İçeriğe git

başol ataman

Üye
  • İçerik sayısı

    108
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

başol ataman kullanıcısının paylaşımları

  1. Böyle bir sistem olup olmadığını bilmiyorum. Ama ikinci el makine alıp, yeni gelin gibi makine arayışına girmek yanlış. tabii tertemiz 1000 shutterlarda makine yok mu var ama fiyatı kendini belli eder. gereğinden ucuza mal almaya çalışmak peşinen dandik mal almayı kabul etmektir. benim görüşüm böyle. Ayrıca makinenin shutter sayısını bir şekilde düşürüp satmak, gün gelir adamın ayağına dolanır. ilahi adalete inanırım.
  2. bu kitabı okudum. eğlenceli anlatımlı bir kitap ve seri. önemli ip uçları var yeni başlayanlar için. mesela "kesinleştirme hangi fotoğrafa uygulanır? hepsine çünki bir fotoğraf keskin değilse veya net değilse hiçbir anlamı yoktur" "hayvan veya çiçek böcek çekerken, dünyayı kendi gözünüzden değil onların gözünden görün, bir kedi çekeceğinizde aynı boya inin veya bir çiçeği alttan çekin, fark yaratın" manzara fotoğrafı için en uygun ışık hangi saatler arasındadır vs. basit ama önemli ipuçları.
  3. başol ataman

    D5100 iyi bir seçim mi ?

    Aslında saydığım her bir nokta için ayrı ekipmana gerek yok. mesela portre çekimi için bir gerçek macro objektif kullanabilirsiniz. macro objektifler üstün optik kaliteleri ile çok keskin ve doğru kontraslı sonuçlar üretebilir. odak uzaklıkları bakımından ise portre çekmeye uygundur. mesela nikkor 105mm veya sigma 70mm portre için gayet uygundur ki çok kaliteli macro fotoğraflarda çekebilirisiniz. geriye manzara kalıyor ki geniş açılı kaliteli bir lens gerekir bunun için, tabii yine bütçe işin içine giriyor. ama ilk etap da eyer portre çekmek istiyorsanız çok iyi bokeh veren keskin ve ucuz bir lens var. Nikkor 50mm 1.8 bence bu lens amatör olsun profesyonel olsun her fotoğrafçının çantasında bulunmalıdır. 300tl civarında. google dan bununla çekilmiş fotoğrafları inceleyebilirsiniz.
  4. başol ataman

    D5100 iyi bir seçim mi ?

    Bu iş aslında bütçe meselesidir. 18-55 lens güzel bi kit lenstir (bir çok markanın kit lensine göre) aldığınız gövdede yabana atılmayacak imaj kalitesi sunar ama doğru kullanırsanız. yani ekipman tamam diyelim şu an için. bir süre sonra iyi bir objektife yatırım yapmanızı öneririm çünki üst seviyelerde sonuç alabilmeniz için bu gereklidir. ama baştada söylediğim gibi bu iş bütçe işidir. iyi bir objektiften kastım elinizdeki tüm ekipmandan daha pahalıya malolucaktır, o yuzden fotoğraf çekerken hangi yöne gideceğinize karar verin. portre, macro, ornito, manzara vs... ve objektif seçiminizi o yönde yapın ve nokta atışı yapın. selamlar.
  5. başol ataman

    Nikon R1C1 Makro flaş

    hayır var. nikon D80 üzerinde kendi pop-up flaşı ile aynı zamanda tetikleyici görevi gören bir makine. yanlız kullanılışı o şekilde pratik olmaktan çok uzak. SU-800'ü sadece R1 i kit'i değil bütün flaş sistemlerini tetiklemek için kullanabilirsiniz. aldığınıza pişman olmazsınız ama asıl okadar para verip aldığınız bir ekipmanı ki R1 kit hiçde ucuz sayılmaz, tam randıman kullanamazsanız pişman olabilirsiniz. oyuzden imkanınız varsa ve hakkını verebileceğinizi düşünüyorsanız kesinlikle R1C1 olarak alın.
  6. başol ataman

    Nikon R1C1 Makro flaş

    R1C1 kit'i kullnıyorum. R1C1'e dahil olan SU-800 master comender'dır R1'kit de ise SU-800 master yoktur sadece 2 adet macro flaş vardır kitin içerisinde birde flasların takıldığı halka aparat. eyer bu flaşı almayı dusunuyorsanız kesinşikle R1C1 kit olarak alın flasların kontrolunu inanılmaz pratikleştirir ve bütün ittl flaslar için master görevi görür.
  7. başol ataman

    Lens Seçimi

    Bu arada galerimde bu lens ile cekilmiş, "my darling" ve "antalya kaleiçi" fotoğrafı var.
  8. başol ataman

    Lens Seçimi

    Vallahi ben nikon d7000 üzerinde 24-85 2:8 D yi büyük bir zevkle kullanıyorum. Yanlız bu lensle ilgili yerden yere vurma durumu var, kullananda da kullanmayandada.. Sıfır'ı 1500 tl cıvarı ben sıfır almıstım zamanında d70'ile beraber 8 sene oldu sanırım hala ilk günki gibi... Gercekten bende merak ediyorum, bu lense sahip olan! Biri varsa sitede oda görüslerini bildirirse sevinirim.
  9. başol ataman

    ekipmanimi satiyorum

    Arkadaşlar ben kit lens kullanmıyorum, 24-85 ve sigma 70mm macro ex. Kullanıyorum. Benim ekipmanımı satma sebebim görüntü kalitesi ile ilgili değil. Böyle bir imadada bulunmadım. Yani 18-105 kaliteli bir kit lens. Yanlız 24-85 ile kıyaslamak hiç doğru olmaz. Zaten d7000'in görüntü kalitesini herhangi bir lens ile dahi olsa beyenmeyen birinin ya bu işle alakası yoktur yada macera arıyodur.
  10. başol ataman

    ekipmanimi satiyorum

    Benim ekipmana müşteri yokmu
  11. başol ataman

    ekipmanimi satiyorum

    Mehmet hocam; gönül isterki hayalimdeki lensleri alayım, bu işten para kazanmamama ramen gittim 2000tl verdim nikon r1c1 aldım hanm 1 ay konusmadı benimle . Ben d7000 gövdeye alısamadım aslında, bi değişiklik yapıcam ama d7000'den sonra başka bir crop gövde almak çok mantıksız olur kanımca. O yuzden bir ff planım var. Lens olayında sonuna kadar haklısınız.
  12. başol ataman

    ekipmanimi satiyorum

    elimde dandik lens tutmuyorum zaten. nikkor 24-85 f:2.8 ve sigma 70mm f:2.8 macro ex kullanıyorum genellikle. tabii gidipte nikkor 24-70 f:2.8 veya nikkor 70-200 f:2.8 almam bir lense 6000 tl para vermem doğrusu.
  13. başol ataman

    ekipmanimi satiyorum

    55-200'ü elden cıkardım.
  14. Hizmet sektöründe çalışan biri görev tanımını iyi bilecek. 50 kişi sorar 1 kişi alır. Kaldıramıyorsa işin baskısını ozaman başka bir iş yapacak kimseyi küçümsemeyecek eşit davranacak. Sadece hayyam için gecerli değil, Antalya Kemer beldesindede esnaf aynı bu şekilde tavır sergiliyor. Hem dandik bi saati veya boncuk bir kolyeyi fiyatının 3 katına kakalamaya çalışıyor hemde sorup almayana beş karış surat yapıyor. Ben bu konuda biraz titizim, saygıya sonuna kadar saygı gösterırım ama bena lakayit lakayit cevap verende karşılığını görür. Yapı meselesi.
  15. başol ataman

    Lens hırsızlarına dikkat

    Bu adamın başına genelen gasp.
  16. başol ataman

    Çok ilginç bir sorun

    Doğru, ayardan sonra banada liveview versiyonundan daha keskin bir sonuç çıktı gibi geldi.
  17. başol ataman

    Tırnak Çiçeği

    fotoğraf gayet güzel, yanlız 18-105 lens ile bu derece bokeh çok ilginç olmuş.
  18. başol ataman

    Çok ilginç bir sorun

    Arkadaşlar yardımlar için teşekkür ederim. bilgilerinizden faydalanarak sanırım durumu kotardım. AF ince ayar manüsünden kalibrasyon yapmayı başardım (kolay olmadı). aşağıdaki linklerde çektiğim fotoğrafın Liveview versiyonu, yani en doğru af, vizör versiyonu yani en berbatı ve AF ince ayar yapılmış versiyonu yani düzeltilmiş olanı mevcut. http://s1307.hizliresim.com/1c/c/q42mt.jpg (liveview) http://s1307.hizliresim.com/1c/c/q42q4.jpg (normal) http://s1307.hizliresim.com/1c/c/q42r8.jpg (ayarlı) yardımlar için tekrar teşekkür ederim.
  19. Selamlar. Nikon d7000 üzerinde sigma 70mm macro ex kullanıyorum ve macro konusunda gayet tatminkar sonuclar alıyorum. Yanlız ben macro cekerken live view modunu kullanıyorum, buraya kadar hersey normal. Portre veya baska bir konu çekerken vizörü kullanıyorum haliyle ama vizorden bakarak netlediğim zaman fotoğraflar netsiz cıkıyor, keskinlikten uzak ve netsiz. Aynı konuyu live view acıkken çektiğimde kristal keskinliğinde fotoğraf alabiliyorum. Makineyi tripoda bağlayıp self timer ayarıyla da çeksem live view kapalıyken netsizlik oluyor. Sizce sorun ne olabilir?
  20. Son zamanlarda çektiğim bir fotoğrafı görenler "bunda oynama varmı" cumlesini çok kurar oldular. Oynama derken nedemek istediklerini kendileride bilmiyor aslında. Digital fotoğraf yokken bazı tonlamalar, eklemeler, ışıkla boyama gibi şeyler karanlık odalarda kimyasal müdehalelerle yapılıyorken şimdi digital karanlık odalar var (photoshop, light room vs) bir fotoğrafı sergileyebilmek için illaki renk keskinlik ayarları yapılır enazından. Raw çektiğimizde durum böyledir. (Jpg çekimlerde makine bu ayarı otomatik yapar ama yinede yapar). Sizin dediğniz tarz çalışmalara dijital kolaj çalışmaları diyebiliriz belki. Bence sergilediğiniz şey güzel ise, insanda birtakım duygular uyandırıyorsa, emek varsa, tarz varsa izlemeye değerdir. Ben böyle düşünüyorum.
  21. yardımlarınız için teşekkürler.
  22. Selamlar; Photoshop da bir çalışma yaptım, (http://www.nikonturk.com/galeri/fotograf/3509-forearm-and-nikon/#theImage) cektiğim fotoğrafı croplayıp arka planın üzerine yapıştırdım ama sanki çok yapay durdu, ışık ayarından olduğunu sanmıyorum. Eklediğim fotoğrafın kenarları tırtırlı kaldı biraz blur ekledim ama genede ayrı duruyor. bu işlemin tatmin edici bir yolunu bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
  23. başol ataman

    Forearm and Nikon

    Nikon D7000, Sigma 70mm Maco EX
  24. başol ataman

    Forearm and Nikon

    Bu fotoğrafı ev ortamında, tripod üzerinde self timer ayarıyla çekdim. arka planı sonradan ekledim..

    © başol ataman

  25. başol ataman

    Nikon Macro Lens

    Macro lensler gerek odak uzaklıkları gerekse üstün optik elemanlarıyla portre için çok başarılı sonuçlar veriyor. Ben bir sigma 70mm macro EX kullanıyorum. (Croplu makinede 105mm ye denk geliyor) simdi adını unuttum ünlü bir portre çeken fotoğrafcı vardı yabancı, zamanın en iyi macro lensi olan sigma 105mm kullanıyordu cekımlerınde (eski vesiyon olanını kullanıyordu)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.