İçeriğe git

Ömer ABAZ

Üye
  • İçerik sayısı

    32
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Ömer ABAZ kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Ben bu konuda sorulan soruyu çok net anlamadım, benim kaçırdığım bir durum mu var kavrayamadım. Ömer arkadaş ML-L3 kablosuz kumandanın BULB Özelliği olup olmadığını sormuş. Sonuçta kumandanın üzerinde bir tek tuş var ve makinede yapılan ayarları tetikliyor. Yani deklanşÖr gibi işliyor. makinenizde BULB ayarları yapıldığında aynı deklanşÖr gibi birinci tık perdeyi açıyor ikinci tık perdeyi kapatıyor. amaç buysa bunu bu kumanda yapıyor.

    Mehmet hocam daha komplike, makine ayarlarını da yapabilen bir kablolu bir kumanda Önermiş. Ömer arkadaşın daha sonradan fikir ve Önderi istediği kumanda ML-L3 kumandadan çok da farklı olmayan, belki bir iki ekstra Özelliği olan bir alet.

    Bence bu kablolu uzaktan kumandayı alana kadar biraz daha para harcayıp daha komplike bir alet alınabilir. Yok diğerleri çok pahalı dersen, ML-L3 bence temel kullanım için ihtiyaçlarını karşılayacaktır gibi geliyor bana.

    Benim Öncelikle Öğrenmek istediğim ML-L3 kablosuz kumanda ile bulb Özelliğini kullanabilirmiyim. Eğer kullanılabiliyorsa benim işimi gÖrür. Diğer pahalı ve çok Özellikliler ilgimi çekmiyor. Amacım uzun pozlama yaparken titremeye engel olmak.

  2. Bir alıcı ve bir verici üniteden oluşan kumanda türlerine bakmanızı tavsiye ederim. Sadece verici olarak gördüğünüz ML-L3 tipi kumandalar ile uzun pozlamalarda pek memnun kalmayabilirsiniz. Sizin için kablolu ya da kablosunuz olmasınız pek bi önemi yoksa bu kez makinenin yan tarafındaki portlardan birine bağlanabilen türdeki kumandaları daha ucuza alabilirsiniz.

    Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Benim için kablolu ve kablosuz oluşunun pek önemi yok, sadece uzun pozlama için bulb özelliği olsun yeter. Acaba aşağıdaki linkte verdiğim kumanda nasıldır? Kullanan var mı?

    http://www.tripodfoto.com/phottix-n10-kablolu-uzaktan-kumanda-nikon-d90-d5000-d5100-d5200-d7000-d7100-d3100-d3200-d600-uyumlu.3667.p

  3. Arkadaşlar merhaba.

    Aranıza yeni katıldım. Yaklaşık beş aydır Nikon D7000 kullanıyorum.

    Bu makineye uygun bulb özelliği olan bir kumanda arıyorum. Ustalarımıza çeşitli sorularım olacak;

    1-Nikon ML-L3 kablosuz kumandanın bulb özelliği var mı?

    2-Bulb özelliği olan fiyatı uygun ve tavsiye edebileceğiniz bir kablolu veya kablosuz kumanda var mı?

    Şimdiden teşekkürler.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.