İçeriğe git

Munzur

Üye
  • İçerik sayısı

    10
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Munzur kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Bu konuyla ilgili bir kaç şey öğrendik az çok bugun fuad arkadaşımızla buluşduk hayyama gittik.Usta bunlarda yağ nerden çıkıyor nerededir belli değil zaten yağ bittmi arıza yaptı demekdir temizledi ve az yine lekeler vardı. aşağıdaki sizlerden duydugumuz nikon ahmetin dukkanını bulduk kendisi yokdu onun çırağı vardı oda bir temizlik yaptı az daha cıkdı hafıfden bır kac nokta ama belırgın değil onunda demesine göre bunlarda yağ yok abi dedi yağsızdır ve üsttekiyle aynı şeyi söyledi abi tozsuz özel ortamda temizlenmesi gerekir dedi tam temizliyorsun toz kaçıyor dedi üstteki tamircide aynı şeyi söyledi evet toz o sırada kapağı kapatana kadar kaçıyor ve bu nikon ahmetin daha önce çalışdıgı üskğdarda nazmi ustamdır ne onu söyledi sensör temizleme odası yapmış adam vakumlu camekanın içinde lekeler çıkana kadar sensörü temizliyormuş 50 yada 100 tl civarı yapar dedi bazı sensör temizliği 2 saati bulabiliyor dedi adam çok tıtızmıs tek tek resımlerı cekıp pcde inceliyormuş leke varmı yokmu diye en son ona gıdersın dedı içine sinmezse..Yani neymiş durum tozun olmadığı ortamda temizlenmesi gerek masa ustunde yapılan temızlıkde salıselık bır olayla toz gırıyor o anda.Yada: sensör temizlik kiti alınır vakumlu sistemden içi tozdan arındırılır bir güzel sonra vakumu sabitleyıp temızlık sırasında tozun cekımıne devam edılır sonra sensor ozel sıvı ve swaplar sayesınde temızlenır bu ıslem için en uygun yer banyodur detaylı incelemeyi temizlemeyi aldığım vakum sensor temızleyını kit geldıgınde vıdeoya alıp sıteye yuklucem.Şuan makınede ufak bır ıkı hafıf leke oda prblem yaratmaz sonucda bu kırlenme her makınede olur d7000 de belkı bıraz fazlaoluyordur her halukarda temızleme kıtı almanız mantıklıdır ama önce nasıl temızlenır kıtapcıgı ıyıce okumanız gerekır.Bu arada ümit abi dediğinin olma ihtimali yüksek hayyamdaki makineler sıfır diye satılıyor ama refurbishde olabilir gibime geliyor bana bilemıyorum yinede..

    Gökhan ben yeni sensör temizliği yaptırdım sorun kalmadı 5 dakika ücretsiz yapıldı. ve sensör temizleme ücretsiz yapılıyor . öncesinde aldığım fiyatlar 50 TL 20 TL 35 TL . Şimdede farklı bir sorunum var af aydınlatıcı ve netleme sorunu var.

    • Harika 1
  2. Ümit bey makine sıfır olarak geldi objektifini taktım ve vizörden bakınca ufak bir toz parçası gibi bir şey vardı yakınımda bulunan fotoğrafçıya gittim objektifi çıkarıp sensöre dogru Üfledi acaba bundan kaynaklı olabilirmi? Gökhan almanyadan alındı..

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.