İçeriğe git

TOLEDOMAN

Üye
  • İçerik sayısı

    31
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne TOLEDOMAN kullanıcısının eklediği içerikler

  1. mehmet efendi ! Bu yazdıklarımda aynen dediğim gibi gerek tarz gerekse site kurallarına aykırılık açısından hiçbir sıkıntı olmadığı gayet aşikar . Bilmediğim, eksik veya yanlış bildiğim şeyler olması gayet normal hiç kimse mükemmel değildir. Ama şu ya da bu nedenle sormuş olduğum , kimine göre çelişkili ,saçma veya kafa karıştırıcı olduğu iddia edilen ve sonunda da saygılar diyerek bitirdiğim bu sorularımı ya da yorumlarımı küçümsemek , hor görmek ve aşağılamak hakkını nereden alıyorsun , sana bu hakkı kim veriyor ? Değil sitenin yöneticisi , editörü , kurucusu , medya holding patronu olsan bile böyle bir hakkın yok. Sen daha bu işin alfabesini kavrayamamışsın . Bu forum sitesinin en temel amacı ( tabii normalde olması gereken ) fotoğrafla ilgili olmak şartıyla ileri ya da amatör seviyedeki herkesin her türlü soruyu rahatça çekinmeden sorabilmek olmalıdır. Soruya da isteyen cevap verir istemeyen vermez Dünyadaki tüm forum sitelerinin en temel felsefesi budur ve bu kadar basittir . Ama burası maalesef senin gerekli gereksiz ahkamlar keserek , kişileri veya soruları aşağıladığı , hor gördüğü , küçümsediği , ayar verdiği ya da azarladığı , egolarını tatmin ettiği bir site haline gelmiş durumdadır. Al siteni başına çal kaydımı da derhal sil . Duanla yaşamadım ki bedduanla öleyim.

  2. mehmet efendi ! Asıl saygısızlığı yapan sensin ! Sen kimsin ki beni ikaz ediyorsun ? Bugüne kadar bu siteye soru ya da yardım amaçlı yazdığım zaten 3-5 tane yazım var İddia ettiğin gibi uygun olmayan bir tarzda yazılmış veya site kurallarına uymayan sadece 1 adet yazımı çıkar ve buradan yayınla eğer yayınlayamazsan müfterisin ve seviyesizin en önde gidenisin. Adımı sanımı çok merak ediyorsan insanca sorarsın öğrenirsin. Ben 49 yaşındayım 21 yıldır da fotoğrafla kendi çapımda ilgileniyorum fakat fotoğrafta ulaşılan seviyeye değil insanlık seviyesine önem veririm sende de o yok . Yani senin anlayacağın dilde söylemek gerekirse senin gibi dandik heriflerle uğraşmaya ayıracak ne vaktim ne de sabrım var.

  3. @mehmet köse ;

    Fotoğrafta kimin hangi seviyede olduğunu bilemem bilmek te istemem sadece sorulan bir soruya bildiklerim ölçüsünde cevap veririm o kişi söylediklerimi anlar ya da anlamaz , anlamazsa o kişi bir daha sorar bu sefer de başka bir arkadaş cevaplar böylece başka bir konu da forumda irdelenmiş olabilir. Neticede o kişi burada bir sürü kişinin fikrini okuyacak ve çoğunluk ne diyorsa ya da anladığı ölçüde hareket edecektir. önemli olan burada birine yardım etmeye çalışırken sehven yanlış şeyler söylememektir. Yanlış ta olsa hiç önemli değil bir arkadaş tarafından düzeltilir bu forumun amaçlarından ve güzel taraflarından biri de budur zaten . Kaldı ki yazdıklarım anlaşılmayacak ve kafa karıştıracak şeyler kesinlikle değildi. Dolayısıyla iyi niyetle üstelik te doğru bilgilerle ( yanlış ta olabilirdi hiç farketmez) yazdığım yazıya ' hoş değil doğru da değil ' şeklinde azarlar tarzda bir cevap vermenizi çok yadırgadım. Burada yazılan yanlış şeylere forumdaki tüm üyelerin düzeltme yapma hakkı elbette vardır ama sizin yaptığınız gibi tabiri caizse

    yorumcuya ' ayar çekme ' tarzınızı kabul etmiyorum. Bu yaptığınız hoş ta değil doğru da değil !

  4. merhabalar

    Nikon D7100 üm var. Yukardaki iki lens arasında hangisini almalıyım ve neden ? Özellikle de fotoğraf kalitesi , keskinlik, kontrast gibi yÖnlerden yorumlamanızı rica ederim . Daha ucuz olanı almaya değer mi değmez mi ve neden ? Lütfen direk 2,5 kat pahalı olanı al şeklinde değil de teknik anlamda beni ikna edici yorumlar yazın :)

    saygılar

  5. Bende 70-300 var memnunum ama yukardakilerden 1 stopluk ta olsa diyafram avantajı nedeniyle Nikon AF-S 55-300mm f/3.5-5.6G ED VR Lensi seçerdim diyecem ama sanırım nikonun böyle bir lensi yok :) 3,5-5.6 diyaframlı olarak 18-300 mm ve 28-300 mm lensler var. 100-200 dolar fazla verip 18-300 alırdım. Kullanımda esneklik ve lens tak çıkarla uğraşırken enstantene kaçırma durumu yaşamaz , sensörü bir nebze de olsa tozdan korurdum .

  6. Herkes için öncelikler değişir bu çok normal tabi , D7100 de low pass filtresinin olmamasının etkisi çok net görülmüyor , benim için önemli olan ne videosu, ne magnezyum gövdesi ne fps ne pilin daha uzun dayanması ne o ne bu , ben sadece fotoğraf kalitesine ( ki bu biraz da lensle direk ilgili bir durum ) ve yüksek ISO larda grensizliğe bakarım. sadece 24 mp farkı çok net tartışmasız bir avantaj D7100 aldığıma pişman değilim ama beklentilerimi çok karşılamadığını da belitmek isterim. Sanırım D3X almadan da bu hiç bir zaman olmayacak.

  7. Ben D90 dan D7000 ne ondan da D7100 e geçtim 12.8 mp den 24 mp ye geçişi haricinde fotoğraflarda ciddi bir fark göremedim birçok arkadaş ta göremediğini söylüyor , ama 24 mp kroplama esnekliği açısından büyük bir avantaj tabi ki , fotoğrafın neredeyse yarısını kroplasan fotoğraf D90 nın çektiği orjinal boyuta geliyor başka da ciddi bir numarası yok bence

  8. yok 1,3 olayı tamamen kandırmaca 1,3 modunda çekince fotoğrafın pixelleri düşüyor 6000x4000 olmuyor 4200x2800 oluyor sadece daha sonra kroplama kolaylığı sağlıyor , boyutu düştüğü için makina daha seri çekim yapıyor bir de hafıza kartına daha çok fotoğraf sığmış oluyor ki bunlar çok önemli artı şeyler değil dolayısıyla gerçek bir odak uzaması olmuyor

  9. en iyi fotoğraf kalitesi her zaman prime yani sabit odaklı lenslerde alınır. tabi fotoğrafçıya bağlı olarak. bir 50mm nin bir 105 mm nin keskinliğini ve renklerini her lenste bulamassınız.

    ayrıca zoom yani değişken odaklı lenslerde dikkat edilmesi gereken husus. odak aralığının çok yüksek olmamasıdır. örneğin 70-300 bir lensi hesaplarsak 300/70=4,2 gibi bir rakam yaparki bu nispeten kabul edilebilir bir ölçüdür. zaten 70-300 lenslerdeki yorumları okuyun 250mm den sonra kalite kaybı yaşandığını söylerler.

    peki nasıl olcak yani 18-55 lens ten hesaplayalım. 55/18=3,05 yaparki genel de isteniler aralık bölme işleminden sonra 3 ve 4 3-4 aralığı makul fotoğraf kalitesi verir. sizin söylediğiniz 18-300 lenste fotoğraf kalitesinin oldukça düşeceği aşikardır. 300/18=16,6 gibi bir rakam yaparki bu oldukça kötü sayılır.

    ertan hocamında dediği gibi elbette kişiye fotoğrafçıya ihtiyaçlara yapılacak çekimlere göre değişir:)

    bilmem yanlışmı söyledim ertan hocam :)

    merhaba

    sabit ya da kısa odaklı lenslerin özellikle 1.4 - 2.8 olması durumunda çok yüksek kaliteli olduklarını okuyoruz biliyoruz . Fakat bu oranlar konusu her zaman geçerli mi mesela 140/18 = 7,7 105/18 = 5,83 . Buna göre 18-105 mm daha üstün bir lens olmalı peki o zaman neden fiyatı diğerine göre 100 dolar daha düşük ?

  10. Nikon Türkiye Yetkili distrübütÖrünün web sitesindeki haberine gÖre ;

    Ben bu Önemli konuyla dolaylı olarak ilgili bir soru sormak istiyorum aramızda avukat varsa cevaplarsa biz de aydınlanırız. Amerikaya gittim oradan faturalı sıfır Nikon D7100 aldım içinde ULUSLARARASI GEçERLİ garanti belgesi var. Şimdi bu makinanın bir tamire ihtiyacı olsa KARFO nasıl oluyor da ben bunu garanti kapsamında tamir etmem diyebiliyor ? Bu yasal mıdır ?

    Bir mağazadan LED TV alındığında şurdan alırsanız garantisi yok diye bir şey var mı yok peki bunda nasıl oluyor ki ?

    Dolayısıyla Türkiye Electroworld mağazalarında satılan Nikon ürünleri de aynı şekilde KARFO garantisinde olmalı diye düşünüyorum. Neticede faturalı ve ciddi bir mağazadan alınmış bir Nikon ..

    05/12/2012 - Önemli Duyuru: Türkiye Electroworld mağazalarında satılan Nikon ürünleri Türkiye Yetkili DistribütÖrü Karfo Karacasulu A.Ş. garantisi altında değildir

    http://www.nikon.com.tr/

  11. Fotoğrafa yeni başlayanlara naçizane tavsiyelerim:

    1- Makinanızın kullanım kitapçığının tamamını üşenmeden okuyun ve tüm özelliklerini öğrenin

    2- Bulunduğunuz ilde bir fotoğraf derneği varsa mutlaka fotoğraf kurslarına katılarak fotoğrafın temel yapısal öğelerini

    ( ışık,kompozisyon ), ayrıca alan derinliği, enstantene, ISO , objektifler, temel photoshop vs öğrenin. Aksi takdirde 10.000 liralık makinanız da olsa sadece anı fotoğrafları çekersiniz

    3- Bol bol fotoğraf çekin , denemeler yapın ve izleyin

    Merhaba değerli forum üyeleri,

    Bir süredir başlamaya niyetlendiğim fotoğraf hobime artık başlamak için Nikon D7100 (18-105 kit lens) alarak aranıza katıldım. Şimdilik makinemi yeni yeni tanımaya başlıyorum umarım kısa bir süre sonra sizlerinde tavsiyeleriniz ve yönlendirmelerinizle bir kaç objektif ve gerekli diğer ekipmanlarımı tamamlayacağım. Makineyi tanıyana kadar birçok konuda fotoğraf çekmeyi düşünsem de asıl konum Ornito'dur. Foruma google da nikon forum yazarak ulaştım ve hemen üye oldum. Ankarada yaşıyorum ve ismim Melih.

    İlk etapta sizlerden birkaç soru hakkında yardım isteyeceğim, bunlar:

    1- çok noktadan değilde tek noktadan netlemeyi nasıl yapacağımı bir türlü bulamadım.

    2- Alan derinliğini bir türlü istediğim oranda gerçekleştiremiyorum. Bir kaç denemem oldu ama arka planı yeteri kadar flu yapamadım.

    Aslında birkaç sorum daha var ama şimdiden başınızı şişirmeyim, daha çok zamanımız var inşallah :)

    Şimdiden hepinize çok teşekkürlerimi sunuyorum. İyi akşamlar.

  12. 1993 ten beri FG, F70,D70s,D80,D90,D7000 , D7100 de benim hatam şu oldu, kitabı okumadan ilk gün bazı ayarları yapmaya çalıştım, tesadüfen yaptığım bazı ayarları da daha sonra nasıl yaptığımı hatırlamadığımdan kaybettim , kitabı okuduğumda anladım ki mesela gövdeden M moduna alınca ölçüm otomatikman merkezden tek noktalı fokusa geçiyor, ben bunu ilk gün AF modunda öndeki tekerleği çevirerek yapmışım ama M de yapmışım gibi hatırladım. Kısacası üşenmeyip okumak şart

  13. D7100 İngilizce kullanma kılavuzunda sayfa 75 te anlatılanları yapmama rağmen istediğim fokus noktasını seçemiyorum deklanşöre basılıyken birçok netleme noktası yanıyor sayfada gösterdiği ortasında OK yazan ve adına multi selektöre dediği düğme ile de hiçbir netleme noktası seçilmiyor. Ayrıca kitapta multi selektör diye bir düğme tanımı göremedim. Nikon bunu yanlış yazmış olabilir mi ? ( amacım merkezde tek noktalı AF seçimi idi bunun için önde sol alttaki düğmeyi AF ye getirip ortasına basıp ön taraftaki tekerleği çevirerek ayarladım )

  14. haklısınız arkadaşlar sizin dediğiniz gibi yaptım oldu, çok teşekkürler , oysa ansiklopedi gibi kalın kullanma kılavuzunun 75. sayfasında bu anlatılmış ama multi selektör olarak yazdığı ve resmini koyduğu düğmede ortada OK yazıyor dolayısıyla doğal olarak ben arka yüzdeki ortasında OK yazan düğme olduğunu sandım meğerse sağ öndeki sub commander düğmesini çevirmek gerekiyormuş. Nikon bunu yanlış mı yazmış acaba ? Kitapta multi selector diye tanımlanmış bir düğme göremedim ben

  15. 1 hafta önce amerikadan bir arkadaşım nikon d7100 getirdi ama daha 100 fotoğraf çekmiştim ki AF netlemesi bozuldu çoklu noktalı AF netleme yapıyor ama merkezden tek noktalı AF netlemesi yapmıyor. ( M modu ) Bunun garanti belgesi türkiyede geçerli mi ? 19 yıldır nikon kullanırım bu 5. nikon makinam ilk defa bir sorunla karşılaştım :(

    post-4517-0-21569000-1393618238_thumb.jp

  16. çantayla alakası yok zaten yanlışlıkla olmasına da gerek yok normalde iki düğmeye birden müdahale ederek değiştirilmesi gerekir ( mesela D90 da öyle ) ama bunda üstteki düğmeye basmadan da sola sağa çevirince değişiyor belki de benim makinada oluşan bir arıza çünkü 2 yıldır yeni farkettim belki de eskiden böyle değildi

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.