İçeriğe git

abdullah kelle

Üye
  • İçerik sayısı

    12
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne abdullah kelle kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Türkiyede bilmiyorum varmı. ama almanyada lens kiralama imkanları var. depozito fiyatları yuksek ama bence iyibirsey yani almak istediğin lensi deneyip karar verebiliyorsun. yada kendinize sordunuzmu hiç neden 18-200 aralıgı ? bak benim şahsi görüşüm baskaları farklı dusune bilir zoom lenslerde kalite arıyorsak pahalı bir seçim olmalı. nikon 70 200 f2.8 vr2 bu lens i d300s makina da denedim harika bir lens çektiğim foto beni şaşırttı. fiyatı da malum :)... kendim nikon 55-300 f4-5 5-6 bu lens i almışdım kesinlikle beni tatmin etmedi fotoyu cektiğimizdeki görüntü guzel ama pc de tek bir tık yaklastırma yaptıgımda kırılmalar hemen basladı.

    bence fotograf dan ne istiyoruz bunu bilmek lazım. tavsiyem bi sekilde bunları denemen. 18-200 kullanmadım nasıl bir lens bilmiyorum. kendi şahsi görüşüm 24 -70 aralagı cok ideal. eger nikon 17-55 lens in fullframe lere uygun modelini çıkarsa kesinlikle bu derim ama malesef hala bir gelişme yok.

    http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/nikkoresources/AFNikkor/AF24120mm/AFNikkor24120mm_A.jpg bu lens e de bir göz at derim. eski bir lens. d90 da denemişdim. d70 le de denedim kusursuz çalısıyor. bi bak bence...

  2. Bende bu görüşden yanayım. kendi orjinal lenslerinden baskasını tavsiye etmiyorum. alıp kullanırsın ama keskinlik yönünden sizi tatmin etmeyeceğine inanıyorum. özelliklede zoom lenslerde. bahsettiğiniz tamron 18-270 i canon makinada görmüştüm kendi şahsi görüşüm berbattı. sigma hiç kullanmadım. ümit beyin dediği gibi bence verecegin o paraya acıma. bunu kullanarak anlayacaksın. 18-105 harika bir lenstir.

  3. 18-55 de ellerin zoom yapacak 50mm de ayakların.

    50mm lensi bence heryerde kullanamassın. bikere düğünlerde yetersiz. modelle arandaki mesafeyi düşün photoshopda zoom yapınca yakından cektiğin portrelerdeki keskinliği alamayacaksın. :).. birkaç metreden portre çekimlerine diyecek söz yok cok keskin ve süper bir bokeh. Bence 18-55 kötü bir objektif degil. 18-105 (en uygun fiyat) ile 24-85 yada 16-85 düşünülebilir. 17-55 dx al diyecegim ama fiyatı malum ve aynı zaman da ilerisi için ölü bir yatırım. 50mm lens yedek bir lens olabilir ancak.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.