İçeriğe git

Selim ATEŞ

Üye
  • İçerik sayısı

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

Yazıları bölümüne Selim ATEŞ kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Merhaba değerli nikontürk üyeleri, mayıs ayında ilk dslr makinemi almak istiyorum aklımdaki makineler

    D5300

    D7100

    D7200

    Makineyi body olarak alacağım lens olarak sigma 17-50 yi düşünüyorum. Merak ettiğim şey şu bu üç makine sensör kalitesi olarak aynımıdır yani bu üç makine ile aynı lensle aynı değerlerde aynı kareyi çektiğimizde fotoğrafın keskinliği kalitesi aynı mı olacaktır.

    D7200 fiyatı yüksek olduğu için biraz daha arttırıp d610 mu alsam diyorum bu seferde lensleri çok pahalı. Aslında daha çok d7100 ile d5300 arasındayım eğer fotoğraf kalitesi olarak bir fark yoksa daha uygun fiyatı ve wifi özellği için d5300 ü seçeceğim heralde.

    Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

    Cihan bey merhaba !

    Ben size kısaca fikrimi sebepleri ile söyleyeyim .

    Bu yazdığınız makineler arasında d7100 ve d7200 , d5300 den sınıf olarak ayrıdır . Yani d5300 giriş seviyesi bir dslr iken d7100 ve d7200 orta seviye makinelerdir . Dolayısı ile burada belirleyici faktör makine seçimi için üçünün aynı şartlarda sağlayacağı imaj kalitesinden çok sizin fotoğrafçılık seviyeniz doğrultusunda hangi makinenin sizi tatmin edeceğidir . Yani fotoğrafçılık bilgisi üst seviye(usta) bir kişi ile henüz fotoğrafa yeni başlamış bir kişi düşünün usta kişiye nikon d40 verelim yeni başlayan kişiye sizin yazdığınız makinelerden d7200 verelim aynı objektif kompozisyon ve ışık şartlarında ortaya çıkan sonuç (fotoğraf ve işleme ) emin olun size nikon d40 aldırır.Sonuç olarak madem ilk dslr makineniz olacak bence makineye fazla para vermeye gerek yok D7000 her açıdan işinizi görecektir . Bu makine ile bilgi ve tecrübelerinizi arttırdıktan sonra ki gelişim sürecinde maddi duruma görede zaten makinenizi hepimiz gibi değiştirebilirsiniz .

    Saygı ve sevgilerimle ...

  2. Şu an D7100 kullanıyorum. Ama ileride full frame bir makineye geçmek istediğim için full frame uyumlu lensleri almak istiyorum.

    Mehmet bey bana göre kullandığınız makineye göre şu an hem Tamron hemde Nikon zaten pahalı alternatifler ayrıca makineniz crop bir gövde olduğu içinde almayı düşündüğünüz her iki objektif de geniş açı olmaktan çıkacak neredeyse.Size önerim crop gövdeler için üretilmiş kaliteli wide angel zoom lens bakmanız ileride full frame bir gövde düşünürseniz de gövde ile birlikte lensleri de satabilirsiniz.

  3. Yalnız şöyle bir durum var.Tamron alırsam sıfır, nikon alırsam ikinci el alıcam.

    Mehmet bey ,

    Dxo da ki skordan ziyade The Digital Pictures sitesine girip lens Compare den her iki lensi de seçip tüm Zoom aralıklarında ve diyafram değerlerinde kıyaslamanızı öneririm farkı göreceksiniz. Ayrıca temiz sorunsuz 2. El bir nikon 14-24 Tamron 'a tercih sebebidir.Bu arada makineniz nedir acaba.

  4. Sigma 12-24 Hem Fx hemde Dx gövdede kullanabilirsiniz.İki versiyonu var HSM II olan yeni ve biraz pahalı ancak çok iyi bir aralık ve geometrik bozulma az .Köşeler de belli diyafram aralığında kararma var bu açılarda ki lenslerde malum.HSM olan daha eski versiyonuda gayet başarılı onun ikinci el piyasası da 1.000 TL. civarında bunların dışında hem Fx hemde Dx gövde de kullanabileceğiniz(Wide Angel Zoom) sadece bir lens var o da Nikkor 14-24 ama fiyatı malum :rolleyes:

    Ancak sadece Dx gövde için düşünürseniz alternatif oldukça fazla.

  5. Merhaba !

    Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve DSLR bir makineye geçtiğiniz de yaşayacağınız bazı zorlukları aşabileceğinizi düşünüyorsanız , sabırlıysanız ve bu işe gönül verdiyseniz.

    Yurt dışından alabileceğiniz sizin bütçeniz doğrultusunda ki en iyi makine Nikon D7000 kit olur.Kit lensi de sizi uzunca bir süre eğitir ve yardımcı olur.

    Güzel Fotoğraflar çekmeniz dileğiyle hayırlı olsun...

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.