İçeriğe git

adnan tunçbilek

Üye
  • İçerik sayısı

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne adnan tunçbilek kullanıcısının eklediği içerikler

  1. d800 de cıkan sorunlar bir batarya ile ilgili olan batarya ısınması

    deklanşör tuşunun kısa devre yapması

    ve sag veya en soldakı af noktasının tam netlik yapmamamsı

    bende yeni d800E aldım bunların hic biri makinamda olmadı sorunsuz ama bu sorunları bildigimden

    batarya seri nosunu en sol ve en sagdaki af noktalarını tes ettim denedim ve aldım

    D800E hayırlı olsun . yinede dikkatli olun bendeki uzaktan 10pin kablo girişi 2-3 denememden sonra içe kaçtı, flash sorunu aldıktan 20 gün sonra ortaya çıktı.

    selamlar

    • Harika 1
  2. Adnan bey makineye olanlar ve yaşadığınız stres üzücü,

    Tüm aksilikler sizin aldığınız makinede toplanmış gibi. Maalesef Yurt dışından aldığımız ürünler garanti kapsamı dışında kaldığı için üzücü durumlarla karşılaşıyoruz.

    Bu ürünler burada çok pahalı fiyatlardan satıldığı için mecburen bu yola başvuruyoruz. Yurt dışı ( USA ) fiyatı ( D800 ) 3000 dolar = 5800 TL olan bir ürünü buradan 11.000 TL ye almak çok can sıkıcı oluyor.

    D300s ve D800 makinelerim var ve tümünü ( USA ) yurt dışından aldım. Zorlu arazi koşullarında kullandım ve hiç bir sorunla şimdiye kadar karşılaşmadım.Yazılım güncellemelerini sorunsuz yapabildim.

    Fiyat farkı biraz kapansa ve garantili ürünleri buradan alabilsek ne hoş olurdu.

    Selamlar.

    Neyse ucuza çÖzülebilen sorunlar oldu :)

    İlginize Teşekkürler selamlar

  3. Bu tarz makineleri almaya karar vermeden en az 1 yil beklemek lazim. Kullanici yorumlari, yazilim hatalari, body problemleri vb. olabiliyor. Labaratuvar ortamlarinda yapilan testlerin normal kosullar altinda oldugu soylenir hep. Bence d800 un de 2012 sonunu beklemesi gerekiyor.

    Kesinlikle haklısın ben 3-4 ay bekledim az geldi :)

  4. Bahsettiğiniz problemler normal değil.

    Elinizdeki tanınmamış bir markanın ürünü değil, dünyaca kabul edilmiş/ kendi deyimleriyle bir "branding" ürünü. Bu ciddiyetteki, bu markalaşmadaki bir şirketin, hele ki Mitsubishi Holding himayesindeki bir şirketin bahsettiğiniz "outbound quality" hatalarını yapması imkansız.

    TR deki arkadaşlardan sürekli duyduğum bir hikayedir aslında sizinki. Ucuzdur diye hep oralardan alırız bu tür ürünleri. Yaşadığım ülkenin ı avantajlarıyla sizin aslında tam olarak ne satın aldığınızı tahmin edebiliyorum. Meslek olarak bir elektronik fabrikasında kalite kontrol mühendisliğiyle iştigal eden biri olarak sizin başınıza gelen olayın sebeplerini çok iyi biliyorum.

    Ama bunu burda yazdığım zaman kıyametler kopuyor. çünkü bazı gerçekleri benim anavatanımdaki vatandaşlarım kabul etmek istemiyor.

    Biliyor musunuz, Almanya'dan faturasıyla satın aldığınız bir Nikon ürününü bir Belçika'da, bir Hollanda'da, bir Fransa'da garanti dahilinde tamir ettirme-yenisiyle değiştirme hakkına sahip değilsiniz !!!

    Hollanda'da bir mağazadan satın aldığınız cihazların sarı renkli "uluslararası garanti" belgesinde, Hollanda Nikon distribütörünün kaşesi vardır, bu kaşe, bu malın legal yollarla Hollanda'ya girdiğinin belgesidir; "Nikon Hollanda" garanti dahilinde ve haricinde bu mala her türlü desteği vermekle yükümlüdür ve yükümlülüğü tam olarak yerine getirmektedir.

    Aynı cihazı Almanya'dan belki 100 euro daha ucuza alabilirsiniz ama garanti hikayesi yukarda anlattığım gibi olur.

    Evet, doğru okudunuz. Aksini ispat edebilecek varsa hemen öğrenmek isterim nasıl yapacak?

    Bütün bunlardan başka bir de "refurbished" diye bir hikaye vardır ki bu mallar online satış siteleri aracılığıyla genelde uzak mesafelerden alıcı bulur ve kalite artık şansınıza kalmış bir durumdur.

    Evet, adı üzerinde, onarım-bakım görmüş cihazlardır. Yeni fiyatından daha aşağı fiyatlara satılırlar. Onların da garantisi vardır, ama artık yetkili servisteki teknisyenin o günkü halet-i ruhiyesi ile sizin şansınız paraleldir. Tıpkı sizin örneğinizdeki gibi sözkonusu kumanda portunun yerine iyi monte edilmemesi, flaşın alt kısmındaki switch'in vazifesini yapmaması gibi durumlar ortaya çıkabilir.

    Şimdi Nikon mu hatalıdır, yoksa o kadar uzak mesafede her türlü riski göze alıp satın almayı yapan mı? Kaldı ki malın refurbished olduğunu söylemeden bu şekilde insanları kazıklayan firmalar da bolca vardır.

    Haklısınız, bu özel tüketim vergisi gerçekten insanları buna zorluyor, çok iyi anlıyorum. Ancak, diğerlerine göre daha ucuz olan, aslında piyasada yok ama birilerinin elinde var olan (bir tür karaborsa, 2 ay önce Türkiye Yalçınlar bir kaç adet D800 ü tanesi 11 milyardan satmış!) cihazlar konusunda temkinli olmak aklın gereğidir.

    2004 yılından bu yana dijital SLR kullanıyorum, bundan önce compact dijital ve analog makinalar kullandım. Yaklaşık 8 yıllık bu zaman zarfında 5 adet profesyonel segment sıfır makina satın aldım. Bundan başka gerek giriş seviyesi gerekse daha üst segment ikinci el olmak üzere onlarca makina aldım, kullandım, sattım. Sadece bir tane ikinci el D70'te sizdeki gibi bir flaş problemi yaşadım.

    Benim Nikon sever olmamda en büyük etken markanın bana verdiği güvendir. Sağlamdır, evladiyeliktir, yolda bırakmazdır. Varsa bir sıkıntı kesinlikle bi yerlerde yapılmış yanlışlar vardır.

    Hocam ilginize teşekkürler.

    D800 USA sanfransisko da fotograf malzemeleri satan ünlü bir mağazadan alındı. hatta arkadaşım ellerinde 2 adet varmış. biri açılmış kutu diğeri açılmamış kutuda.imiş. her ihtimale karşı kapalı kutuyu almış. Ancak yaşadıklarım montaj hatası (yok sattığı için bence hızlı üretim hatası). Bu benim D80- D300S'den sonraki 3. Nikonum neyazıkki en çok heyacan ile bekleğim ve gözüm gibi koruduğumda çıktı. uluslar arası garanti sorunu bence Nikonun ayıbıdır. Ve güven kırıcıdır. çünkü üretimde muhakkak hatalar olacaktır.

    Firma damgasını vurduğu ürününü heryerde garanti altına almalı. Nikon bodylerin yan sanayisi yoktur herhalde :)

  5. piyasaya ilk sürülen serilerde bazı sorunlar oldu ama şu andaki ürünler taşş gibi

    Ben temuz başı USA dan aldırdım. bu kablo dışında birde flash kapağı kapalı iken flash yandığı ortaya çıktı farketmeseydim ana kardlar yanacakmış. makinanın içindeki flash kontağı çatlak çıktı. tüm bunlar piyasaya mal yetiştirme telaşı ile özensiz üretim hataları. Ama yurt dışı alım olduğu için garanti kapsamı dışında kalmak çok kötü .

    durup dururken makina tamamen gidecekti ve neyazıkki garanti yok.

  6. Tabiki nikontürkiyeden aldıgınız gibi tam garanti sÖz konusu degildir ancak aldıgfınız yerınde yurtdısı faturası varsa uluslar arası garanti vardır ancak cogu konuda ücretli yaparlar..

    Focus sorununa gelince nikon sorunu kabullenmıs ve yakın zamanda bununla ilgili bir yazılım sürüm cıkartma gibi bir çaba içindeler..

    ilginize teşekkürler

    neyazikki bodyleri garanti dışı tutuyorlar. Biz az gelişmiş ülke olmaktan bir türlü kurtulamıyoruz.

    beniminde hissetiğim bÖyle bir sorun yok ama yazılım bigisi için teşekkürler.yalnız yabancı sitelerde yeni firmware yüklemelerde makinede kitlenme frozen olmuş. buda garanti kapsamından çıkınca korkutucu bir durum

  7. Nikon D800'ü 1 ay önce USA dan bir arkadaşım getirdi. Uzaktan kablo kumandası. 3-4 denememden sonra makine içindeki yuvaya düştü. Bundan önce D300S ile defalarca taktığım halde böyle birşey olmamıştı. Şimdi ben bunu yurt dışından aldım diye Türkiye de garanti kapsamı dışındamıyım?

    Böyle ise Bu Nikon Türkiyenin buna çözüm getirmesi lazım.

    Ayrıca pillerindede sorun çıkmış Allahtan benimkinde yok . olsa neyapacaz ?

    Birde sağ tarafta sola göre fokuslama sorunu olduğunu duydum.

    Nikon servisi ile konuştum ; yurt dışı alınan Bodyler için garanti yokken iken lensler garanti kapsamında dediler. çok saçma

  8. Nikon D800'ü 1 ay önce USA dan bir arkadaşım getirdi. Uzaktan kablo kumandası. 3-4 denememden sonra makine içindeki yuvaya düştü. Bundan önce D300S ile defalarca taktığım halde böyle birşey olmamıştı. Şimdi ben bunu yurt dışından aldım diye Türkiye de garanti kapsamı dışındamıyım?

    Böyle ise Bu Nikon Türkiyenin buna çözüm getirmesi lazım.

    Ayrıca pillerindede sorun çıkmış Allahtan benimkinde yok . olsa neyapacaz ?

    Birde sağ tarafta sola göre fokuslama sorunu olduğunu duydum.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.