İçeriğe git

Murat Çiçek

Üye
  • İçerik sayısı

    29
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Murat Çiçek kullanıcısının eklediği içerikler

  1. 5 saat önce, Mehmet Köse yazdı:

    Bir adet işlenmemiş fotoğrafı veya raw (nef) Photoshop ile aç. File sekmesinde file info tıkla. Açılan pencerede raw data tıkla. Uzunca bir tekst çıkacak; bu tekstin içinde aux:ImageNumber ibaresinin yanındaki rakam toplam çekim sayınızdır.

    Mehmet bey çok teşekkür ederim ilk ps ile denedim yine aynı, çekim sayısını elde edemedim. Ama problemi çözdüm sorun Mac bilgisayardan kaynaklanıyor, ne hikmetse fotoğrafları Mac'e attıktan sonra bu bilgiyi fotoğraflardan siliyor ham fotoğrafı Mac'den Windows tabanlı bir bilgisayara gönderseniz bile yine aynı çekim sayısını göremiyorsunuz. Fotoğrafları direk Windows bilgisayara yükleyince sorun olmuyor.

  2. Merhabalar,

     

    Nikon D810'da shutter sayısını öğrenmek istiyorum ama bir türlü sonuç alamadım. İnternette bulunan bütün sayfaları denedim hepsinde hata veriyor. Fotoğrafların ham halini yüklüyorum ebat küçültüp deniyorum raw deniyorum tiff jpg deniyorum ama hepsinde sonuç aynı. Makinenin ayarlarından bir şey mi değişmem lazım ? Önceki makinemle (D300) çektiğim fotoğrafları yüklüyorum sorunsuz sonuç alıyorum.Örnek bir fotoğraf yükledim yardımcı olursanız sevinirim.

    DSC_0297.jpg
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.