İçeriğe git

F. OMER SAHIN

Üye
  • İçerik sayısı

    79
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

Yazıları bölümüne F. OMER SAHIN kullanıcısının eklediği içerikler

  1. muhammed beye katiliyorum vede hak veriyorum ister takinti diyin ister titizlik diyin,

    1250 euro verip aldiginiz lens azda olsa oynuyorsa, bu lensi servise yollayince bu oynama normal ama sizden kaynaklaniyor deniyorsa, lens ustundeki bayoneti garanti kapsamina girmiyor ama hadi neyse ucret almadan degistiriyoruz diyorlarsa, o zaman sorma ihtiyac basliyor eyy nikon madem bu oynama normal neden bayoneti degistiriyorsunuz, madem degistiriyprsunuz neden garanti kapsaminda degil diyorsunuz. neden beni sucluyorsunuz. valla tahminen bulundugum ulkede mahkemlik olmaya gidiyoruz nikon ile tek kurtarma sanslari var 70-200 f/4 vr lensi alali daha 1 sene olmasina en fazla 500 fotograff cekmis olmama ragmen 950 euradan satisa cikardim, birisi alirsa NIKON kurtariri, yoksa is mahkemede bitecek.

  2. Öncelikle geçmiş olsun. Daha Önce satış sonrası destek biriminde gÖrev aldım. Konu ile alakalı olarak kurallar kanunlarla sabitlenmistir. Garanti kapsamında veya değil, eskiden 30 iş günü içerisinde servis işlemi yapılırdı. 3-4 sene evvel bu 21 iş günü olarak değiştirildi. Yani bu süre garanti kapsamında olup olmamasına bakmıyor. Degistirilme, üretim ve iscilik hatasında yapılır. Diğer herşey belirlenmiş meblağ karşılığında yapılır ve bunun için müşteriye bilgi verilir.

    Turkiye tuketici haklari korumasinda avrupadan daha ileri diye dusunuyorum, bulundugum ulkede servis suresi 30 gun oda garnati kapsamindaki arizalari kapsiyor, garanti kapsaminda degilse ucu acik ne kadar zaman olacagi belli degil biraz mantik disi ama boyle soylediler.

  3. Avrupada 3 hafta yani 21 günlük bir yasal süre var, bu süreyi geçerse ürünün yenisini talep etme hakkınız doğuyor. Benim Nikon NL ile 2 kez garanti dahilinde basit işim oldu, 5 günlük bir süreyi geçirmeden hem de posta yoluyla işi tamamladılar.

    problem garanti suresi icerisinde ama nikon bu hata sizden kaynaklaniyor ve garanti disi diyor bunuda degisim para iadesinden kurtulmak icin yaptigini dusunoyorum. tam olarak anlayamadigim, bir urun servise girdiginde 21 gunluk yada 30 gunluk sure nin gecerli olabilmesi icin urunun garanti kapsamindami olmasi gerekiyormi. garanti suresi icersinde kullanici hatasindan kaynaklanan bir tamir isini kac gun ile sinirliyorlar.

    ornek: diyelim bir urun satiun aldim 2 sene garantili. 5 ay sonra dusurdum ve kirildi, servise yolladim, garanti suresi isliyor ama benim hatam oldugu icin garanti kapsaminda tamir olmayacak ve ucretli olarak tamir edecekler, bu durumda 21 gunluk servis suresi gecerlimi? yoksa firma 1 sene sonra parcayi temin edip yapabilir ve urunu geri verebilir, bu ince nokta cok onemli .

  4. nikon bayoneti yenisi ile degistirdi ve 40 gun sonra lensim geri geldi, garanti kapsaminda olmadigini yazmislar fakat herhangi bir ucrette istemediklerini belirtmisler.

    buda yeni taktik olsa gerek bastan garanti kapsaminda degil diyorlar ama ucret istemiyorlar boylece yasal sorumluluklarindan kaciyorlar, tuketici haklari komisyonuna bildirdim, gelen cevapta garanti suresi icinde dahi olsa garanti kapsamina girmeyen ervis islemlerinde 30 gunluk servis suresi onemli degilmis , bir sure siniri yokmus, yani isterse 6 aydada tamir edebilirmis , bu pek mantikli gelmiyor bana ama yapacak birsey yok bu durumda.

  5. su anda nikon 70-200 f/4 vr kullaniyorum cok cok memnunum kesinlikle tavsiye ederim, ozellikle vr basarisi ust duzeyde . haraket halinde iken bile cok net fotograflar cekiyor, fotograf sitelerinde bu lens ve d7100 ile cekilmis fotograflari aratirsaniz, sonuclari gorebilirsiniz . bu arada 70-200 f/2.8 orta zoom un enust sirasinda yer alan super bir lens fakat fiatida f/4 un 2 katina yakin f/4 isimizi fazlasi ile gorecektir diye dusunuyorum aradaki rarki odemeye degip degmiyecegine siz karar verin.

  6. Bir seneden daha kisa sure once, nikon 70-200 f4 lens satin aldim , aldigim zaman ekteki videoda goreceginiz sekilde,

    lens body ustunde hafifce hareket ediyordu ve ses cikartiyordu. Hemen ertesi gun geri goturdum ve saticiya gosterdim , satici bunun normal , oldugunu soyledi ve baska bir body ustunde denedi , yine ses yapiyordu bende inandim.

    Bir sene icinde en fazla 10 kere takmisimdir bodye en fazlada 1500 kare cekmisimdir, bir sene sonra baska bir nikon magazasinda tesadufen saticiya lensi gosterdigimde bunun normla olmadigini ve servise yollamam konusunda beni uyardi.

    Hemen servise yolladim, bir hafta sonra geri geldi herhangi bir netleme problemi yoktur dediler, bende konuyu anlamamis olacaklarini dusunerek kisa bir video cekerek yolladim, tekrar lensi geri servise cagirdilar, bir hafta sonra bayonette ezilme oldugunu , ve bunu benin video cekerken yaptigimi iddia ettiler, garanti disi oldugunu ama yinede tamir edeceklerini ve ucret almayacaklarini soylediler. ekteki fotografi yollayarak problemin benden kaynaklandigini idddia ediyorlar.

    Aradan 40 gun gecti daha bir haber yok, NIKON avrupa head office Hollanda ya durumu anlatan bir mail attim, onlarda bu kipirdamanin normal oldugunu, ama benim video cekerken lensi zorladigim icin hasar oldugunu soylediler yapacaklari birsey olmadigini, yerel servis ile anlasmam gerektigini belirttiler.

    Lensin arizali cikmasi, bunu bile bile bana satmalari, 40 gundur kullanamiyor olmam bunlarin hepsi bir yana, agirima giden hatalarini kabul etmiyor gozukerek sucu bana yani musteriye atmalaridir.

    Ben var olan bir sorunu anlatmak icin bir video cekiyorum, onlar benim cektigim videoyu bana karsi kullanmaya calisiyorlar, bu cok hos bir durum degil, buyuk bir markaya yakismiyor. Durum ortada mali satana kadar musteri velinimettir ama mali aldiktan sonra her hata musteriye aittir, ve bu kabul edilemez.

    30 gunluk servis suresini gecirdikleri icin Tuketici haklarina dilekce ile bildirdim. Tabii onlar bu isleri bildikleri icin muhakak bir onlem almislardir, bakalim is nereye varacak.Tamiri kabul etmiyorum direk odedigim bedeli geri istiyorum. Tereddutum garanti suresi icersinde , garantiyi kapsamayan bir durumdada 30 gunluk servis suresi gecerlimidir.

    bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim, yine 70-200 f/4 lens kullanan varsa bu problem i yasayip yasamadigini anlatirsa oda makbule gececektir.

    post-2661-0-11324300-1410598488_thumb.jp

  7. NIKON TURKIYEDEDE aciklama var

    Nikon D810 dijital SLR fotoğraf makinesi kullanıcılarına

    Fotoğrafçılık gereksinimlerinizde Nikon'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Bazı Nikon D810 dijital SLR fotoğraf makinesi kullanıcılarından, uzun pozlamalarda ve 1,2x (30x20) Görüntü alanı ayarında çekilen bazı resimlerde bazen görüntülerde parlak noktaların göründüğü yönünde raporlar aldık.

    Konuyu incelediğimizde, gerçekten de bazen uzun pozlamalarda ve 1,2x (30x20) Görüntü alanı ayarında çekilen resimlerde parlak noktaların daha çok fark edilebildiğini belirledik.

    Nikon hizmet merkezleri, önceden satın alınmış bu fotoğraf makineleri için müşterilere ücretsiz olarak gereken hizmeti sağlayacaktır.

    Bu durumun yol açmış olabileceği olumsuzluklar için içtenlikle özür diliyoruz.

    Etkilenen ürünleri tanımlama

    Fotoğraf makinenizin bu sorundan etkilenip etkilenmediğini kontrol etmek için lütfen aşağıdaki Etkilenen ürün Seri Numaralarıdüğmesini tıklatın ve yönergeleri izleyerek D810 fotoğraf makinenizin seri numarasını girin. Fotoğraf makinenizin seri numarası etkilenen ürünlerle karşılaştırılarak kontrol edilir. Fotoğraf makinenizin etkilenen ürünlerden biri olduğu durumlarda size ek yönergeler sunulur. Fotoğraf makineniz etkilenen ürünlerden biri değilse, bu sorun için endişe etmeden fotoğraf makinenizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

    > Etkilenen ürün Seri Numaraları

    Lütfen, aşağıdaki fotoğrafta da gösterildiği gibi, fotoğraf makinesinin gövdesinin altında bulunan tripod yuvasında siyah nokta olan fotoğraf makinelerinin önceden incelendiğini ve bu sorunu önlemek için gerekli ayarlamaların yapıldığını unutmayın. Bu nedenle, fotoğraf makinenizde siyah nokta varsa, seri numarası yukarıda belirtilenlerden biri olsa bile fotoğraf makinenizi endişe duymadan kullanmaya devam edebilirsiniz.

    d810.jpg

    Siyah nokta, inceleme ve gerekli ayarlamaların önceden yapıldığı anlamına gelir.

    Etkilenen ürünlere hizmet verme

    Bu sorundan etkilenen bir D810 fotoğraf makinasına sahipseniz lütfen en yakın Nikon hizmet merkezine danışın. Sorunu çözmek için fotoğraf makinenizi alıp bazı görüntü sensörü ayar değerlerini değiştirirler ve fotoğraf makinenizin donanım yazılımını güncellerler. Bu servis işleminden sonra, uzun pozlamalarda ve 1.2× (30×20) Görüntü alanı ayarı ile çekilen görüntülerde ortaya çıkan parlak noktalar azalır. D810 ile görüntü çözünürlüğü ve keskinliği arttığından, bu sorunu çözmek için fotoğraf makinelerine servis işlemi uygulandıktan sonra bile, parlak noktalar, özellikle 30 saniyeden uzun pozlamalarda, aynı pozlama süresi ile önceki fotoğraf makinelerinde çekilen resimlere göre daha fazla fark edilir olabilir. Bu gibi durumlarda, D810'in Uzun pozlama KA işleviAçık olarak ayarlanarak parlak noktalar daha da azaltılabilir. Daha fazla bilgi için lütfen kullanım kılavuzunuzda 124. ve 299. sayfalara bakın.

    Bu sorunla ilgili anlayışınız için teşekkür ederiz. Nikon, yalnızca en yüksek kalitede fotoğraf

    http://www.nikonsupport.eu/tr_TR/answers/314/

  8. gecenlerde ay fotografi cektim 70-200 mm lens te 200 mm ile cekim yaptim 200 mm yeterli gelmedi ve kadrajin ortasinda bir nokta gibi kaldi yaklasik % 150 buyutunce kadraja oturdu yeterli netlikte bir goruntu ortaya cikti.

    aklima su soru geldi acaba dx moda alsaydim 1,50 carpan ile sanki 200mm kullandigim zoom 300mm olarak mi cekim yapacakti, ay ile degil ama baska nesne ile denedim, evet 300 mm gibi yakinlasiyor cekim ama gercekte cekilen fotograf ayni, cunku cekilen fotografi 24 m megapiksel olarak cekmiyor hemen hemen yarisi megapiksele iniyor , buda fotograftan buyuterek bir bolumu almak istedigimde netlik kaybina yol acti,

    bu durumda dx mod ile cekmek , ff mod ile cekip photoshopta bir bolumunu kesmek ile ayni kapiya cikiyor, sonuc olarak 200mm ile ff cekip photoshopta kesersiniz yada dx modda cekersiniz kesmessiniz netlik ve detay ayni, 200mm ile 300 mm cekerim hayalim suya dustu :)

  9. merhaba

    belirtmemissiniz ama su anda makinaniz kac cekim sayisina ulasmis cok cekim yapti iseniz ve cok sik dis ortamlarda lens degistiryorsaniz sizden kaynaklanmis olabilir tozlar yok . lens degistirmeden makinanin yapisi dolayisi ile olusuyorsa o zaman bu sorun devam edebilir,

    benim onerim servise yollayin , servisten gelir gelmezde tekrar bir gokyuzu fotografi cekin muhtemelen temiz cikacaktir. daha sonra yaklasik 1000 cekimden sonra tekrar kontrol edin ayni moktarda tozlanma gorurseniz , cekinmeyin tekrar servise yollayin, makinadan olusan bir hata var ise once shutterinizi degistiriler, devam ederse sorun makina degisimi bile olasilik dahilinde.

    • Harika 1
  10. yaziyi tam okudu iseniz ilginc birde ayrinti var soyleki , tripod monte yerinin dibi eger siyah ise bu makina problemi giderilmis yani ayarlanmis yok eger metal rengi ise giderilmmemis servise gitmesi gerekiyormus demekmis tam anlatamamis olabilirim, buna benzer komik bir durum linkte anlatiyor . hadi simdi herkes makinasinin kicini incelesin :)

    http://photographylife.com/nikon-confirms-the-d810-thermal-issue-and-offers-a-solution

  11. D600 ilede mutluydum fakat servise girip parca degistirilmesini birturlu hazmedemedim , sonucta nikon bu sorunu biliyordu ekim basinda d610 u cikardi en azindan 1,5 ay once alanlari uyarmasi gerekiyordu diye dusunuyorum, neyse hata gecte olsa telafi oldu, aslinda gozum D810 da idi fakat d610 yetecek simdilik 2 kati para odemenin pek anlami olmayacagini dusundum,, helede her 2-3 ayda bir yeni model ciktigi dusunulurse sonu yok bir yerde durmam gerekiyordu, artik hedef D4S :)

  12. sonunda d600 umu d610 ile degistirdi NIKON tesekkurler.

    2013 agustos ayinda aldigim D600 ocak 2014 de leke problemleri gordum ve NIKON un yaptigi aciklamaya istinaden BULGARISTAN NIKON servisine gonderdim , shutterini D610 shutteri ile degidtirerek geri yolladilar.

    aradan 2 ay gecti tekrar toz gordum tekrar yolladim, temizlediler ve 2500 test cekimi yapip geri yolladilar makinada bir sorun olmadigini lenslerden dolayi toz girmis olabilecegini belirtiler, lens degistirmedigimi mumkun olamiyacagini soyledim, aldigim cevap lens in zoom yaparken vakum yapip toz alabilecegi oldu, bununda mumkun olamiyacagini NIKKOR 70-200 f/4 lens kullandigimi zoom unkapali ortamda oldugunu ayrica kameranin ve lensin toz ve siviya dayanikli oldugunu belirttim, cevam vermediler.

    tekrar 2 aygecti ama ben kamera nin servis gormesi nedeni ile sogudum ve satmaya karar verdim 1500 ueroya aldigim kamerayi 1000 euroya bir sitede satisa cikardim ustelik 5500 shutter in ancak 2000 i benim cektigimdi digeri test icindi. birkac musteri cikti , benden test fotagrafi istediler tekrar bir test fotografi cektim tekrar toz tanelerini gordum, bu sekilde satamiyacagim icin tekrar servise bildirdim , yollayin dediler , ve servise gitti, kameranin degismesini talep ettim, bir hafta sonra kamerami temizleyi geri yolladilar degisim kabul edilmedi test yapildigi makinada bir sorun olmadigi soylendi, bir kontrol yaptim 2500 test cekimi yapilmisti yine nerdeyse hic kullanmadigim makina 8000 shutteri gecmisti. iste bu noktada sinirlerim tavan yapti.

    once NIKON head office bulmaya calistim yok tabiiki iletisim bilgisi arkasindan en mantikli INGILTER NIKON aklima geldi ve sitesine girdim , burdan farkli olarak canli online konusma vardi, karsima cikan kisiye durumu anlattim , ve sorunu ancak Bulgaristan NIKON ile halledebilecegimi soylediler israr edip lekeli fotografi yollayinca adam evet bir sorun var dedi, HEAD OFFICE baglantisi isteyince veremiyecgini mumkun olmadigini soyledi ve bana NIKON HOLLANDA nin mektup adresini verdi .

    Sansimi denemek icin HOLLANDA NIKON sayfasina girdim fakat sayfa flamenkce birsey anlamam mumkun degil tek anladigim online chat oldu bastim ona ve karsima cikana ingilizce biliyormusunuz dedim , evet diyince durumu tekrar anlattim Bulgaristan NIKON u slkayet ettim, adam cok ilgilendi chat a girerken yazdigim mail adresime konusma metnimizin kopyasinin gelecegini gelen adrese fotograflari ve servis belgelerinin numaralarini yollamami istedi, bende yolladim, ve mucize gerceklesti degisik 3 ayri yoneticiden mail geldi sorunum ile ilgilendiklerini ve yakinda mail ile bilgi verceklerini soylediler, Hemen ertesi gun Bulgaristan NIKON dan bir mail geldi ve test icin makinayi kutusu ve tum parcalari ile servise istediler, herseyiyolladim ve 4 gun sonra bugun kargo ile ambalajinda yeni bir D610 aldim.

    NIKON HOLLANDA gercekten benim ile cok ilgilendi, ustelik hollandada yasamiyorum, makinayi Hollanda`dan almamisim buna ragmen ust yoneticileri ile devreye girdiler. demekki ciddi calisan birimler var.

    TESEKKURLER HOLLANDA NIKON .

    HARTELIJK DANK NIKON HOLLAND.

    • Harika 2
  13. nerdeyse her ay yeni bir model cikartacaklar, yaptiklari tuketicinin aklini karistirmaktan baska bir ise yaramiyor. zar zor karar verip bir model aliyorsunuz 3-5 aya yenisi cikiyor .

  14. Gökhan burada düzeltmek istediğim iki şey var birincisi ABD ye giden makinelerin buradakilerden farklı olduğu , buna katılmıyorum eğer tozlanma bir sorunsa ki bence değil ve bu bende de oldu ve benim makine ABD den gelme , ikincisi o tozlar aynadan değil shutter'dan geliyor ha fabrika hatasımıdır ? büyük ihtimal evet.

    ken rockwell abimiz :) oyle demiyor ABD de satilan modellerin yaninda (u) harfi bulunuyormus. uretim farki varmi bilemiyorum ama bir harfle ayrim yapildigi ortada.

    http://www.kenrockwell.com/nikon/d810.htm

    post-2661-0-28299700-1407398470_thumb.jp

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.