İçeriğe git

Perihelion

Üye
  • İçerik sayısı

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Perihelion kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Nerhabalar,

    Herkase hayırlı mutlu ve başarılı seneler diliyorum.

    Nikon D800 makinada " multiple exposure " fonksiyonunu nasıl kullanılıyor.Bildiğiniz gibi seçtipiniz sayı kadar fotoğrafı üst üste çekiyor.Ancak denemelerimde hareketli olan obje genelde trabsparnt çıkıyor ve çok belirgin olmuyor, ayrıca fotoğ. da patlak oluyor.Bu opsiyon genel de hareket halinde ki objelerin hareketlerini aynı karede görmek için olduğunu düşünüyorum.Bu konu da konu ile ilgili arkadaşların bilgi ve tecrübesini öğrenebilirsem çok memnun olacağım.

    Bir de " long exposure " hangi şartlarda kullanılır.

    şimdiden teşekkür ederim.

    Hayrettin

    " multiple exposure " sectıgınız fotopraf kadar ust uste ceker. bu yuzden hafif seffaf bir goruntu olusur, pozlamadanda kaynaklı tabı cunku 3 fotografı ust uste koydugunuzda mecburu bu şekilde olur. yaratıcılıgınıza baglı olarak degısır bu kullanım illaki hareketlı birseylerın olması gerekmıyor.

    long exposure ise uzun pozlamada aynayı kaldırır ve pozlamasını gerceklestırır makıne. ilk ayna kalkarkı tıtreme minimuma dussun sonra pozlamaya gecer. tütremeleri minimuma indirmek için kullanılır.

  2. Slmlar.Nikon d80 kullanicisiyim.elimde sigma 70-300 apo , tokina 11-16 f 2.8 ve Nikon 50 mm 1.8 d lensler var.size sormak istediğim ara bir lens düşünüyorum fiyat olarak sigma 18-50 f2.8-4.5 OS hsm lens var aklimda .bu lens hakkinda görüşlerinizi alabilirmiyim.nasil bir lenstir.yada bu aralikta farkli öneri

    leriniz varsa yardimci olursaniz sevinirim.saygilar

    17-50 tamron f2.8 kullanmışlığım var d80'de gayette memnundum iyi sonuçlar veriyordu. sigma 18-50 yi hiç kullanmadım fikrim yok malesef. size önerim 17-50 tamrona bakın derim.

    d7000

    - 0 + olan yerde bir cubuk vardır bunu 0 a denk getırdıgınızde dogru pozlanmıs goruntuyu elde edersınız her makınede boyledır diyafram ve estanteneyi ayarlayarak 0 a denk getırınce goruntu ortaya cıkar. terazı gıbı diyafram ve estanteneyi 0 a denk getırın.

  3. Nikon yeni ve güncel modellerinden olan amiral gemisi :) Nikon D4 için yazılım güncelleme resmi olarak duyurulmuş..

    a>

    Yazılımın resmi sayfasına buradan ulaşabilirsiniz..

    http://support.nikon...C9NQk9jS2pjbA==

    Yazılım güncelleme nasıl yapılır ve hakkında bilgi almak için mevcut konumuzu okuyabilirsiniz..

    http://www.nikonturk...elleme-anlatim/

    Lens ve teleconverter maksimum diyafram değeri f/8 ile kombine edildiğinde odak doğruluğu yükseltilmiş olacaktır.

    değişen sadece bu olması lazım başka yenilik varmı acaba?

  4. Abiler arkadaşlar şöyle bir sorunum var.Batery gribdeki kalem piller makıne ustundeyken makıne donup takılıyor ekran usttekı dıjıtal gosterge falan gidiyor kalem pılleri çıkarınca düzeliyor bir ara makıne bozuldu zanlettım sonra sorunun bu oldugunu anladım pili takınca makıne sapıtıyor ekranda goruntu bırbırıne gırıyor kıtlenıyor ve açılmıyor çıkarınca ama sorun yok neden olabılır pılleri cuma sarj ettım hıc kullanmadım kameranın pılı bıtmedı çünkü kalem piller 2450 mha ni-mh duracell marka pıller..?Daha önce olmamışdı bu durum..

    orjinal grip olmamasından dolayı olabilirmi acaba? çünkü bazı gripler bu tür durumlara sebebiyet verebiliyor. örneğin bir arkadaşta makineyi dikeyde kullanırken diyafram çarkı calısıyor fakat düz tuttuğunda çalışmıyordu.

  5. nikkor 70-300 lens almayı düşünüyorum ancak VR özelliği olmadığından tripodla kardeş olacağım söylendi.

    VR özelliği olanı mağlumunuz 1300 tl civarında.

    Sizce almalımıyım yada 70-300 değilde 55-200 ümü tercih etmeliyim yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekküre ederim.

    70-300 de tripodla kardeş olacağın doğru :) 55-200 en iyi seçim olacaktır bu iki lens arasında.

    • Harika 1
  6. hocam su garanti olayi öldürecek beni ya 4000 5000 tl fazla veriyosun bu makinalara zaten bisey olmaz ve zaten cogu zaman kullanici hatasi diyip geri yolluyorlar yada para verceksiniz yapariz diyip bide ordan kazikliyorlar

    neyse bence 4 5 bin tl icin o risk alinirdi bende yok zaten verdim de genel olarak diyorum

    risk olabilir hertürlü fabrika hatası çıkarsa geri alamayabilirler. benim sorunum bu değil asıl sorunum yanında bu xqd kartın çıkmaması :/

  7. kaca aldiniz d4 u benim elimde sifir bir ay durdu cokda uygundu 12000 tl ye satamadim neyse simdi gecen gun sattim da fiyati merak ettim acikcasi

    16.000tl ye aldım karacasulu garantili. 12.000 iyi fiyat garantiliyse eğer.

    http://www.nikon.com...lspecifications öyle birşey yok kutu içinde yurt dışında satış olsun diye ekstra bir durum yapmışlar.

    hımmm anladım kötü bir durum olmuş verselerdi bi xqd kart iyi olurdu hani :/

  8. Kart oldugunu zannetmiyorum..

    Dediğiniz gibi o yurtdışına Özel bir paket olabilir veya sadece yurtdışında bir firma kampanya şeklinde yanında az bir fiyatla veriyor olabilriler.. Ancak nikon'un turkiyede şimdiye kadar bÖyle bir satış yaptığı yok

    duru ithalat denen firmadan alınacagı zaman bu kartlar çıkıyor pahalı oldugu ıcın bu kartlar cıksa iyi olurdu o kadar para veriyorsun

  9. Nikonun sayfasında içeriği mevcut mesaj yazmana gerek yoktuki bunun için :) youtubda videolar var ordanda görebilirsin.

    benim öğrenmek istediğim karacasulu garantili Nikon d4 un kutu içeriği. askı batarya vs. bunlar var karacasulu olanda fakat yurt dışındakilerde xqd 16gb sony kart ve kart okuyucusu var. ben sorduğumda karacasulu garantilide bu kartlar yokmuş. garip buldum ve acaba bunu karacasuludan alan varmı kutudan xqd kart çıktımı merak ediyorum.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.