İçeriğe git

Mustafa Kiraz

Üye
  • İçerik sayısı

    20
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

Mustafa Kiraz kullanıcısının paylaşımları

  1. Mustafa Kiraz

    D800&MarkIII Hangi Body Alınmalı..

    Yüksek İso performansı lazım,sonra lens portfolyosu geniş olmalı ( f2,8 i varken f4 seceneğinide olmalı ) İnsan'la ilgili çekimlerde kullanacağım ( Model,Reklam gibi değil ) birde alakasız olucak ama, Nikon AF Nikkor 24mm f2.8D bu lens'i D800'le kullanmakta herhangi bir sakınca varmıdır ? renk sapması yada keskinliğin az olması gibi sorunlar yaşanır mı ? keza D700'de oldukça keskin ve güzel bir lensti.
  2. Test Ettiğiniz Kadarıyla,yada kullanmış biri olarak hangisini tavsiye ederseniz ?
  3. Mustafa Kiraz

    Tatilden mi ?

    Uzun pozlama (nd)

    © Mustafa Kiraz

  4. Mustafa Kiraz

    Birlikte Ama Yalnız..

    Nd ile uzun pozlama..

    © Mustafa Kiraz

  5. Mustafa Kiraz

    D90 İçin Macro Lens

    dediğiniz lensi daha önce kullanmıstım.. kit lensten benım için bir farkı yok.. zoom aralığı biraz fazla o kadar ayrıca netlemesı yavaş.. ( bılmıyorum rahatsız eder mı ama netleme yaparken motorundan cıkan o ses kulaklarımıda hep tırmalamıstır )
  6. Mustafa Kiraz

    D90 İçin Macro Lens

    dediğim lensler her iki gövde de olur DX ve FX .. d90 lada kullandm ben sigma 150mm i suanda d700 ilede kullanıorum.. keza 180mm de aynıdır ..
  7. Mustafa Kiraz

    Fly Killer

    Hocam kesinlikle sigma 150 yada 180 diyorum makro'da şaşmam bu lenslerden
  8. Mustafa Kiraz

    Fly Killer

    Katil Sinek

    © Mustafa Kiraz

  9. Mustafa Kiraz

    D90 İçin Macro Lens

    Gerek nikon 105mm gerek ise sigma 150mm kullanan biri olarak söylüyorum ki.. Sigma 150mm den şaşma derim yada Sigma 180mm derim.. bu iki lens bence en iyisi nikon 105mm e gelince netlemeyi daha hızlı yapıyor sigma'ya nazaran ancak makro'da genelde manuel netleme daha iyidir bir çok makro'yla uğraşanlarda zaten böyle yapar.. 105mm ile çalışma alanın kısıtlı olur.. bir kelebek çekebilmek için dibine kadar girmen lazım.. buda hayvanı ürkütüp kaçmasına neden oluyor.. kaldıkı bunun yanında arka fon tertemiz olmalı.. Sigma 150 ve 180mm lerle arka planı daha guzel öldürebilirsin.. ( marka takıntısı yapıp 105'i alma derim ) ha dersin ki.. ben sabah'ın 5inde 6 sında daglarda olurum makro ıcın.. gunes ısıgından ve tripod'tan faydalanacagım dersen veya sabit şeyler çekeceğim ( ürün kataloğu vb. gibi ) o zaman tamam derim 105mm'e ama dağlarda taşlarda kelebek çekeceğim dersen edersen sıkıntısını çok yaşayacağından şüphen olmasın.. şahsen ben çok yaşamış biri olarak soyluyorum bunları..ek olarak şunuda belirteyim sigma 150mm in eski sürümünü kullanıorum ben yeni sürümleri var artık OS ( titreşim engelleyici ) onların fiyatları da nikon 105mm ile aynıdır karar senin.. hatta sana yabancı bi makro sitesi vereyım girip bak ve genelde hangi lensle yapıorlar cekimlerini.. saygılarımla
  10. Mustafa Kiraz

    İlk Tutuş..

    Gölgesi çekilmiş olup sadece.. contrast ayarı verilmiştir..

    © Mustafa Kiraz

  11. Mustafa Kiraz

    Usain Bolt ve Nikon D4 !

    Yarışmadan önce Nikon Usain Bolt ile anlaşmış olabilir ( Reklam Sponsorluğu Adına ) şurdan tahmin yürütüyorum.. Futbol müsabakalarında saha'nın kenarındaki reklam pano'larının önünde sevinmesi için forvet futbolcularla reklam'ı veren firmalar anlaşma yaparlardı ) belki bu illginç gelicek sizlere ama doğru..durum bu oluncada Usain Bolt'lada Nikon'un anlaşmış olması ihtimali'ninde yüksek oldğunu düşünmekteyim.. Saygılarımla..
  12. Mustafa Kiraz

    Tırtıl

    Onusuel Çok teşekkür ederim..saygı ve selamlarımla..
  13. Mustafa Kiraz

    Tırtıl

    öncelikle çok teşekkür ederim hocam.. önceden FX formatta kullanıyordum bu lensti şimdilerde ise FF te kullanmaktayım FX ve FF de şahsen hiç bir zorluğunu yaşamadım hocam.. Fx'te daha dar bir kare idi.. FF te ise daha geniş tek farkı bu oldu benim için.. birde hocam makineyi , netlemeyi , ışığı tamamen manuel kullandığım için farkedememişte olabilirim..
  14. Mustafa Kiraz

    Tırtıl

    © Mustafa Kiraz

  15. Mustafa Kiraz

    Suriye Zıpzıpı

    © Mustafa Kiraz

  16. Mustafa Kiraz

    Body Kauçuk Kalkması

    Walla Kardeş ben antalya'dayım nem'in ve sıcaklığın alasındayım ve makro çekiyorum.. bırak o sıcağı ben dert edeyim makinemden önemli değil ya varsın yiyeyim sıcağı
  17. Mustafa Kiraz

    Body Kauçuk Kalkması

    bende aynısını yapıyorum yarım eldiven sayesinde bu yuzden de başıma hiç bu tarz şeyler gelmedi..
  18. NCSETUP4.BIN ini silip sonrasında yeni guncellemeyi hafıza kartına atıp mı yaptın ? A 1.03 B 1.02 de benim sanırım.. yani B kısmını yapamadım
  19. Mustafa Kiraz

    Katil Sinek

    En Sık Görülenlerinden..

    © Mustafa Kiraz

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.