İçeriğe git

İbrahim ŞENER

Üye
  • İçerik sayısı

    72
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne İbrahim ŞENER kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Herkese teşekkür ederim ayrı ayrı ilgilendiğiniz için.

    Bende 18-55 VR lensden yana şansımı kullandım.Tertemiz çiziği dahi olmayan ayrıca üstünde 50 mm uv filtresi ve Parasoleyi olan bir lens buldum sahibinden com da. Fİyatı da 185 TL den satın aldım.

    Umarım güzel kareler çıkartabilirim.

    Fotoğrafçılıkta daha cok yeniyim. Yardımlarınızı esirgemeyin benden.

    İyi günler dilerim.

    Güle güle kullanmanız dileği ile

  2. Merhaba Arkadaşlar,

    Nİkon D90 aldım ama body şeklinde anlayacağınız lensim yok :(

    Şimdi bu canavara uygun bir lens istiyorum. Bütçem de max. 250 TL.

    Lensde VR olmasına dikkat etmelimiyim? Yoksa makinenin kendisinde VR var mı?

    Teşekkür ederim.

    Sevgili arkadaşım. Elimde yaklaşık 3 ay önce aldığım makina ile gelen 18-55 VR objektif var. Karfo çıkışlı ve mediamarkt AVM212 den alınma ve faturalıdır. Yaptığım toplam çekim sayısı 50 yi geçmemiştir. Hediye gelen18-105 kullandığım için boştadır. Dilersen 250 TL ye verebilirim.üzerinde hiçbir çizik, darbe vs yoktur. ön ve arka kapakları da mevcuttur. Hafta sonu veya Akşam 8 den sonra İstanbul' un merkezi yerlerinden birisine getirebilirim.

  3. Ben de doldurdum ancak bir yanlışlık olmasın? Formun üzerinde ismimiz filan çıkmıyor, sizde de öyle mi?? Kapıdan dönmeyelim sonra:-))

    bir problem olmaz o kadar sandik bir sistem yapmazlar öyle birşey olsa formları vermezler bu şekilde...

    Benim anladığım kadarı ile çıkan formun 2. sayfasını fuara girerken tekrar dolduracağız.

    • Harika 1
  4. Elektronik dünyasında da herşey zamanla olur (çok ender şeyler imkansızdır).

    Ancak herşeye rağmen ben olayda biraz hüsnü kuruntu görüyorum :)

    Aslında yıllar önce bir bilgisayar mühendisi şöyle demişti. "Bir şey digital olarak yapılıyorsa, her zaman bozulabilir, değiştirilebilir. Sorun sadece zaman/maliyet sorunudur." Bu yazdıklarınız bu cümlenin halen geçerli olduğunu doğruluyor.... mu ?

  5. Shutter sayısının kaydedildiği yer epromdur, yani makinenin PCBA'sı. Dolayısıyla siz o PCBA'yı değiştirdiğinizde makine artık shutter olarak sıfır PCBA'nın verisini size gösterecektir. Bilemiyorum, kafam almıyor bu saatten sonra bazı şeyleri.

    Peki Mehmet bey, bu PCBA nın sıfırlanması mümkün mü? (önceden elektronik Km. göstergeli araçların Km. si ile oynanamaz denirdi ama şimdi en kolay onunla oynuyorlar :) ). Sadece bilgi için sordum

  6. Hüseyin, Ahmet, Mehmet, Ali, Veli o adamların dünyasında o kadar çok isim varki bir çoğunu hatırlamazlar bile.

    Siz beni bu gönderdi deyin yeterli.

    Eğer zaten iş alım satım işine girdimi dediğim gibi Ali Veli nin pabuçu dama atılıp Atatürk masaya yatırılır.

    Haa tabi satıcı şu cümleyi kurmadan da sizi bırakmaz çünkü sonuçta bazı örf ve adetlerinde yerine getirilmesi lazım...

    "Madem Hüseyin gönderdi sizi, size olur fiyatı .... TL" :D

    Teşekkürler. Nikoncu Hüseyin(!) şimdiden çok işe yaradı. :) Bundan sonra nikoncu Hüseyine saygıda kusur etmem -_-;)

  7. Hatırladığım kadarı ile Türkiye de Fotoğraf Dünyası dışında hiç bir dükkandan ürün almadım.

    Ya yurtdışından getirttim, yada internetten satıcıyı kendim bulup aldım. O sebepten isim veremiyeceğim.

    Ancak Hayyam da x bir dükkana gidin "selam aleyküm, ben Nikoncu Hüseyin'in aracılığı ile geldim. İkinci el alım satım yapıyorsunuz değil mi?"

    Sorusuna yanıt olarak evet cevabını aldığınızda artık Hüseyin'in hiç bir önemi yoktur. Amaç ticarettir artık.

    Ancak yok alım/satım yapmıyoruz derlerse, siz dükkandan çıktıktan sonra "Hüseyin kim lan?? :blink:" diye çalışanların aralarında bir diyalog geçebilir ama boş verin. Sizin bulunmadığınız bir ortamda olan bir olay, aslında gerçekleşmemiştir :D

    öneriniz müthiş. Akşam akşam iyi güldüm, Allah ta sizleri güldürsün. :lol: :lol: :lol: Tamam bunu deneyeceğim. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bak hala gülüyorum .... Bu arada "Hüseyin kim?" :lol: :lol: :lol:

  8. Ben 35mm imi veyada 50mm verip karşılığında 18-55 almam.

    Kimse almaz.

    Çok Çok nadir gerÇekleşecek bir olaydır.

    Benim geniş aÇıya ihtiyacım olmadığı iÇin 10-24 lensimi verip karşılığında 18-55 almam gibi (onuda alma sebebim elimde hiÇ geniş aÇı olmamasıydı).

    Bu tarz işleri 2.el alım satım yapan dükkanlardan yapabilirsin ancak;

    Senin lensin normalde ederi nedir? Atıyorum 100TL. O dükkana gittiğinde 80TL olacaktır.

    Alacağın 35mm lensin normal ederi nedir? Atıyorum 200TL. O dükkana gittiğinde 220TL olacaktır.

    Yani ya internet aleminde attan inip eşşeğe binecek, umursamaz yada ihtiyaÇ sahibi olmayan birini bul, yada normal yoldan kendi lensini satmayı dene ki 18-55 de pek satılacak bir lens değil.

    Cevabınız iÇin teşekkür ederim.

    Zaten benim de istediğim daha Çok bir dükkan adı vermenizdi :). En azından psikolojik olarak rahat olurum diye düşünüyorum. Yoksa hiÇ tanımadığım bir yerle bu tür diyalog iÇerisine girmek istemiyorum. Hoş buradan alacağım -alabilirsem tabi- dükkanı da hiÇ tanımıyor olacağım ama en azından adınızı NİKONTüRK' ten .... kişi önerdi deme şansım olacak bu bile konuya girmek iÇin bir parÇa güven sağlar diye düşünüyorum. :) . 2. el 18-55 fiyatlarının düşük olduğunu biliyorum (ağırlıklı 150-250 tl arasında görüyorum). yerine alacağım lensi (ödeyeceğim fark durumuna göre) sıfır almak istiyorum. Sizden gelecek lens önerisi ve dükkan bilgilerine göre fark bütÇemi tekrar gözden geÇirebilirim.

  9. Sizlerden bir isteğim olacak. Yaklaşık 1,5 ay önce mediamarkt' tan (karfo çıkışlı) D3100+18-55 kit len makina almıştım. Daha sonra 18-105 VR lens hediye geldi. Şimdi 18-55 VR elimde fazla kaldı (ya da ben öyle düşünüyorum). Bu lensle en çok 20-30 kare çekim yaptım. Bu lensi verip farkını ödeyerek 35 yada 50 mm almak istiyorum (bunu satmakla uğraşmak istemiyorum ama buradan müşteri çıkarsa hayır dememem :) ). Bana hangi lensi almamı ve bu takası yapabilecek bir mağaza önerisinde bulunabilir misiniz? (Takas farkı için düşündüğüm bütçe 400-500 TL gibi.)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.