İçeriğe git

B.Cem BOZBAŞ

Üye
  • İçerik sayısı

    413
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    12

Yazıları bölümüne B.Cem BOZBAŞ kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Üstadım cevaplar için teşekkÜr ederim. Yukarıdaki çekimlerde kullandığım 24-70 daha eski. 2 Hafta önce sıfır 24-70 satın aldım. Yeni aldığım 24-70'de bu soruna nadiren rastlıyorum. Sıfır aldığım 24-70 Üzerinde de yaklaşık 45tl lik bir UV filtre var. Alttaki fotoğrafta damadın ceketinde siyah çizgiler mora dönmÜş durumda ve kadrajın merkezinde duruyor. Tam fotoğrafı gelin-damat'dan izin almadığım için yayınlayamıyorum.

    OdJqa3.jpg

    Bu tarz mor, yeşil gibi renk hatalarına bazen 18-105 kit lensimde de ratlıyorum. Onun Üzerinde de aynı ayarda bir UV filtre var.

  2. Merhaba arkadaşlar. Geçen gün açık havada düğün çekimi yapıyordum. Bazı nedenlerden dolayı flaş kullanmadan Nikkor 24-70mm lensim ve D7000 ile çekim yaptım. Bir çok fotoğrafta keskinlik ve renkler gerçekten muazzam sonuçlar verdi. Ancak direkt olarak güneşe karşı yaptığım çekimlerin bir kaçında fotoğrafta damadın ceketinde ve saçlarında gökyüzü ile birleşme noktasında mor çizgiler meydana geldi. Lensime UV filtre takılıydı. Bu tür lens hataları her zaman olabiliyor tabiki ancak bana biraz fazla gibi geldi. Sizce 24-70 gibi sağlam bir lense göre bu hata oranı normal mi ?

    Gbq7Q6.jpg

  3. Havagazı fabrikası şu sıralar gelin çekimi yapanların ilk adresi diyebilirim gidin bence çeşitliliği pek yok aslında biraz kısıtlı ama yinede gitmeye değer. sakin,huzur verici bir yer.

    Hemen yakınında bulunan tarihi Alsancak Garı var.

    (Fuar alanı)Kültürpark'ta çok uygun bir yerdir.

    Kordon, inciraltı, tabi birde Tarihi AsansÖr var burda çekime izin veriyorlarmı bilmiyorum.

    Bu alanlarda çekim için bir ücret istiyorlar mı?

  4. D7100 kendinizi geliştirirken daha fazla işe yarar. En basitinden D810 ile D7100 iso performansı çok farklı. D7100'de düşük ışık koşullarında daha fazla uğraşacağınız, daha fazla ışık oyunları yapmaya çalışacağınız kesin. Bir çok noktyaı keşfederek öğrenmenizi sağlar. Diğer taraftan uygun fiyata D810 var ancak bildiğim kadar Tayland'da fiyatlar hep ucuz. Şuan almanız için özel bir sebep yoksa almayın derim. Daha işin başındayken D810 almak kendinizi geliştirmede biraz ters kalabilir. Tabi bu benim fikrim.

  5. Yağlanma öyle 2 yıl sürmez. Yağlanma sorunu varsa kendini hemen belli eder ve 2-3 temizleme ile tamamen giderilir. Giderilemediği takdirde değişim oluyor. 2 yıl boyunca srekli yağlanma olayına pek rastlamadım. (Makineyi kullandıkça yağlanma oluyor tabi. 6 ayda bir fotoğraf çekerseniz yağlanma uzun sürer.)

  6. Yağ problemi size çok sıkıntı yaşatmaz. Temizlenemediği takdirde yenisini veriyorlar. Benim aldığım makinede lekeler giderilemeyince yeni gövde verdiler ve sorunsuz bir şekilde yoluma devam ettim. Ki çoğu zaman lekeler temizleniyor. Bendeki leker inatçıydı sadece. Birde makinenizi Nikon Bayisinden almanızı öğrenirim. Eğer internetten alış veriş yapacaksanız hepsiburada.com ve fotografium sitesi Nikon Bayisidir aynı zamanda. Bimeks türü yerler Karfo garantisi altında değildir. Teknosa'dan tam emin değilim ama oda karfo garantili olmayabilir. Araştırmanızı öneririm. Zira Karfo Karacasulu Nikon Türkiye disbitörü ve kendi garantisini almayan firmalara destek vermediğini açıklamıştı. Yani bir Bimeks garantisi ile fotografium veya Nikon Bayisi'nin garantisi daha farklı. Aynı desteği bulamazsınız. Bu ayrıntılara dikkat edin.

  7. Türkiye'de zaten "sıfır mantığı oluşmadı". Giriyorsun bir elektonik mağazasına vitrinde duran D7100'ü test ettiriyor sonra geri koyuyor. O makineyi artık sıfır satamazsın. Shutter sayısı 230 olmuş. Belki hiç bir şey değil ama artık o sıfır değildir. Ancak sıfır diye satıyorlar.

  8. Türkiyede (adını vermeyeceğim) ünlü bir elektornik mağazının "uzman" diye ürünlerin başına koyduğu satış elemanları, Canon modelinin birinde japon üretimlerinin daha kaliteli sonuç verdiğini, istenirse anında test edebileceklerini söyleyerek satış yapıyorlardı. Bende merak edip test ettim. önüme koydukları gövdeler görüntü olarak aynıydı (içinde ne var bilemem) ve biri galiba çin diğeride japon üretimiydi. İkisiylede aynı açıdan aynı ayarlarda fotoğraf çektiğimizde japon üretiminde görüntü daha iyiydi. Şimdi burada iki ihtimal var; Ya adamlar haklı, yada Türkiye'de hemen her yerde olan elektonik mağazası bile insanları kandırarak faturalı,garantili satış yapıyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.