İçeriğe git

Ömer Şamil Güven

Üye
  • İçerik sayısı

    133
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    5

Fotoğraf yorumları bölümüne Ömer Şamil Güven kullanıcısının eklediği içerikler

  1. 99 cent isimli fotoğrafı mağaza içinde çekilmiş bir fotoğraf ama 3.3 milyon dolara satılmış.Bu fotoğraflara bakınca kendi kendime ya ben körüm yada adam markalaşmış ne çekse para ediyor diyorum :)

    Recep bey bence o fotoğraf ile Muhammed beyin fotoğrafı arasında deniz dalgasız ve havada bulut yok.Bence bulutlar değerini düşürmüş :)

  2. Andreas Gursky' nin 4.3 milyon dolarlık fotoğrafında hiç bişiy yok ya!Öyle değil mi?Elbette onun tekniğiyle yarışamam, ama sanatsal yÖnü itibariyle, onu fotoğrafı da bomboş. Ne kuş, ne sürü ne tekne..Åžaka tabiiki, vardır illaki 4 milyon dolar edecek bişiyler :D :D :D

    :) :) :)

    Benim ki sadece bir fikir sonuçta siz çekmişsiniz hoşunuza gitmiş,eklemişsiniz.Benim gÖremediğim sizin gÖrdüğünüz milyon dolarlık bir fotoğraf ise de tüyo verirseniz de sevinirim ;)

    arii

          4

    Rahmetliye bizim buralarda zombul (zombur) arısı derler .Bal arılarının azılı düşmanıdır.Kırma mı bilmem ama soktu mu fena şişirir :) Kötü yanı defalarca sokabilir.

    kelebek1

          3

    Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.Hava çok rüzgarlıydı,yakından da çekeyim derken netleme noktasını kaçırdım.Birçok kare var ama kiminde kafa var,kiminde gÖvde :)

    Nedense exif bilgileri çıkmadı. 35 mm ,iso:100 f:4 ,shutter: 1/250.

    DSC 0018

          2

    Ümit Alper Bey inanın ki bende yakınlaşmayı çok isterdim ama badem ağacında o kadar çok arı vardı ki arılar tarafından tacize uğramam an meselesiydi :) Yorum için de teşekkÜrler.

    şahin

          3

    Bu kuşlara uçmak hatta bana göre avına dalış anları çok yakışıyor.Netlik süper ama bence karede pençeler de görünmesi gerekiyordu.Kolay bir çekim olmadığına adım gibi eminim,ellerinize sağlık...

  3. İsmi İsmail.Aslında o da bir çocuk ama hayata arkadaşlarından dolayı veya bilemediğim nedenlerden dolayı içine kapanmış.Aslında bir çok fotoğrafını çektim.İsmail o kadar doğal ki benim gibi amatör onun duygularını ,iç dünyasını ancak bu kadar anlatabilirdi.

    çektiğim diğer kareler;

    (Son kare de aslında birşeyler söylemeye cesaret bulacak gibi olsa da .....)

    288DSC_0019.jpg

    2237DSC_0020.jpg

    7348DSC_0025.jpg

    4833DSC_0027.jpg

    Can dost

          5

    Mehmet Bey ilginiz ve değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Altın oran konusunu fotoğraf makinesı üzerinde pratik olarak görebilme şansımız varmı?Fotoğrafı çoğunlukla vizörden çekiyorum.Vizörden bakarken bu 4 kesişme noktasını kolay görebilmemizi sağlayan bir tüyo varmı?Benim makinem olan nikon d5100 de live view modunda info tuşuyla 2 değil de 3 çizgiyle ayırıyor.Sonuç olarak kesişen 4 nokta yerine 9 nokta oluşuyor.Göz kararı zamanla oluşan bir durum ise gene pratik önerileriniz varsa beni bahtiyar edersiniz.

    Can dost

          5

    <p>

    Eksik noktaları öğrenirseniz daha iyi fotoğraf çekebilirsiniz diye bunları yazıyorum:Netliği kulağın daha arka bölümündeki tüylerden almışsınız: Bu tür çekimlerde netlik gözlerden alınır.Kafanın kadraj içine yerleşimi çok yanlış, bir bölümünü kesmişsiniz, tam olarak hayvanın neresini çektiğiniz belli olmuyor. Sol taraftaki boşluğun sebebi nedir? Kadraj kuralına göre hayvanın baktığı yöne bu boşluğu vermeliydiniz.Kuyruk kadrajda mı değil mi? neden kestiniz?
    </p>

    <p> </p>

    <p> </p>

    <p>Mehmet Bey öncelikle Allah sizden razı olsun.İyi fotoğraf çekmediğimi biliyorum ama neyi yanlış yaptığımı çok iyi algılayamadığım içinde sürekli aynı hataları tekrarlıyorum.Olayın vuku buluşundan bahsedeyim isteserseniz; Bildiğiniz çoban köpeği aslında ama garibim dağın başı denecek bir yerde günde 5-10 aracın geçtiği yerde ki o gün yağmur yağdığı için muhtemelen sütcü ,okul servisi dışında ki 3. araç benimkiydi.Köpek tam benim arabayı kovalayacakken ben 10 metre gittim ve durdum.Köyün olduğu yer</p>

    <p><img alt="" src="http://img425.yukle.tc/images/9758catakbag1.jpg" /></p>

    <p> den çok güzel manzara vardı.Manzarayı fotoğrafla anlamlandırmaya çalışırken bir yandan da köpeğin saldırabilme potansiyeline karşı tedirgin vaziyette bastım deklanşöre .</p>

    <p><img alt="" src="http://img428.yukle.tc/images/522catakbag2.jpg" /> </p>

    <p> </p>

    <p>Tabii sonuç hüsran:(  O ara arabaya binecekken baktım can dost artist artist poz veriyordu.Hele dur bakalım dedim.Yağmur çileşiyor.Kuyruğunu sallaya sallaya bana doğru gelmeye başladı.</p>

    <p><img alt="" src="http://img428.yukle.tc/images/8805cobankopegi1.jpg" /></p>

    <p><img alt="" src="http://img429.yukle.tc/images/6731cobankopegi2.jpg" /></p>

    <p><img alt="" src="http://img425.yukle.tc/images/1227cobankopegi3.jpg" /></p>

    <p>Köpek tabiri caizse burnumun dibine kadar sokuldu .Ben geri çekilince o da ürktü .Bu kare çıktı.</p>

    <p>ürkmesi neticesinde ben soluma doğru geri çekilirken garibimde sağıma doğru kafayı çekerek  az uzaklaştı.Tabii bu olay esnasında kuyrukta kadrajın sağından kaydı.Hayvanın baktığı yöne derken o esnada göz göze kesiştiğimiz için kendimi mi çekmem gerekiyordu?</p>

    <p> </p>

    <p>Sonrasında hırlamayan it ısırmaz felsesi ile şu kareler çıksada</p>

    <p><img alt="" src="http://img426.yukle.tc/images/6520coban4.jpg" /></p>

    <p><img alt="" src="http://img425.yukle.tc/images/5832coban5.jpg" /></p>

    <p> </p>

    <p> </p>

    <p> yukarıya eklediğim fotoğrafı beğendiğim için onu ekledim.</p>

    <p> </p>

    <p> </p>

    <div> </div>

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.