İçeriğe git

Mustafa Kiraz

Üye
  • İçerik sayısı

    20
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

Yazıları bölümüne Mustafa Kiraz kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Yüksek İso performansı lazım,sonra lens portfolyosu geniş olmalı ( f2,8 i varken f4 seceneğinide olmalı ) İnsan'la ilgili çekimlerde kullanacağım ( Model,Reklam gibi değil ) birde alakasız olucak ama,

    Nikon AF Nikkor 24mm f2.8D bu lens'i D800'le kullanmakta herhangi bir sakınca varmıdır ? renk sapması yada keskinliğin az olması gibi sorunlar yaşanır mı ? keza D700'de oldukça keskin ve güzel bir lensti.

  2. Gerek nikon 105mm gerek ise sigma 150mm kullanan biri olarak söylüyorum ki.. Sigma 150mm den şaşma derim yada Sigma 180mm derim.. bu iki lens bence en iyisi nikon 105mm e gelince netlemeyi daha hızlı yapıyor sigma'ya nazaran ancak makro'da genelde manuel netleme daha iyidir bir çok makro'yla uğraşanlarda zaten böyle yapar.. 105mm ile çalışma alanın kısıtlı olur.. bir kelebek çekebilmek için dibine kadar girmen lazım.. buda hayvanı ürkütüp kaçmasına neden oluyor.. kaldıkı bunun yanında arka fon tertemiz olmalı.. Sigma 150 ve 180mm lerle arka planı daha guzel öldürebilirsin.. ( marka takıntısı yapıp 105'i alma derim ) ha dersin ki.. ben sabah'ın 5inde 6 sında daglarda olurum makro ıcın.. gunes ısıgından ve tripod'tan faydalanacagım dersen veya sabit şeyler çekeceğim ( ürün kataloğu vb. gibi ) o zaman tamam derim 105mm'e ama dağlarda taşlarda kelebek çekeceğim dersen edersen sıkıntısını çok yaşayacağından şüphen olmasın.. şahsen ben çok yaşamış biri olarak soyluyorum bunları..ek olarak şunuda belirteyim sigma 150mm in eski sürümünü kullanıorum ben yeni sürümleri var artık OS ( titreşim engelleyici ) onların fiyatları da nikon 105mm ile aynıdır karar senin.. hatta sana yabancı bi makro sitesi vereyım girip bak ve genelde hangi lensle yapıorlar cekimlerini.. saygılarımla

    • Harika 1
  3. Yarışmadan önce Nikon Usain Bolt ile anlaşmış olabilir ( Reklam Sponsorluğu Adına ) şurdan tahmin yürütüyorum.. Futbol müsabakalarında saha'nın kenarındaki reklam pano'larının önünde sevinmesi için forvet futbolcularla reklam'ı veren firmalar anlaşma yaparlardı :)) belki bu illginç gelicek sizlere ama doğru..durum bu oluncada Usain Bolt'lada Nikon'un anlaşmış olması ihtimali'ninde yüksek oldğunu düşünmekteyim.. Saygılarımla..

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.