İçeriğe git

Deniz Tuna

Üye
  • İçerik sayısı

    143
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    6

Yazıları bölümüne Deniz Tuna kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Son gün dündü. İçeriye girmek için davetiye gerekiyordu fakat oradan 15 TL'ye de alabilirdiniz. Ayrıca Nikon sergi açmamış. Ben giderken yurt dışındaki fuarlar gibi zannetmiştim ama öyle değil. Düşüncem yeni çıkan ekipmanları vs. denemek, eğitici sunumlara katılmaktı fakat öyle olmadı. çoğunluğu katalog ve baskı firmalarından oluşuyor. Fuar daha çok profesyonel olarak çalışanlara hitap ediyordu.

  2. Fotoğrafların İSO, diyafram ve enstantane değerlerini yazar mısınız? :) Bana kalırsa siz enstantaneyi biraz düşük tutmuşsunuz gibi. Ayrıca fotoğraflar çok patlamış. Ya paraflaşı biraz uzaklaştırın ya da diyaframı kısın. Sanırsam siz enstantane süresini uzatıp diyaframı açmışsınız. :D Bu konuda sabit değerler elbette yok fakat aşağıda yazdığım değerlerde çekmeyi deneyin.

    Enstantane: 1/200

    Diyafram: 11

    İSO: 100

    Eğer pozlama olmaz ise diyaframı 1-2 stop aşağı ya da yukarı çekersiniz. Fotoğraf makinesinin içindeki pozometre sizi yanıltmasın. :) Diğer fotoğraflarınız bekliyorum.

    • Harika 1
  3. Benim önerim evin içinde flaşsız, doğru pozlandırma yapabilme imkanınız varsa flaş olmadan çekin ama ışık loş ise ve enstantane süreniz yeterli değil ise flaş kullanın. Ayrıca lens olarak bence 16-85 mm daha iyi gibi. 35 mm ne kadar diğer sabit odak uzaklıklı objektiflere göre geniş açılı olsa da kalabalık fotoğraflarda yetmeyebiliyor.

  4. Herkese merhaba :)

    Başlığa bakınca diyeceksiniz ikisinin kullanım yeri ayrı, bir tutulur mu diye ama aklımdaki düşüncelerin sıralayayım.

    1. Seçenek: 2 adet Nissin di466 + tetikleyici

    Dün Hayyam'da biraz dolaştığımda kimi esnaf Nissin iyidir diyor kimisi iyi değil hiç bulaşma diyor. Tam karar veremedim.

    2. Seçenek: 1 adet Meike MK910 + tetikleyici

    Sorduğum esnafların çoğunluğu bunu önerdi. Nikon SB 910'un bire bir kopyası dediler. Kimisi ise sağlam değil dedi.

    3. Seçenek: Paraflaş seti

    Setin içinde 3 adet Mini Pioneer 250 watt paraflaş + 3 adet ışık ayağı + 2 adet 50x70 softbox + 1 adet barndoor + 1 adet radyo sinyal tetikleyici mevcut. Aslında aklımda, bir tepe flaşı alıp evde, dışarıda vs. çekimler yapmak vardı fakat fiyat olarak bunların tamamı 850 TL'ye buldum. Evde kuracağım ufak çaplı stüdyomda bunu daha kullanışlı ve güçlü buldum.

    Bu üç seçenek arasında kaldım. Bu konuda bilgi sahibi olanların yorumlarını ve önerilerini bekliyorum. Ayrıca Mehmet abiye de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şimdiden teşekkürler :)

  5. Fotoofis'in sahibini şahsen tanıyorum. Bana göre çok iyi bir esnaf :) Her konuda güvenebilirsiniz. Gidip görmek istiyorum derseniz diyeceğim de sanırsam Tokat'tasınız. İstanbul'daysanız Sirkeci'de Halil Lütfü Dördüncü İş Merkezi Kat:1 Daire:45 de bulabilirsiniz. Ayrıca kendisi teknik servistir de :) İyi günler.

  6. Cevabın için çok teşekkür ederim Mehmet abi. Benim aradığım cihaz en fazla 100 liralık :D Eğer bu projemde başarılı olur isem ve devam ettirmek istersem bu ürünlere yönelebilirim. Fakat şimdi yaka mikrofonu ile deneme yapacağım. Bitirdiğimde burada paylaşmayı düşünüyorum. Ayrıca aklıma bu projenin gelmesinde en büyük rol sende. :) Bizim ailede süregelen bir bağlama sevgisi ve çalınması var. Zaten içimde bir bağlama sevgisi vardı senin Youtube kanalındaki videolarını izleyince daha da alevlendi ve kendime bir bağlama alıp çalmayı öğrenmek istiyorum. Tanıdığım bir bağlama ustası var. Zaten belgeseli de orada çekmeyi planlıyorum. :D Bu nedenden sana ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. :)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.