İçeriğe git

Sezgin Aydın

Üye
  • İçerik sayısı

    24
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Sezgin Aydın kullanıcısının eklediği içerikler

  1. o zaman bir öneride de ben bulunayım;

    belgesel film olan "war photographer 2001" bir savaş muhabirinin fotoğraf makinesine monte ettiği küçük bir video kamera ile o an ne görüyorsa onları kaydederek çektiği bir film.

    defalarca izlediğim, her izlediğimde bittikten sonra, öylece durup uzun süre düşüncelere daldığım bir film. böyle bir dünya, böyle bir dünyayı anlatma ve belgeleme kaygısıyla makinemi alıp yollara düşmek isteğini içimde ateş gibi yakan bir film. film değil, daha ötesi.

    toplamda 96 dakikalık bir film ve ara vermeden izlemenizi öneririm.

    http://www.youtube.com/watch?v=59_amOdxfbU

  2. Bu yıl ki; Bursa Fotofest 2013 " HAYATIN RENKLERİ " 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması bildiğiniz üzere geçtiğimiz gün sonuçlandı. Ancak bu yıl ki yarışmada dereceye girip 1. lik ve 2. lik ödülünü alan fotoğraflar diskalifiye edilmiştir.

    Bu konu hakkında ki fikir ve görüşlerinizi merak etmekteyim.

  3. neden bu kadar ön yargılı olduğunuzu anlayamıyorum .. D5100 benim ilk makinem değil, yalnızca alalı 6 ay oldu, farklı sebeblerden ötürü ( bkz : para batması, bkz : ego tatmini ) yeni bir lens almak istemem garip gelebilir .. ben yalnızca fikirlerinizi almak istedim .. ve lütfen beni çektikleri fotoğrafların herhangi bir köşesine isimlerinin sonuna "photography" ünvanını ekleyenlerle aynı kefeye koymayın, gerçekten üzülürüm ..

    yinede teşekkür ederim yardımlarınız için ..

  4. merhaba arkadaşlar, ben bir D5100 kullanıcısıyım. Kullananlar bilir bizim body'lerde AF motoru olmadığı için "G" serisi lens kullanma zorunluluğumuz var AF öz. kullanabilmek için.

    Arkadaşlar ben 6 aydır kullanıyorum D5100'ü ve alan derinliği için 50 mm bir lens almayı düşünüyorum yarın. Ancak "G" serisi 50 mm 'ler 600 TL civarında, "D" serisi 50 mm ler ise 200-250 tl civarı.

    Şimdi size sorum şu olacak, sizce "G" serisi 50 mm 1.8 lensi mi almalıyım, yoksa makinemi satıp üzerine birikmiş paramı katarak sıfır D7000 + 50 mm 1.8 D ' mi almalıyım ?

    * son bir soru daha; "Hayyam Pasajı" pazar günleri açık oluyor mu ? ben yarın kocaeli'nden hareket edeceğim, bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim (:

  5. Eğer o lambanın yandığına şahit olduysanız, ve halen dediğiniz işlemi yapınca yanıyorsa lamba bozuk değil demek ki.

    2 mantıklı öneri sonradan gelebilecek önerileri mantıksız hale getirsede.

    Ayarlarda AF ile ilgili bölümde yardımcı aydınlatma ışığı gibi bir zımbırtı vardı.

    Açık mı kapalı mı bir kontrol edermisiniz.

    Gürkan kardeşim teşekkür ederim, bu noktayı gözden kaçırmışım :rolleyes: tekrar teşekkür ederim :)

  6. Merhaba arkadaşlar, bir D5100 kullanıcısı olarak sorunumu sizinle paylaşmak istedim. Bilindiği üzere makinelerimizde ışığın oldukça yetersiz olduğu durumlarda deklanşöre basılı tutulduğunda sarı aydınlatma ışığı yanmakta. Hatta bunu eğlence haline getirip lens kapağı kapalı durumdayken ışığı yakıp söndüren ve bu durumdan keyif alan arkadaşlarım da mevcut.

    Ancak benim D5100 'ümde bu gerçekleşmiyor hangi ayarı yaparsam yapayım karanlık ortamda aydınlatma ışığını çalıştıramıyorum. öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

    (not: kırmızı göz engelleme modu seçiliyken flaşdan önce aydınlatma ışığı yanmaktadır.)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.