İçeriğe git

gülşah kömür

Üye
  • İçerik sayısı

    86
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    4

Yazıları bölümüne gülşah kömür kullanıcısının eklediği içerikler

  1. özetle,

    "PLUG AND PLAY" :)

    iTTL destekli bu flaşlarda hiçbir ayarı kendiniz yapmanız gerekmiyor. Siz her zaman olduğu gibi kendi enstantane, diyafram, iso ayarlarını yapıyorsunuz, flaş gerektiği güçte çakıyor.

    cevabınız için çok teşekkür ederim Mehmet bey..artık içim rahat temiz bir sb600 bulmaya geldi sıra :)

  2. selamlar tam ben flaşla ilgili konu açayım derken zülfü bey benden önce davranmış..bende bu ara flaş arayışı içindeyim..konuyu başından beri sessizce :) takip ettim nikon sb600-700 veya 800 almaya karar verdim..gittigidiyorda oldukça fazla 2. eli var fiyatlar 300-500 tl arası değişiyor..son bir soru takıldı aklıma bu flaşlar tam otamatik yani bas-çek..ayar yapmaya gerek yok..ben de nikon d300s var onda kullanıcam bu arada flaşı..soruma gelince bu flaşlar özelliklede sb600 kullanırken istediğim enstantene diyafram değerini kullanabiliyorum değilmi flaş kendini benim seçtiğim değerlere göre ayarlıyor mu? mesela gün ışığında yüksek enstantenede dolgu olsun diye bu flaşları kullanabilirmiyim? aslında sanıyorumki TTL olması bu anlama geliyor aslında.. ama yinede çok şey okudum kafam karıştı bir sormak, emin olmak istedim :)

  3. çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..o zaman fotoğraflarda boyut ayarladıktan sonra siyah çerçeve yapmalı kaybı en aza indirmeliyim..

    kenarlarda beyaz çerçeve olmasını istemiyorum..Mehmet beyin dediğigibi 5:7 oranında kendim kesmeliyim..bu şekilde bir baskı deneyeyim..

    çok teşekkürler tekrar Mehmet Bey ve Kemal bey :)

  4. selamlar arkadaşlar..benim bir sorum olacak..photoshopta fotoğrafla işim bittikten sonra baskı için ebat ayarlamassak etrafı beyaz kalacak şekilde yada fotoğraf kenarları gidecek şekilde basılıyor..eğer fotoğraf çerçeve kullandıysak etrafı beyaz olanı seçmek zorunda kalıyoruz buda fotoğrafın kenarlarını çıktı aldıktan sonra makasla kesmeyi gerektiriyor..ben 15-21 veya 21-15 ebat a göre fotoğraf hiç değişmeden baskı yaptırmak için nasıl ebatlandırıcam fotoğrafı? cs6 türkçe ,görüntü boyutundanmı yoksa kırpma yerinden mi yapmalıyım..

    görüntü boyutunda ebat girerken oranları koruyarak yaptığı için hiç tam 15 yada tam 21 olmuyor küsüratlı yada 20 ,13 falan oluyor..kırparak yaparsam fotoğrafa koyduğum çerçeve gidiyor..ne yapmalıyım?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.