanız bence Canon'a devam edin derim. D800'ün kullanımı MP yoğunluğundan dolayı daha bir incelik, daha bir titizlik, daha bir özen istiyor diyebilirim... Teferruat olarak D800 daha karmaşık bir makina... arayüzleri ve menü uzunluğu oldukça fazla, Canon bu işi daha bir toparlamış, daha bir kullanıcı dostu gibi görünüyor.. Şimdilik diyeceklerim bu kadar. İyi fotumlar dilerim.

    • Harika 1
  5. Merhaba;

    Hızlı lensler diyafram açıklığı 2.8 olanlardır. örnek

    Nikon 14-24 mm f2.8

    Nikon 24-70 mm f2.8

    Nikon 70-200 mm f2.8

    Yukarıdaki lensler tam kare algılayıcılı kameralar için Üç silahşörler olarak adlandırılır ve maddi açıdan can yakıcı HIZLI lenslerdir. Fotoğrafa verdikleri tadları ise kullananlar anlatılmaz, yaşanır diye ifade ediyorlar. Yukarıdaki lenslerin hepsi G' dir. Zaten artık D denen diyafram halkası olan lensleri Üretmiyorlar. D tipi lenslerde bulunan diyafram halkası bu lensleri 1970' li yıllardaki kamerlarda bile kullanmayı mÜmkÜn kılmaktaydı ama Nikon, lensleri 100 dolar ucuz Üreteyim diye bu diyafram halkasını kaldırarak, lenslere G lens dedi ve bu şekilde Üretmeye başladı. TÜm G lensler aynı zamanda D lens özelliklerine sahiptir. Anlayabildiniz mi? Canondan Nikon'a veya tam tersi bir değişim yapanlar için kamera ve lens terminolojisini anlamak biraz zaman alabilir.

    Bilginize,

    Ümit bey konuyu 3 efsane ile bağlamış:) Bende kullandığım için yazıyorum; Telefoto lens olarak Nikon D800 ile Nikkor AF-S 300mm f/4D IF-ED'de nefis uyum sağlıyor, çok gÜzel sonuçlar almak mÜmkÜn.

  6. Merhaba Cem bey,

    fotografium.com'da kesinlikle bir yanlışlık olmaz. Yıllardır defalarca alışveriş yaptığım bir sitedir. Yukarıda bir arkadaşında dediği gibi Furkan bey ile irtibat kurun, sorun çözülecektir. Eğer sisteme kayıt olmasan tripot aldıysanız sistemde yaptığınız alışveriş görülmez fakat merak etmeyin ürün aynı gün kargolanır. Eğer sisteme kayıt olup; "müşteri hizmetleri" menüsünden üye girişini gerçekleştirdikten sonra sistemden çıkmadan akışverişinizi tamamlarsanız daha sonra (yıllar sonra bile) üye girişinizden sonra "sipariş takip" menüsünden bütün alışverişlerinizin detayını tarihler itibarı ile görebilirsiniz. Sonuç olrak; o site ile hatırı sayılır alışveriş yapmışımdır, bende bıraktıkları tecrübe şudur: garantili ürün alacaksanız Türkiye de bu siteden daha ucuz ürün bulamazsınız, alacağınız ürün için telefonla görüşüp pazarlık azda olsa yapabilirisniz (bu tarz aldığınız ürünler sistemde görünmeyebilir, size özel link atarlar ve oradan alırsınız) aynı gün kargo yaparlar (muhakkak mail ile stok sorunuz) yan, güvenilir insanlardır, kolay gelsin.
    • Harika 1
  7. Mehmet bey çok teşekkür ediyorum size :) aldığım kişiye hepsini gerip yeniden Canon'a (5D Mark III) geri dönmeyi ciddi ciddi konuşmuştuk (aslında satıcı arkadaş beni Nikon'a yöneltmişti) arada ufak tefek pürüzler kalmıştı... durumden kendisini haberdar ettim ve derin bir "oHHH" çekti:) kısaca bu işi siz kotardınız Mehmet bey! Tekrar teşekkür ediyorum.

    • Harika 2
  8. Merhaba Mehmet bey, Ümit bey ve hemşerim:)

    Öncelikle Mehmet bey'e çok teşekkÜr ediyorum, zira BKT tuşunu kontrol ettiğimde 3F de idi (Ümit bey sizi yanılttığım için kıpkırmızı oldum şu anda...) hemşerimde (duha) bir karadenizli aceleciliği ile hemen makineyi elden çıkartmamı Önerdi, oysa sorun çÖzÜldÜ:)

    BKT değerini OF yaptım ve olayda bitti:)

    Elimde makineyi kullanma klavuzu olmadığı için doğrusu tanıma sÜrecim bira zaman alıyor. Birde buna iş gÜç yoğunluğu ile Canon'dan daha yeni Nikon'a geçmiş olmamında payı var diye dÜşÜnÜyorum deyip (kendimi rahatlatmak için) Ümit beyi fazla da hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum.

    Bu arada BKT'nin fonksiyonlarını yazarsanız sevinirim,

    Herkese çok çok teşekkÜr ediyorum, selam ve sevgilerimle.

    • Harika 3
  9. Merhaba Mehmet bey,

    öncelikle duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. Yazdığım gibi benim sıkıntı Nikon'a alışmak veya makineyi doğru düzgün kullanma ile alakalı bir durum değil, durum çok basit: Makine hiç oynatılmadan ardarda yapılan aynı noktaya yapılan çekimler sonucunda her kare farklı tonlarda (ışık olarak). Ayrıca, aynı ortamda aynı zamanda yapılan çekimlerde sürekli ışık ayarı tapmak zorundasınız.. Bunların kullanıcının makineye hakim olamamasından kaynaklandığını şahsen düşünmüyorum. Sizinde dediğiniz gibi "en azından" benim makineden kaynaklanan bir problem olabilir.

    Makineyi ve 24-70 lensi sanalpazar.com'dan Kerem bey'den (DegerMedya) aldım. Faturasız ve 1 yıl uluslararası garantili diye aldım. Kendisinden daha önceleri de alış verişim olmuştu, dün kendilerine konuya ilişkin mesaj gönderdim bu saate kadar geri dönüş olmadı. Biraz daha bekleyip gün içinde telefondan aramayı düşünüyorum. Bu arada belirteyim; matrix ölçüm alternatiflerinin hepsini aynı anda denememe rağmen değişen bir şey olmuyor. Evet raw çekmek belki en doğrusu ama ben inanın raw çekim hiç yapmadım:) ama bir ara yoğunlaşıp deneyeceğim.. Selamlarımla.

    • Harika 1
  10. Merhaba değerli Nikon kullanıcıları,

    Ben yaklaşık 1 ay önce bu sitede bazı arkadaşların da bildiği gibi çok geniş bir Canon 5D Mark II ve ekipmanımı satarak Nikon D800'e geçmiş bulunmaktayım.

    Bu aralar sıkıntı büyük... şöyle ki; arkadaşlar, D800' e hangi lensi (elimde olanlar 50mm f/1.4, 24-70 f/2.8 ve 300mm f/4) taksamda aynı anda, makineyi milim oynatnadan art arda yaptığım örneğin 3 çekim de ilk çekim^den sonraki çekimler göreceli olarak renk canlılığı ve kontrast olarak birbirini takip edercesine cansız ve soluk çıkıyor... bu birinci sorun, ikinci sorun: yine aynı anda ve aynı ortamda "bir poz" fotoğraf çekmek için İNANIN en az 4-5 kez pozlama telafisi (+) yada (-) yapmak zorundasınız ki içinize sinen poz'a olaşabilesiniz. Yani sağa yada sola 10 dahi derece dönmeniz sizi farklı ışık ayarı yapmaya sev ediyor, yani sürekli deneme yanılmaya yöntemi ile doğru sonuca ulaşmak zorundasınız. Böyle bir durum sizde takdir edersiniz ki kullanıcıya hem zaman kaybı, hemde stres yüklemesi yapıyor. Böyle bir "tuhaflığı" (bence) Nikon'da görüyorum... Sizce tüm bu yaşadıklarım normalmi??!

    Büyük hevesle ve umutlarla aldığım D800'den fena halde soğudum... gerçekten büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu yaşadıklarımı buradan paylaşmam pek de belki uygun olmayabilir ama bu sitede yer alan arakadaşların Nikon ile "çıkar" bağlarının olmadığına inandığım için paylaşıyorum!...

    İlgi duyan, görüş ve önerilerini yazacak olan her arkadaşa içten teşekkürlerimle.

    • Harika 3
  11. Günaydın Mehmet bey,

    bugün açık alanda ilk deneme fırsatını bulacağım, ayrıca yanımda da 30 yıldır Nikon kullanan bir arkadaşım olacak:) verdiğinizi bilgiler çok değerli, makina kuşkusuz çok iyidir. Hani bizde de bir acelecilik var "herşeyi çok kısa sürede öğrenme" ondan olsa gerek.. Ama elle tutma ve kavrama olayındaki başarısızlıkta (el yapısı uyan ve cuk oturan muhakkak vardır) eminim diyebilirim...çok teşekkür ediyorum.

  12. Mehmet bey teşekkür ederim verdiğinizbilgiler için.

    Makinenin bende bıraktığı ilk izlenimler iyi değil (belki de Canon'a alışkın olmamdan) nedir bunlar;

    a) Makine sağ ele iyi oturmuyor, elle tutulan sağ taraf çok çok dar ele iyi oturmuyor, makineyi sağ ele alıp tek başına tutmak imkansız gibi...

    B) AF netleme olayını bir türlü çözemedim. Şöyle, vizörden baktığımda oval ve çizgi şeklinde kırmızımsı alanlar görüyorum, yani o 51 netleme noktaları görülmüyor, birde çok çok yavaş netleme yapıyor.

    İnşallah makine ile barışırız, şu anda elimde Canon 50D var o bile Nikondan daha iyi ele oturuyor, yeni Nikonla küsüz şu anda...

    Selamlar.

  13. Sol üstte kilitli bir yer var (kilit düğmesine basıp kadrajı çevirebiliyorum) bu kadrajın üstünde yer alan 4 bölümü anladım ama kadrajı çevirdiğimizde S, CL, CH, MUP ve 2 tane daha işaretlerden oluşan seçenekler var. Bu seçimler hangi durumlarda kullanılır, bilginiz vardır muhakkak. Tekrar teşekkürler.

  14. Merhabalar Ertan bey makınanız hayırlı olsun ( birde Makinayı nerden aldınız şuan için )

    Aslında kafanız karışmaması için zamanla tek tek soru halınde sordugunuzda sizde iyi anlarsınız bide iyi cevap veririz.

    Diyafram (A) Estantene(S) çekim Önceliklı modları vardır makinanızın degerleri manuel mod hariç bu modlarda degıstırebılırınız..

    Makınanız üzerinde bulun 2 adet makara bulunuyor bunları biri estantene biride diyaftamdır kullandıgınız mod'a gÖre bunlarla degerlerınızı vericeksınız..

    A Modunda siz diyaftama müdehala edebılırsınız estandene makınanın poz olcum degere gÖre kendını ayarlıyacaktır..

    S Modunda ise siz estantene(hız) değerini verirsniz ve diyaftam verdiğiniz degere gÖre kendı aralıkları içersinde olabilecek değeri alacaktır.

    Makina modeli eklenmıstır teşekkürler bildirim için :)

    Teşekkür ederim. Makine ve Lensi sanalpazar.com dan DegerMedya (Kerem bey) dan aldım. Toplam 11.800 TL. ye aldım. Dediğinizi şimdi deneyeceğim, tekrar teşekkürler.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.