İçeriğe git

İbrahim ÖZKAN

Üye
  • İçerik sayısı

    222
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    8

Fotoğraf yorumları bölümüne İbrahim ÖZKAN kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Yemek değildir. Tarsus ve Adana çevresinde yapılmaktadır. sıyırılmış kar üzerine bal, gül suyu ve çeşitli şerbet aromaları dökülerek hazırlanıp servis edilir. yani bir nevi çukurova dondurması diyebiliriz :)

    Dinlenmek

          2

    Merhaba abi

    öncelikle güzel yorumun için teşekkür ederim. Bir takım eksikliklerim elbet var ve bu eksiklikleri gidermek için buradayım bir sonraki çalışmamda bu eksikliğimi gidererek daha iyi bir sonuç ile geleceğim :)

    Serçecik

          5

    aslında sitede bir exif okuma sıkıntısı olduğu için işlenmemiş halini yükledim. photoshop ile kayıt sırasında kayboluyor diye düşündüm. onun için böyle yükleme yaptım. fakat yine okumadı :) aslında cinsiyet seçimi yapma şansım olmadı bir anda konu verdi 1 metre önüme bende kaçırmadan kareleyim dedim :)

  2. Focus stacking olayı tamam, anlıyorum sizi. Benim sorum başka:Objeye olan mesafeniz nedir? Hangi diyaframda çekimi yapıyorsunuz? Kullandığınız lens ve gövde modeli nedir? Atıyorum; F32 de bu çekimi yaparsanız yine de net olmayan bölgeler oluşuyor mu?

    objeye olan mesafeyi ölçmedim ama lens ile arasında tahmini 5-6 cm mesafe var. diyafram aralığım 5,6 ve odak uzunlugum 48mm f32 de deneme yapmadım henüz yakın bir zamanda deneyip paylaşabilirim

    • Makina Modeli NIKON D5000
    • Lens Modeli Nikon AF-S DX Nikkor 18-55mm

  3. Bu tekniğe yabancıyım.Bende sizin sayenizde duyup öğrendim :)Ama bence çalışmanın ne kadar başarılı olduğunu anlamak için arka plan da bunu bize vurgulayacak birşeyler olmalı diye düşünüyorum.O zaman alan derinliğini ve çalışmanın netlik alanlarını daha iyi algılarız.Beyaz fonda bu yön eksik kalmış bence.

    Açıklamada da yazdığım gibi henüz ilk denemem. öyle detaylı bir çalışma mekanım da yok. Normal çalışma masamın üstünde arkasından destekleyerek durdurdugum bir beyaz a4 kağıdı sayesinde elde ettiğim bir ortam. ama tabiki diğer denemelerimde bu farkı gösterecek birşeyler uygulayabilirim arkaya başka bir araç veyahut manzara resmi olan bir fon kağıdı gibi

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.