İçeriğe git

Burak Güralp

Üye
  • İçerik sayısı

    90
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

Yazıları bölümüne Burak Güralp kullanıcısının eklediği içerikler

  1. ELimde 2 tane D810. Hiçbir ayar yapmadan kartı taktım kullanıyorum. diger makineye her yeni kart takmamda fotograf ismi 001 den başlıyor. Digerinde böyle birşey yaşamıyorum.

    Kartı formatlayıp çekiyorum yine 001 den başlıyor.

    Bu durumu düzelirmi ayarlara baktım mudahele edebilecegim bir durum yok. Sürekli 001 den başlaması rahatsız ediyor. çünkü arşivleme esnasında aynı rakamlar denk gelecek. Bu sefer her karta her çekime başka arşiv klasörü açmak zorunda kalacam.

    Bu durumu nasıl düzeltebilirm.

  2. Zaten yazımda belirttiğim üzere CF kart + Transcend marka 16gb SD class10 ile beraber kullanıyorum. Transcend SD kartta sorun yaşatmıyor. Malum d810'un dosyaları çok büyük. Bu nedenle Kingston'u yedek kart olarak taşımak istiyorum.

    Bilgisayarda bir kaç defa formatladım ama Şuan elimde başka deneyeceğim ve formatlayabileceğim nikon makine yok.

    bende D80*E de kullandıgım kartımı D810 da kullanamıyorum. sandisk 16 gb kartımı hiç görmuyor. transced 32 lik kartımıda bazen hata veriyuor. bazende çektigim kareleri kayıt etmiyor. Oyusnden lexar kullanıyorum.

    çok ilginç bir olay.

  3. konuyu hortlatayım..

    yeni D810 aldım. D800E kullandıgım 2 cf kartımı taktım birisi sandik 16 gb çalışmadı. başka bir d810 da daha denedim ondada çalışmadı.

    diger cf kart 32 gb 400x trancred bu iki d810 da da çalıştı ama bi ara çekim sırasında hata verdi error card ibaresi çıkardım başka d810 a taktım çalıştı. Tekrar kendi makinesine takıncada çalıştı.

    çok ilginç ilk defa böyle bi durumla karşılaşıyorum. Bu sorunu yaşayan ben degilmişim galiba.

    Acaba kartlar makineyi kaldıramıyormu diye düşünürken 2 lexar 32 lik sd 1000x aldım bir tane 32 lik cf 800x transcred aldım elime ulaşınca bunları deneyecem.

    Dipnot : dandik 32 gb 30 mb yazma hızı olan sd kartları denedim çatır çatır çalışıyor ama cf kartlar çalışmıyor.

  4. D810 mükemmel bir gövde. AA filtresinin olmayışı da ayrıca bir avantaj. D800e ile aralarında aslında teknik olarak çok fazla bir fark yok. Ayrıca moire çok anormal düzeyde değil. Olsa bile rahatlıkla ps ile hallediliyor. Şu soru çok önemli? Bu kadar yüksek MP.ye ihtiyacınız olacak mı? çünkü D750 D810.un gövde ve teknik resim kalitesi açısından kırpılmış hali. AF sistemleri hemen hemen aynı. D810.da AF noktaları çok az daha geniş tasarlanmış. Bu çok anormal bir fark oluşturmaz.

    D750 bence özellikleriyle kendi segmentinde rakipsiz bir gövde. Muhteşem DR performansı ile özellikle siyah ve beyaz renklerde (gelin damat çekimi mesela) harika işler çıkarıyor. Ayrıca ten rengini doğru verme konusunda çok başarılı. Tanıdığım gelin damat fotoğrafı çeken arkadaşlarım sadece bu özelliklerinden dolayı D610.ü satıp D750.ye geçtiler. Gövde belki ufak gelecek size (özellikle deklanşör kavrama kısmı) ama zamanla alışılır diye düşünüyorum. öte yandan aradaki farka rahatlıkla bir prime lens alınır ve keyfe bakılır bence. Ben D810.un başarıp D750.nin başaramayacağı bir enstantane düşünemiyorum. D8xx serisi ayrıca çok yavaş (fps)

    MP olayına çok fazla takılmayın. Ben daha D3s.in 12.3 MP.sinin hakkını verecek büyüklükte bir fotoğraf bastırmadım.

    Amacım baskı almak degil, yani daha baskı aldıgım nadir fotograflarım var. Beni düşündüren detay kaybına ugrarmıyım. Bazı durumları kırpma işlemi 36 mp olması beni kurtarıyor açıkcası ama yüksek dosya boyutlarındanda sıkılmadım degil aklımı d750 çok pis çeliyor ama karar veremedim.

  5. Gövdenin, ilk Üretilen D800/D800E' lerde olan sola netlemede sıkıntı olan seriden olup olmadığını biliyor musunuz?

    o seriye ait olup olmadıgını bilmiyorum.. ama bu problem ilk aldıgımda yoktur. son 3-4 aydır back focus yapıyor. geniş acıda bile hissediyorum. duvarın önunde birini çekiyorum. duvar taş gibi net keskin çıkıyor.

    hatta burda bir konu bile açtım fotograflar dahi koydum kimse pek ilgilenmedi.

    http://www.nikonturk.com/konu/2814-d800e-sol-netleme/

  6. Bunları söyleyen yetkili Nikon servisi mi, yoksa rastgele bir tamirci mi?

    FOTO TECH diye bir nikon servisi özel... kalibrasyon olmuyor. bunun ,içindeki bi sensörÜn degişmesi lazım dedi. buda yurtdışından 4 haftada geliyor diye söyledi fiyat ne olur dedim 700 dedi bukadar farkı verdikten sonra bi 700 daha veririm kafam rahat eder diye dÜşÜnÜyorum. Aslında çok bişey yokda kafama taktım iyice ondan.

  7. Merhaba arkadaşlar,

    Makinemi degiştirecegim. D800E kullanıyorum. D750 ile D810 arasında kaldım.. Sizin önerileriniz nedir. Makinemi sattıgımda üzerine para koymadan D750 alabiliyorken.

    D810 için 2 bin tl para eklemem gerekeck. Bu kadar fark degermi ? bu iki ürün arasında kaldım.

  8. F22 de fotograf neden çekiyorsunuz ? Sensöre toz girmiştir kısık diyaframlarda gökyüzünü yada beyaz bir yeri pozladıgınz sensörde toz varsa bunlar görünecektir. Bunun için servise göndermeye gerek yok. İlk olarak yaşadıgınız şehirde illa ki bi nikon yetkili servisi vardır ya da bu işlerle ugraşan birileri vardır. Sensörü temizletin aynı diyaframda bi kare çekin bakın eger sorun halen devam ediyorsa o zaman servise gönderin.

  9. MErhaba arkadaşlar

    Nikon yine canımı sıkmaya devam ediyor. 14-24 lensde sol taraf ve sag taraf netleme noktalarında ucurum var. Orta hariç sol netlemeler back fokus yapıyor, sag taraf dogru netliyor.

    Orta netlikte normal duruyor ama zoom yapınca orta netlikte bile back fokus oldugu azda olsa belli oluyor.

    -20 micro adj. yaptım sol taraf arkadan öne geldi ama ön taraf yine net degil sadece netsizlik %20 civarında azaldı.

  10. Elemanlara mesaj attım baglanamıyorum diye adamların bana attıgı mesaja bakın.

    Hi burak guralp,

    Have you tried connecting to the d800e with a micro-usb cable. This appears to be more reliable on OSX based systems.

    which version of mono have you installed. are you running any other software that might interfere with focal seeing the camera?

    many thanks

  11. Belkide alakasız bir modele ait olabilir

    After turning the camera on, press the MENU button, select the setup menu, and set the USB option toMass Storage.

    a>

    https://support.niko...igital-cameras.

    daha önce d700 de böyle bir menu varmış fakat daha sonra güncelleme ile kaldırılmış olması lazım ki kullanıcılar bu menu ile ilgili şikayete başlamışlar ve çözüm yolu aramışlar. Ben henuz çözüm yoluna ulaşamadım.

    D800E de ise böyle bir menuye denk gelmedim. Akşam eve gidince usb ile bagladıgım zaman menuye tekrar bakacagım. Belki pc ye baglayınca aktif olan bi menudur.

    Benim mac kamerayı MSC olarak görüyor diye tahmin ediyorum. çünkü harddisk ikonu getiriyor masaüstüne bundan dolayıda iletişim kuramıyorum diye düşünmeye başladım.

    http://www.dpreview.com/forums/thread/2383683#forum-post-28808684

  12. Adam açık açık söylemiş :)

    Program dökümantasyonunda geçen bir cümle hadi bir de burdan yakalım

    The Nikon camera does not open in FoCal

    The camera USB mode in the SETUP menu must be set to PTP/MTP (and NOT Mass Storage)

    otherwise the camera will not correctly communicate with the computer and FoCal will not be able to open the camera.

    Peki usb modu nasıl degiştrecegiz. ?

  13. Burak Bey,

    USB 1.0 - USB 2.0 - USB 3.0 bir iletişim standartıdır. Kullanmış olduğunuz bilgisayarın teknil özelliklerini seri numarasını vererek APPLE sitesinden araştırıp öğrenebilirsiniz. Mac Pro Retina ve Mavericks üzerinde sorun yaşamadan ben Nikon D7000 fotoğraf makinemi sorunsuz olarak bağlamıştım ilgili programa.

    Tavsiye olarak FoCal ayarlarını kontrol etmenizidir. Bunun haricinde FoCal fotoğraf makineleri ile iletişim kurarken .NET Framework eklentilerine ihtiyaç duymaktadır. Microsoft .NET Framework eklentileri indirmek için, buradan edinebilirsiniz.

    Kolay gelsin...

    Orçun Bey ;

    i MAC kullanıyorum. Ne yaptıysam baglantı kuramadım. Denemedigim yol kalmadı yani kafayı yemek üzereyim. Yaklaşık 4 gundur ugraşıyorum sonuç hep hüsran.

    Söylemiş oldugunuz frameworku kurmuştum ama yinede baglantı saglayamıyorum.

    Windowsda da denedim ondada olmadı.. Nedir bunun püf noktası. çalıştıran okadar arkadaşlar var neredesiniz. !!!

  14. evet gençler herkese meraba. :)

    reikan kalibre oltasına bende düştüm. Parayı verdik ama makineyi baglayalamıyorum. D800E ' yi ben nasıl baglayacagım :)

    USB 2.0 diyor bu usb2 zımbırtısı nedir. kendi usb portalını kullanıyorum olmuyor. Google galaxsi şarj aleti ile baglıyorum yine olmuyor :) başka takacagım bişey kalmadı bu alete..

    Pc olarak İ MAC kullanıyorum. şuan mavericks yüklü..

    Ne yapmam lazım. Soguk su içeyim mi ..

    KOnuda yarıda kalmıışş. Acil yardım lütfen tırlatmak üzereyim.

  15. D800 kullanımı çok dikkat ve titizlik ister. Seviyenizi bilmiyorum ama bu cihazla teyzenin fotoğrafında olduğu gibi f2.2 açık diyaframda çekim yaptığınızda model kafasını hafif çevirse veya siz netledikten sonra kadraj düzeltmesi yapsanız bile (kii bunu AF-C de yapıyorsanız zaten bitmiştir) netliği kaçırırsınız. çekim menüsünde AF-S ve AF-C çekim şartlarında netlediğinde çekim yap seçili değilse kaçırıyor olabilirsiniz. Liveview ile vizör farkı varsa zaten back-front fokus hatası kesinlikle vardır. çözüm;

    1-Kesinlikle tüm lenslere AF ince ayarı yapılmalı,

    2- D800 klasik sorunu ''sol netleme noktaları testi'' yapılmalı,

    3-Hala bozuksa çekim şartları gözden geçirilmeli.

    Kalaycı adamı sürekli sol netleme ile çektim.. Demek ki sol netleme problemi söz konusu çünkü netlik sürekli arka tarafta.

    Daha keskin fotograflar için AF_S auto kullanıyorum birden fazla netlik noktasını kullanabilmek için bu yolu seçtim.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.