İçeriğe git

İbrahim ÖZKAN

Üye
  • İçerik sayısı

    222
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    8

Yazıları bölümüne İbrahim ÖZKAN kullanıcısının eklediği içerikler

  1. 17 saat önce, Kemal Öztürk Turkoy yazdı:

    Tekrar hoşgeldin @İbrahim ÖZKAN

     

    Gösterme amaçlı Hızlı bir düzeltme ile bu hale gelebilir fotoğrafın.

    dO2a5n.jpg

     

     

    Nasıl yapıldığı konusunda basit bir araçla bunu yapabilirsin fotoğraf açıp background kilidini kaldır layer haline getir crtl+T ile transform menüsünde fotoğraf üzerinde sağ tuş yap warp ile biraz kurcala :) 

     

    photoshop_warp.jpg

     

     

    Teşekkür ediyorum Kemal bey. Tam olarak aradığım çözüm :) 

     

     

    2 saat önce, Yasin Korkmaz yazdı:

    Tekrar merhaba @İbrahim ÖZKAN bey

    Bunun yardımı dokunurmu?

     

    Yasin bey sizede teşekkürlerimi sunarım. Bu yöntemle birleştiriyordum fakat içeriğe göre hizalamayı unutmuşum öyle bir fonksiyon olduğunu hatırlıyordum ama tam ismi aklıma gelmedi bir türlü 3-4 yıllık aradan sonra hatırlayamadım. o yöntemle tekrar oluşturacağım fotoğrafı denemiş olmak için. Çok teşekkür ederim

    • Harika 1
  2. Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar.

     

     

    12 ayrı kare ile oluşturduğum bir panaroma fotoğrafım var. Çekim konumunu sabit tutmamdan dolayı bina hem eğri hem köşelerden elips gibi duruyor fotoğrafları photoshopta birleştirdiğim zaman. Görüntüyü daha düz elde etmek için nasıl bir yol izleyebilirim photoshopla ? 

     

    dO2a5n.jpg

     

    Fotoğraf için tıklayınız.

     

    Herkese teşekkür eder, bol ışıklı çekimler dilerim.

  3. Merhaba arkadaşlar. Bursadan izmire dönerken durduğum bir petrolde aşağıdaki dergi ile karşılaştım. Aldım biraz inceleme fırsatım oldu. Gerçekten güzel ve etkili bir döküman. İnce detaylarla Adobe Camera Raw uygulaması ile ortaya çıkarılabilecek harikaları adım adım anlatıyor. Kırtasiyelerde ve gazete v.s satan yerlerde bulabileceğinizi tahmin ediyorum. Aşağıdaki linkten de online sipariş verebilirsiniz

    Fiyatı: 15TL

    Online Sipariş: www.abonelikmerkezi.com

    post-2533-144447761478_thumb.jpg

    • Harika 2
  4. üzerine çok zaman geçmiş ama dökümanları elde eden arkadaşlar veya cafer beyden tekrardan istesem ben bulunabilirse :) burakfurat@gmail.com

    şimdiden teşekkürler

    Şehir dışındayım 2-3 güne kadar iletebilirim. Unutma ihtimalime karşı burdan tekrar hatırlatırsanız sevinirim

    ben de talibim. muratyilmaz.zx@gmail.com teşekkürler

    zahmet olmazsa bende edinmek isterim. resuldiler.online@gmail.com

    Arkadaşlar dokümanları bana da iletebilir misiniz.

    Şimdiden çok teşekkür ederim.

    tolgabaskin@gmail.com

    bende rica etsem bu dökumanlardan serhatpnk@yahoo.de

    Ben de rica edeyim teşekkür ederim sağolun

    fatihbeysumengu@gmail.com

    Bende alabilirim oranozel@yahoo.com

    Dökümanlar 2 parça sıkıştırılmış olarak 2 ayrı mail ile mail adreslerinize gönderilmiştir.

  5. üzerine çok zaman geçmiş ama dökümanları elde eden arkadaşlar veya cafer beyden tekrardan istesem ben bulunabilirse :) burakfurat@gmail.com

    şimdiden teşekkürler

    Şehir dışındayım 2-3 güne kadar iletebilirim. Unutma ihtimalime karşı burdan tekrar hatırlatırsanız sevinirim
    • Harika 1
  6. Malesef sorun harddisk veya sd kartla ilgili değile benziyor. Sorun Adobe Bridge CC 64 bit versiyonunu kullanıyorken oluşuyor. O program üzerinden başka bir bölüme kopyala dediğimde renk sapmaları oluşuyor. Daha şimdi bridge den başka bölüme kaydettim. Yeni kaydettiğim foto renk sapmalı çıktı. Bridge'i update etmeye çalışacağım. Bakalım sorun giderilecek mi? Bununla ilgili sorun olduğunu duyan var mı? Birde sorunu her zaman yapmıyor. Bazen sorun oluşturuyor bazen oluşturmuyor. Anlamadım niçin yapıyor. İki farklı hardiske kaydederek denedim. Bir seferinde hatalı çıkardı. Sonra iki hardiskte de hatasız oluşturdu.

    adobe bridge ile taşımak istediğin disk bölümüne cmd üzerinden chkdsk komutu uygula. chkdsk sürücü harfi /f /r şeklinde uygularsan daha iyi sonuç alırsın. Mesela d sürücüsü için yapacağını varsayacak olursak "chkdsk d: /f /r" şeklinde kullanabilirsin.

  7. Dahili flaş olmadan makinenin kendi flaşı ile denedim. Makineyi uzağa koyarak zoom yaptım suratta patlamaması için. Tabi evde bulduğum tüm ışıkları kullandım diyebilirim. Sonuç fena olmadı. Teşekkürler.

    Yalnız. Dahili flaş dediğiniz zaten makinenin üzerindeki flaş. Diğer flaşlar harici flaş olarak isimlendiriliyor. Resul DİLER'în dediği gibi buraya eklerseniz ustalarımız tarafından yorumlanır. eksiklerini daha kolay farketmeni sağlayacak yorumlar alırsın.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.