İçeriğe git

İlkan Yaz Öget

Üye
  • İçerik sayısı

    23
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne İlkan Yaz Öget kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Teşekkür ederim hocam. Saydığınız konularda kendimi şimdilik (naçizane) yeterli görüyorum. Kafayı renklere ve photoshopa takmış durumdayım :) Teknik bilgi durumunda da kendimi eksik hissediyorum. örneğin benim makinam (d800) fx makinaymış. Fx 'in ne olduğunu, makinamın fx olduğunu ve sonradan aldığım 40mm lensin dx olduğunu :) bugün öğrenmiş bulunmaktayım. 2.kaptanlık yapıyorum ve (evet d800 makina almama rağmen) fotoğrafın mekanik ve dijital tekniklerini, ayrıca renklerle oynamayı/düzeltmeyi (ciddi anlamda) öğrenmeye yeni yeni (yoğun) zaman ayırabiliyorum..

  2. Son yüklediğim "Havuz Keyfi" fotoğrafında, photoshopta beyaz ve siyah ayarı yaptım ve kendimce renklerle biraz oynadım.. Fotoğraf olarak iso320 yerine iso100 kullanılması gerektiğinin farkındayım fakat fotoğrafı eşim çekti :) Daha farklı neler yapabilirim ? Ya da siz olsanız böyle bir kompozisyonda neler yapmayı düşünürdünüz ?

  3. Forumdaki birkaç eğitime göz attım. Fotoğraf çekerken beyaz ayarı, editteki beyaz, siyah ve gri ayarı, ayrıca kendimce de renklerle de biraz oynuyorum..

    Fotoğraf çekerken genellikle otomatik beyaz ayarı kullanıyorum, ve çekimdeki ışığın büyük öneminin de farkındayım.

    Forumlarda, internette gördüğüm bazı fotoğraflara hayranlıkla bakıyorum, ve (belki biraz takıntılıyım) ben de o düzeyde edit yapmak istiyorum.

    Edit yaparken de photoshop harici renk ayarlayıcı hızlı programları kullanmak istemiyorum. Photoshopta kendim manual (ya da yine photoshop içinde farklı yöntemlerle)

    yapmak istiyorum.

    önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim..

    Beyaz,siyah ve gri ayarına yaptığım bir örnek de aşağıda. Yorumlarınızı beklyorum. -Soldaki ilk, sağdaki editli hali..

    uis5.jpg

  4. Tabii ki önce renk, ışık, kes yapıştır, efektler ve üzerine yazı/imza gibi basit editlerle uğraşırım. Bu gibi editlerde kendimi oldukça yeterli gördükten sonra daha ayrıntılı işlerle de uğraşmaya devam edeceğimi düşünüyorum.. Zamanım kısıtlı olduğundan programdan programa geçmek oldukça zorlar beni, ama capture nx dediğimiz çok çok daha ayrıntılı ve bu ilk söylediğim işlerde başarılı bir programsa nikonun kendi programını da seçmeyi tercih ederim doğrusu.

  5. Teşekkürler, ben de biraz araştırdım ve capture nx hakkında olumlu düşüncelerim oldu. Fakat photoshopta yapabileceklerimin sınırı fazlaysa photoshopla başlamak isterim.. Yok hayır capture nx programı da photoshop kadar ayrıntılı işlem yapabiliyorsa capture nx ile başlayayım..

  6. Merhabalar,

    Uzun zamandır amatör olarak fotoğrafla uğraşmama rağmen (yaklaşık 14 yıldır) hiç photoshopa zaman ayıramadım. Artık büyük bir ihtiyaç olduğunun farkındayım ve zaman ayırmak istiyorum. Makinam D800, kesinlikle RAW çekim yapmamı önereceğinizden eminim :) Photoshop programlarının birinden başlayıp sadece onu öğrenip sürekli o programı kullanmak istiyorum. Sizce benim photoshop programım hangisi olmalı ? Ve photoshop için önereceğiniz başka şeyler varmıdır? Şimdiden teşekkürler.

    Ayrıca Beylikdüzü-Gürpınar tarafında oturuyorum. Benimle çekime çıkmak isteyecek arkadaşlar olursa sevinirim.

  7. Ben de başlangıç kullanıcı sayılırım fakat bilgim dahilimde olanları yazayım.

    gece uzak bir objeyi net çekebilmek için öncelikle tripod olması lazım. tripodla uzun pozlamaylayla net çekim yapabilirsin (shutter speed azaltarak.)

    ayrıca iso değerini yükseltip (örn. 1600iso) shutter speed'i azaltıp (örn. 30) net bir çekim yapabilirsin. ayrıca flaş da kullanabilirsin. fakat flaş değerini düşük kullanmanı öneririm. -2.00 / -3.00 falan..

    umarım az olan bilgimle biraz yardımcı olabilmişimdir :)

    • Harika 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.