İçeriğe git

Selçuk AVCI

Üye
  • İçerik sayısı

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Selçuk AVCI kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Fotoğraf çekildiğinde net çıkıyorsa büyük ihtimalle sorununuz vizörün yanındaki ayar düğmesiyle oymamışsınızdır. Deklanşöre yarım basarak bir yeri netledikten sonra vizörden bakarak o küçük ayar düğmesini görüntü net olana kadar çevirin. Sorununuz büyük ihtimalle düzelecektir.

    Ya da arkadaşın dediği gibi 45cm den kısa bir mesafede netlemeye çalışıyorsunuz. Netleyip netlemediğini bip sesiyle yada vizörden bakınca yanan karelerle anlayabilirsiniz.

    Sorun çözüldü Teşekkür ederim.

  2. Fotoğraf çekildiğinde net çıkıyorsa büyük ihtimalle sorununuz vizörün yanındaki ayar düğmesiyle oymamışsınızdır. Deklanşöre yarım basarak bir yeri netledikten sonra vizörden bakarak o küçük ayar düğmesini görüntü net olana kadar çevirin. Sorununuz büyük ihtimalle düzelecektir.

    Ya da arkadaşın dediği gibi 45cm den kısa bir mesafede netlemeye çalışıyorsunuz. Netleyip netlemediğini bip sesiyle yada vizörden bakınca yanan karelerle anlayabilirsiniz.

    Bugün deneyip sonucu yazarım. Tavsiye için teşekkürler.

  3. Nikon D90 body, 18-105vr lens kullanıyorum.

    Zoom u iyi olan ve manzara resimleri çekebileceğim bir iyi bir lens almayı düşünüyorum.

    Birde işim gereği, oda içi geniş açılı çekimler için balıkgözü bir lense ihtiyacım var.

    Bir dostum amerika ya gidiyor, nispeten uygun fiyata alınabilir diye düşünüyorum.

    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

  4. Merhaba,

    Nikon D90, 18-105VR Lens kullanıyorum. Vizörden bakıp çekim yapmayı denediğimde yakın çekimlerde netleme yapmıyor. çekilen resmi bilgisayara aktardığımda netlikle ilgili bir sorun yaşanmıyor.

    Uzak çekimlerde de vizörde netleme sorunu yaşamıyorum.

    Sorun donanımsal bir arıza mıdır yoksa bir ayar sorunu mudur ?

    Teşekkürler.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.