İçeriğe git

ferhat atalay

Üye
  • İçerik sayısı

    38
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

Yazıları bölümüne ferhat atalay kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Valla başdan sona okudum matrix modu daha önce duydum ama nerden nasıl sokulur bilmiyorum onuda ben sorayım nerden geçiliyr matrix moda ve tam olarak işlevi nedir? Yarım deklanşör olayı mantıklıdı odak noktasını rahat seçmeni saglar ve kıtlmeyı yapar çekersin. Işığa göre makine otomatık algılıyor veriyor enstantaneyi demekki diğer şekilde ışığı daha öz görüyor algılıyor cihaz ona göre düşürüyor enstantaneyi..Gerekli açıklamaları üstadlardan bekliyelim bende merak ettim.

    Matrisi makinanın üst tarafında bulunan dijital ekranın hemen önündeki kırmızı format yazısının önündeki tuşa basarak sağ el başparmağın karşılık geldiği tekeri çevirerek ayarlıyorsun.
  2. Şimdi adam National Geographic için çalışıyorsa onun yeterince zamanı var demektir.

    Ben podyumdaki mankeni çektim çektim, çekemedim bi daha o şansım yok. AA muhabiri o anı şu anda kullandıkları Nikon D4 ile çekti çekti, çekemedi bi daha o şansı yok.

    Yani bu işten para kazanan profesyonellerin (sanatçı demiyorum) atı güvenilir olacak, zorda kalınca seni o bataktan çekip çıkaracak. Gerek hızı, gerekse zor şartlardaki ölçüm kabiliyeti burda öne çıkan faktörler.

    Ctesi akşam bir baloda D3+D300 ile çalışırken flaşsız çekimlerde bir D3 gibi olamayan D300 bile artık beni değiştir diyor bana, yani artık güven vermiyor. Şimdi benim gibi birine sen Sony'yi istediğin kadar anlat, yemem. Sponsor olur da üst segment bir gövdeni iyi bir lens ile bana verirsen, al bi dene dersen, yedek makine olarak yanımda götürürüm, o zor şartlarda bakarım ne yapıyor diye, eğer zamanım varsa tabii!

    Yani yıllardır bir Mercedes'in, BMW'nin tahtı kolay kolay kırılamadı, yanlarına yaklaşabilen Audi oldu, dolayısıyla Toyota motor olarak Mercedes'i geçmiş olsa bile testlerde ama yollarda aynı durum yok.

    Demem o ki Sony'nin işi zor, sanırım Yamashita'ya iyi sponsorluk yapıyorlardır, yoksa kolay değil bu işler bu kadar.

    Haa, gelmesin ki, tabii ki gelsin, ne kadar çok seçenek olursa tüketici için o kadar avantajlı olur. Piyasa tekelcilerden kurtulur.

    Mehmet Bey, belli ki siz bu işin ruhunu unutup ticarete dökenlerden olmuşsunuz. Size Willy Ronis'in sözünü hatırlatırım. " Fotoğraf anlık parıltılardır. Belki yeteneğe sahibizdir, belki değilizdir. Tecrübe ile geliştirebiliriz ama bu genellikle daha ucuz fotoğraf makineleri kullanarak olur. "

    • Harika 1
  3. en basit giriş seviye makinalarından sony alpha 57 modeli nikon d5100-5200 ve canonun 600d-650d-700d makinalarına göre kat kat üst seviye de bir cihazıdır. Ucuz olması, 12 fps çekim hızı, 15 adet odak noktası, %100 vizör kapsama alanı, (sony de vizör görüntü boyut faktörü 0,72x iken diğer makinalarda 0,50x civarı) ve sony nin video kamera teknolojisini de dslr modellerde kullandığını bilmek lazım full hd 1080p 60fps video kalitesini kullanıcıya sunan bir dünya devi markanın er yada geç kendini çok daha ileri düzeyde ispat edememesini beklemek bence çok yanlış bir düşünce olur. Sony' nin giriş seviye makinalarındaki teknik özellikler nikon ve canon' un orta seviye makinaları ile kıyaslanabilir ve hatta sony bazı yönlerde daha da ağır basabilir.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.