İçeriğe git

Fatih__

Üye
  • İçerik sayısı

    129
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    3

Yazıları bölümüne Fatih__ kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Haklisiniz eğer defolu geldiyse kesinlikle almam çevremde çok kişi var ebaydan dx ali babadan alışveriş yapan bende d7000 18 105mm objektifim için gündüz uzun pozlama için bir filtre almak istiyorum tavsiye edebileceğiniz çok pahalı olmayan marka filtre var mi?

  2. Merhaba,

    Ümit hocam, bir yıldan fazladır nikon d7000 sahıbıyım makınem 8 binin usutunde 2 ay once hayyam da özcan ustaya gotureyım dedım bır yıl oldu sensor temizliği yaptırmak ıcın ayrıca Nıkon d7000 ıcın aşırı derece de yaglanma ıle ılgılı yazıldı çızıldi belki onlarca kez cevap verdıniz,ilk zamanlar makınem 2000 shutter cıvarına geldıgınde sızden ogrendıgım f22 ıle gokyuzu cekıp ps auto kontrast yaptıgımda tozlar bellı oluyordu,özcan ustaya goturdum sensor temizliği ya da yaglanma var mı dıye baktı makınen temiz toz da yok yaglanma da yok dedı bundan sonra olurmu bılemıyorum ama ben makınemden cok memnunum...

    • Harika 1
  3. Anladım hocam cevabımı aldım sagolun.

    Hocam,bizim kanalda sony broadcasting sistemi var daha yeni yaptılar,Ama bazı programları mark 3 ile çekmek istediler program ekibi yaklasık 100 veya 120 bin euro da masraf yaptılar mark 3 un butun setlerini aldılar yani ayrı ayrı 3 adet objektıfleriyle birlikte dısarıda cekım yapmak için aktuel butun setlerini de aldılar.

    Bir nevi kanal yeni bir format ile gurme kanalı olunca biraz degısıklık yapmak istediler.

  4. Evet hocam haklisiniz denedim olmadi zaten, kullandigi makine mac hayatimda hic kullanmadim ama premier proyu dediğiniz gibi her şekilde kaldıracak kapasitede kisa film,klip cekiyormus blogundan edindiğim bilgi kadarıyla daha iyi bir pc edinene kadar 640-480p çekip isliycem videolari o büyüklükte kaldiriyor hem bu şekilde de öğrenmiş olurum.

    Hocam yeri gelmişken calistigim kanalda bant kayit mutfak programları Canon 5d mark 3 ile cekiliyor,biraz bilimsel bir soru olacak ama programlarda makineler araliksiz 6-7 saat acik kaliyor bazende sabah sekiz aksam sekize kadar acik kaliyor mark 3 ff bir makine son teknolojik bir yapiya sahip mark 3 ile yapilan saatlerce cekimi d7000 makine ile de yapabilirmiyiz,Nikonun da Canon dan dayaniklilik konusunda asagi kalir yani varmi?

    Çok teşekkür ederim.

  5. Hocam,Full hd için belli bir guc olması gerekıyor dedıgınız gibi benım de sizlere sordugum bunun baska bır programla cozumu varmı hiç mi çaresi olmaz dıye sormak istedim.

    Bu programlardan birini indirir denemeye baslarım cevabınız ıcın tekrar tesekkurler...

  6. Merhaba,

    Hocam dslr fotograf makınemızle çektiğimiz videoları birleştirme,kesme,işleme vb. adobe premier dısında bıldıgınız başka programlar varmı acaba?Adobe premier çok fazla kasıyor goruntuyu cok donarak oynatıyor bu pc nın gucunden kaynaklanıyormus forum sıtelerınde okudugum kadarıyla bildiginiz programları yazarmısınız...

    Tesekkur ederım sagolun...

  7. İsmail bey,

    Geçmeye degermi demişsiniz, bence D7100 iso performansı bakımından çok çok iyi olması lazım ben d7000 kullanıyorum iso performansı gerçekten mükemmel d7100 de d7000'den iso performansı olarak 1 veya 2 kademe daha ıyıdır diye dusunuyorum.

    Sitenizde ki fotograflara baktım makro ve manzara çekimlerinde d71000 ve d5100 ile muhteşem fotograflar çekmissiniz.Sitede yine böyle bır konuda dx(d7000) govdeden fx govdeye geçmeye degermi dıye sorulmuştu.Mehmet Köse hoca'nın yorumu Fx gövde ile çekipte dx govde yanı d7000 ile cekemedgınız hangi fotograf var ki ff bır govdeye gecmek ıstıyorsunuz diyerek bana gore mantıklı guzel bır yorumla sorunun yanıtını vermişti.

    Son olarak benim dusuncem amator olarak ugrasıyorsak d7100 gıbı cok ıyı bır makınden ff bır govdeye geçmem.Objektıf eksıgınız varmı bılmıyorum ama ben olsam aradakı farka verecegım parayla almak ıstedıgım objektıfı alırdım.

  8. Hocam,konuyu çok güzel özetlemişsinz sagolun.Benim bahsettıklerimin dısında kuş fotografcılıgıyla ugrasanların bılmedıgım dıger yönlerini de soylemişsiniz.

    Kuş fotografçıları bana gore cektıklerı kusun guzellıgınden daha cok mutlu oluyorlar. Allah o kadar guzel kuslar,canlılar yaratmış ki onlar fotografta daha bır guzel çıkıyorlar.önceki yorumumda yazmıstım hocam kendi memleketımde kusların turune çeşitliliğine birebir şahit olunca,Kuşlar benı fotograflarını çekmeye tesvık etti.Ama maalesef çekemedim.

    Hocam en sonunda çok guzel bır konuya degınmıssınız ticari bir amaç ıcın ugrasmıyorsak evımızin rızkından kesıp hobıye mılyarlık lenslere yatıramayız,ben de boyle dusundugum her sene gucumun yettıgı surece bır lens almak istiyorum onumuzdeki aylarda makro fotograf cekmek ıstıyorum ilk hedefım Tokına 100mm almak.

    Kuş fotografcılıgına gelırsek eger belkı 35 40 yasında kuş fotografcılıgına uygun bır lens alıp onun tadına varırım insallah.

  9. Gerçekten baya zor bır hobi suanda hala ılgılenıyormusunuz ilerleme kaydedılmıyor mu hıç zamanla uzun vade de bu konuda verilen cevaplarda soylendıgı gıbı bı hevesle masrafa gırıp sıkılıyormu gerçekten insan o kadar para bosa mı gıdıyor insanın ıcınde basarabılırım hissi olmuyor mu :)

    Valla sıgma 50 500mm ve tamron 150 600mm çok pahalı ıkısıde 3500 lıra ıkıncı ellerı ne olur bılmıyorum ama benım butceme uygun sıgma 150 500mm alırsam ancak onun sıfırını alabılırım.

  10. Çok güzel bir konuya degınmıssınız Turan bey,ekipman konusuna Çok iyi bir aÇıdan bakmıssınız bende Nikon d50 makınemı 5 sene kullandıktan sonra gecen yıl Nikon d7000 aldım.Simdi makinemin borcunu bıtırmek uzereyım,ha dıyınce bır objektıf alamayacagım iÇin hedefım her sene bır objektıf almak yanı bır makro,tele ve genişacı sahıbı olmak.Şuanda makro objektıf almayı dusunuyorum ılerleyen aylarda tokına 100mm.

    Aslında kuş fotografcılıgına ilgim geÇen yıl mayıs ayında memleketim Kars'a gıttıgımde başladı.Zaten İz tv'de Kars'ta kuş turleri ve kus fotografcılıgı ılgılı bır belgesel seyretmiştim.Ve Kars'a gıdınce de bırebır şahıt oldum baya bı gezdım dogada gerÇekten o kadar guzel kuş turlerine şahıt oldum ki Çekmek istedim ama Çekemedim uzaktan seyrettım.GerÇekten kuş fotografcılıgı Çok ayrı bambaska bır hobı mı desem ugraş mı bılemıyorum.Kuş fotografı cekmek ısterim ama benım o koca koca objektıfleri almaya gucum yetmez.Zaten sizin actıgınız bu konuda da forumda olumlu yaklasan olmamıs pek yuksek malıyet ve zorluktan yanı saatlerce beklemekten bahsedılmış ben de aynısını dusunuyorum.Ara sıra trakusa gırıp fotograflara bakar iÇ gecırırım keske bende ugrasabılsem bende boyle fotograflar cekebılsem dıye dusunurum.

    Demek ıstedıgım turan bey şimdi siz 2000 tlye de kus fotografcılıgı yapılır dıyınce verdıgınız lınktekı fotograflara bakınca yeniden heveslendım.Makro mu yoksa kus fotografcılıgı ıcın objektıf mı alsam kafamda dusunmeye basladım.Sigma 150 500mm lensi inceledım yorumlara da baktım ıyı yorumlar var fıyatı hemen hemen bana uygun ıkıncı el olmasa bıle sıfır alıp odeyebılırım.

    Nıkonturk bu forumda kus fotografcılıgı ıle ılgılenen kımse yok galiba ilgılenen bırınden hıc yorum gelmemiş...

  11. Merhaba,

    Şimdi İz tv'de kuş fotografciligi ilgili bir belgesel seyrettim.Belgeseldeki kuş fotografcilari bu işi hobi olarak yaptiklarini soyluyorlar ama kus fotografciligi hakikaten maddi acidan maliyeti yuksekligi bir yana benim anladigim kadarıyla kus fotografcisi olmak için kendi işinin patronu olmak gerekiyor.

    Belgeselde bir kez daha gordumki kus fotograflamak gercekten sabir işi bir kare fotograf icin saatlerce bekliyorlar.Günde 1000 kare fotoğraf çektikleri bile oluyormuş bu 1000 kare fotoğraftan 3 tane kayda değer fotoğraf cikinca seviniyorlarmis.

    Belgeselin sonunda kus fotografcilari bu hobinin yayginlasmasini istiyorlar, Turkiye'de ne kadar yaygin bilmiyorum ama bu yuksek maliyet ve ozellikle de zamanin herkes de bulunmadigini düşünmüyorum.

  12. O zaman Doğan hocam, bu firmalardaki para hirsi boyle devam ettiği surece daha çok FF ve DX gövdeler de hatali makine göreceğiz demek oluyor.

    Bir de dalga geçer gibi nikon hatali makinelerini görünce d7100 d610 gibi iki ozellik ekleyip sanki yeni makineymis fotografa hizmet amaci altinda yeni makine uretip piyasaya suruyor,dalga gecer gibi hatali makineleri alanlarim sinirlerini bozuyor sanki.

    İnsanlar Nikon konusunda artik nasil bir yol izler kimbilir...

  13. Hocam,

    Nikon'un bu yaptigi hatalar bu son makineleri tasarlayanlar Nikon sirketinde aylik 200 dolar'a calistirilan çinli tasarimci veya mühendislerden mi kaynaklaniyor.Yani bu hatayi yapanlar dusuk ucrete calisan insanlar mi? Bu sorunlu 3. Makinesi galiba Canon'un bir tek 5d mark 2'si isik sizmasindan dolayi sorunluydu baska makinesinde sorun duymadim.

    Bu kadar hatali makine cikarmasi cok anormal degil mi acaba nasil calisma sistemleri var ki koskoca Nikon firmasi bu durumlara gelsin.Benim ff bir makineye gecme gibi bir planim yok ama insanlar bu durumda daha cok Canon'a yonelecek gibi geliyor bana.

  14. Doğan Bey

    Ürün bir mağazının stoğunda mevcut

    hafta sonları satıcı hatun düzenli %30 indirim oluyor dedi

    Ben 1 adet ayırttım pazar günü alacağimı ilettim (4.1.2015 de)

    İlgiiz için teşekkürler

    Macit bey magazadaki bütün urunlermi yüzde 30 indirimli acaba ben de birkac bisey alacagimda hangi mağaza acaba ozelden msj atabilirmisiniz.

    teşekkürler.

  15. Eser bey Merhaba,

    Ben de yurtdışından alışveriş yapıcam bu aralar ebay,dx ve alibaba'dan bende bu forumdaki ve internetteki nedir nasıl yapılır hepsini araştırdım okudum bende ilk defa yapacagım için hatta paypal müşteri hizmetlerini de arayıp bıldıgım halde paypal nedir neler yapar daha başka detayları hepsini sordum.

    Ve daha sonra Mehmet Hoca'nın dediği gibi bılen bırınden kurs gibi bır ogrenım gordum.çalıstıgım yerde ebay ve vb. sitelerden alısveriş yapan kişlerden nasıl alışveriş yapıyorsunuz aynı urun bırden fazla kısıde varsa hangı satıcıya oncelık verıyorsunuz.Bu forumda KEMAL ÖZTURKUN alısveriş ingilizce cumle kalıpları var onları arastırın bulun çok işe yarayacaktır.

    çok basit aslında Eser bey ama ilk alısveriş yapacak olan bızzım gıbıler bıraz arastırıp bılen bırınden yardım alması gerekiyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.