İçeriğe git

Hasip TOSUN

Üye
  • İçerik sayısı

    44
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Hasip TOSUN kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Bir nikon d7000 sahibi olarak bu söylediğiniz sorunların hiçbirisi yok. Ayrıca d90 kaç yıllık gövde d7000 ile aynı seviyede bir gövdeymiş gibi karşılaştırmanız yanlış olmuş. Benim fikrim bu yönde. D7000 tercih etmiyorsanız en azından onun bir üst halefi olan 7100 seçebilirsiniz.

  2. Ben uzun zamandır veri merkezleri ile direkt çalışıyorum. En azından karşınızda tek muhatap oluyor, Türkiye lokasyon olarak netinternet, sayfa.net, radore, dgn vs birkaç veri merkezi var. Bu firmalar direkt olarak sunucularını Türkiye'de barındırıyorlar ve 24 saat fiziksel olarak kontrol altında tutuyorlar. Host işi yapan kişiler zaten bu adamlardan hizmet alıyorlar ve aldıkları hizmetlerin üzerine kendi kazançlarını ekleyip satıyorlar. Türkiye lokasyon olması sitelerin hızlı açılması ve hızlı dosya transferleri için iyi oluyor. Sınırsız hosting olayı makinenin elverdiği oranda sınırlıdır :) Mesala benim işyerimde 4 adet serverda toplam 2 adet storage sunucu üzerinde 40 Terabyte alan var. Böyle bir makine üzerinden açılan hesapda aslında limitiniz 40 TB oluyor. Benim bireysel olarak düşüncem 4-5 GB alanlı ve sınırsız trafik olan bir host paketi işinizi görecektir. Birde şöyle bir konu var siteniz üzerinde 100 mb dosyanız olsa bile sistem logları ile bu alan büyüyor. Mesala 4-5 senedir açık olan bir sitemde dosyaların boyutu 150 mb civarında ancak sistem logları 1 gb sınırına ulaşmış durumda. Paketleri alırken bunlara dikkat etmek lazım.

  3. Uzun zamandır site işleriyle uğraşan birisi olarak size önerebileceğim tek şey başlangıç paketlerinden uzak durun :) Orta seviye hosting paketlerini seçebilirsiniz. Netinternet öneririm lokasyon olarak tr sunucuları kullanıyorlar hız için ideal olacaktır. Pluginler ile çok işiniz yok sizin ihtiyacınız güzel bir fotoğraf teması. Themeforexde güzel örnekleri var google üzerinden arama yaparak birçok güzel tema bulabilirsiniz. Tıklayınca fotonun büyük boyutta açılması olayına lightbox deniliyor. Bu şekilde eklenti olarak bulabilirsiniz.

  4. Hocam ben mardindeyim. Mardine kaç gün ayırabilirsiniz bilmiyorum ancak izinli günüme denk gelirse kesinlikle size eşlik etmek isterim.. Mardin konusunda eski mardine çıktığınız zaman heryer size hitap edecektir. Midyat konusunda gördüğünüz zaman hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz beklediğinizi bulamıyacaksınız. Ben bu fikirdeyim.

  5. Yazdıklarınızı baştan sona okudum teşekkür ediyorum yazdıklarınız için... Sanırım sorunlarımı bu şekilde direkt ifade edemiyeceğim o nedenle fotoğrafları görmenizi istedim.En başta yapmam gereken buydu kusura bakmayın tekrardan. Tavşan fotoğrafında durumu daha net anlayacaksınız. Net fotoğraf çekemiyorum.

    eXqOO6.jpg

    KZQ81G.jpg

    Net fotoğraf çekmek istiyorum... Tavşan fotoğraflarında sorunumda bu.

  6. Öncelikle hepinize iyi geceler diliyorum. Foruma makinemi aldığım zaman üye olmuştum. O zamandan beri düzenli takip ederim yazılan herşeyi nerdeyse takip ederim hocalarımızın sÖylediklerini not ederim. Elimde birkaç tane fotoğrafçılık üzerine yazılmış kitaplarda var okuyup bitirdim. Sorun bunları pratiğe dÖkmekte başlıyor.

    1) Geçen hafta dolunayın tam tabak haline geldiği gecelerden birisinde gece 02-03 sırasında artık kullanım alışkanlığı haline getirdiğim tripodumu çatıda kurdum üzerine nikkor 55-300 lensimi bağladığım d7000 cihazımı sabitledim ve kumanda moduna aldım. Makineyi Manuel moda alıp enstanteneyi 1/200 civarına getirdim.Diyaframı 8-10 civarında tutarak yaklaşık 250-300 mm zoom yaparak birkaç fotoğraf çektim. Sonuç hüsran hepsi birbirinden kÖtü.Sonra siteden okuduklarıma bakarak makineyi ve objektifi manuele alıp elle netleme yaptım sonuç hüsran. Yılmadan denemeye devam deyip netleme noktasını teke düşürüp birkaç deneme daha yaptım sonuç yine hüsran...

    2) Hafta sonunda güzel bir hava vardı. Tavşanları bahçeye salmışlar işyerinde, bende aldım makineyi elime taktım 18-55 lensi aldım makineyi P moduna birkaç foto çektim. Yakaladığım kareleri çok sevdim ancak sorunum fotoğrafın orta kısmı net etrafında bulanıklaşma var gibi. Sonra makineyi M moduna alıp diyaframı 8-10 civarlarına çıkarttım. Ne yaptıysam net fotoğraf çekemedim. çektiğim kare ne yaparsam yapayım tamamı net olmadı.

    Elimde bir tanede 50mm lens var. O lensimi makineye taktığım zaman istediğim gibi fotoğraflar çekiyorum. Ama ondada istediğim noktaya zoom vs yapamadığım için sadece manzara çekerken kullanıyorum.

    Değerli hocalarım sorularıma gelecek olursak. Ben iso ayarlarını hiçbir zaman değiştirmeden 100 ile sabitte tutan birisiyim bu konuda hatamı yapıyorum ? Net fotoğraflar çekememe sebebim sizce nedir ? Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler şimdiden.

  7. Baskı için makine almak istemem sebeplerimden bir tanesi, geçen yıl evlendim fotoğrafçı arkadaşım olunca 3 dslr makine birden çalıştı elimde ham fotoğraflara kadar hepsi var. Hanımda dırdır edip duruyor bastıralım diye :) 1500-2000 fotodan nerden baksanız 150-200 tanesini basmak gerekicek gibi görünüyor. Bu durumda baskının tanesini 2 tl den bile yaptırsam yazıcı parası çıktı :) Bu nedenden ötürü bile yazıcı almam şart :)

  8. Bugün garip birşeyi farkettim. Fotoğrafları çekiyoruz ve sadece bilgisayardan bakıyoruz. Artık baskı alma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Küçük bir araştırma yaptığımda Epson bu konuda açık ara önde gidiyor. Sizin önerileriniz nedir. Bütçem elverdikçe güzel bir yazıcı almak istiyorum. Amacım sadece fotoğraf baskısı yapmak, önerilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.

  9. Ekipman olayı ayrı bir olay.

    Sen 1000TL ye x lensi alıyorsan, bende şu düdüklü tencere ile şu halıyı alırım muhabbeti varki evlere şenlik :D

    Bu muhabbetler bizim ömrümüzü yer 2 ay tripod bakıp 50 TL ye tripod aldırdı bana :) Sonuçta buda aynı işi yapıyor mantığı var biraz kadınlarda... Ayrıca arada bi kafamıza kakmalarıda cabası. Sen istediğin gibi foto makinesi aldın bende şunu istiyorum :))

    • Harika 1
  10. Aslında bir kaÇ tanede eşinizin fotoğrafını Çekip PS de biraz süsleyerek onu mutlu edebilirsiniz.Bekarım ama evlenince durum neyi gösterir bilemem, fotoğraf Çekmeme engel olacağını düşünmüyorum...

    öyle değil işte Çektiğin fotoğrafı facebookta paylaşıcam dediğinde kavga ediyorsun :) Bence sen dua et eşinde fotoğraf Çekme aşkı olsun yoksa durumun vahim :)

  11. Bugün nikon teknik servisi ile görüştüm. Bataryamın seri numarasını verdim ve cihazımı 2 ay önce aldığımı ilettim. Yaklaşık 30 dk sonra bana geri dönüş yaptılar. Benim bataryamın değişmesinin gerek olmadığını Seri numarası içersinde sadece E ve F harfi geçen bataryalar değişecekmiş. Mesala benim bataryamda seri numarası içersinde 201303KE... şeklinde devam ediyor E harfi veya F harfi tek başına olsaydı benim bataryamında değiştirilmesi gerekecekmiş. Bana bugün verilen bilgi bu şekilde sizlerede aktarmak istedim.

  12. Hocam ben cihazımı 2 ay önce aldım. Bahsettiğiniz pil var. Ancak benimkinin değişmesi gereken seride olduğunu nasıl anlayacağım. Benim pilde 201303EK diye gidiyor bu seriler değişecek mi acaba nasıl öğrenebilirim. Sağolsunlar bugün nikon müşteri hizmetleri telefonlara cevap vermediler, verdiklerinde başkasına aktardılar böyle bir kısır döngü içersinde dolandım durdum sonunda pes ettim.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.