İçeriğe git

ORHAN ÖZEL

Üye
  • İçerik sayısı

    70
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    4

Yazıları bölümüne ORHAN ÖZEL kullanıcısının eklediği içerikler

  1. İyi günler, daha acemiyim d3200 makinam var uzun pozlama yapmak istiyorum ve 30 saniyenin üzerine çıkmam lazım çünkü 30 saniye yetersiz dolayısıyla bulb modu kullanıcam,şunu merak ediyorum bulb modunda iken makina sadece deklanşöre bastığımız sürece mi çekiyor yani işimiz bitene kadar basılı mı tutmalıyız, teşekkürler..

    Hayır. Deklanşöre bir kere basmanız yeterli. Yalnız bulb modunu kullanmanız için tripod ve kumandaya ihtiyacınız olacak. Aksi halde makine üzerinde ki deklanşöre basıp çekimi bitirirseniz titreme sebebiyle bulanık bir fotoğraf elde edersiniz.

  2. Merhaba abiler kardeşler ben burda yeniyim Ben nikon d 7000 18 105 ile fotoğrafı çektim sonra lenste zoom yaparken sorun oluyor sertleşme oldu bende toz kaçmıştır dedim içine üfledim sonra taktım salladım ses geldi sonra hiç netleme yapmadı ne auto ne de manuel boşuna dönüyor manuelde fotoğraf çekmiyor otomatikte manuele alıncada bulanık gözüküyor acaba bunun sorunu nedir ve garanti kapsamından çıkmışmıdır

    Lensi yere düşürdünüz ya da bir yere vurdunuz mu?

  3. Hocam iso konusunda problem yok, yani hassasiyeti menü ayarından kaldırıyorum, isoyu elimle ayarlayıp Lv moduna alıyorum yine o kumlu bir görüntü çıkıyor - isonun 200 olduğunu okuyorum sağ alt köşede -. Yani bildiğime göre olması gereken o videonun karanlık çıkması (ort. 200 isoda) ama görüntü patlıyor. Makinenin yazılımında ya da donanımında bir problem olma şansı var mıdır?

    Peki çekim esnasında mı yoksa çektiğiniz görüntüyü oynattığınızda mı bu sonucu alıyorsunuz? Eğer çekim esnasında böyle bir şey varsa bu normal. Bende de D3200 var. LV modunda düşük ışıkta fotoğraf çekerken gren görüyorum fakat bu sonuca yansımıyor. ISO ayarı 100 e sabit olsa dahi bu böyle oluyor. Ama sonuç istediğim gibi oluyor.

  4. Yazdıklarımın ısrar ile anlaşılmak istenmemesine rağmen, yorumlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim...

    Amatör bir kullanıcı olarak buradaki bir çok arkadaşımızdan abimizden çok değerli tavsiyeler aldım ve bunların ışığında hareket ederek kendimi yavaş yavaş geliştiriyorum. Siz ısrarla lens tavsiyesi istiyorsunuz lâkin dünyanın en kaliteli lensine de sahip olsanız yeterli bilgiye vakıf olmadığınız sürece hiç bir zaman istediğinizi elde edemezsiniz. Bu nedenle arkadaşlara kulak vermenizi ısrarla tavsiye ederim

  5. Hayırlısı olsun inşaallah. Aramıza hoşgeldiniz. İlk tavsiye benden gelsin o zaman. Kullanma kılavuzunu mutlaka bir kaç sefer okuyun. Hatta yanınızdan hiç ayırmayın. Akıllı telefonunuz var olduğunu düşünerek kullanma kılavuzunun pdf formatını telefonunuzda bulundurmanızı tavsiye ederim

    • Harika 1
  6. Soğuma meselesi sadece bir espri idi. Fotoğraf çekmekten soğumuş değilim elbetteki. Lakin can sıkıcı olan durum alay konusu olan Nikon firmasının ürettiği ürün. Mehmet abi ben sizin engin tecrübe ve bilgilerinize güveniyorum. Bilmediğim bir mevzuu vuku bulduğunda ilk soracağım kişilerden birisiniz. O nedenle sizinle sanalda olsa aynı ortamda olmak biz amatör kullanıcılar için büyük bir şans. Bu arada uyarınızı aldım. Saçma yorumlar ile baş ağrıttım. Daha dikkatli olmakta fayda var sanırım :rolleyes:

  7. Nikon kullanıyorum fakat hatalar soğutmaya başladı. Canon forumlarında ışık sızması dalga konusu olmuş. Nikon, çağırıldığında kendi kendine servise gelen dslr üretme kararı almış şeklinde cümleler kullanılıyor. Çok merak ediyorum. Nikon gerçekten çok mu hatalı ürün üretiyor ve canon hata bakımından çok daha mı iyi?

  8. Mehmet Bey,

    Bugün atv haberlerinde bel fıtığı ile ilgili bir haber yayınlandı. Türkiye'ye gelen yeni bir yöntem olduğu ve ''nokta atış uygulaması''' adı verilen bir işlem ile tek seansta tamamen ağrısız ameliyatsız bel fıtığının geçirildiği söyleniyor.

    Bende biraz araştırdım söylenen yöntemi. çok sayıda faydalanan olduğunu okudum. Yalnız fiyat konusu biraz sıkıntıymış sanırım. isterseniz onu bir araştırın derim.

    Yanlış anlaşılmaya imkan vermemek adına bir düzeltme yapalım. Bahsedilen yeni yöntem fıtığı geçirmiyor sadece oluşan ödem ve iltihabı yok edip ağrıları dindiriyor. Kısacası geçici bir rahatlama sağlıyor.

  9. Tesekkur ederim ederim peki fiyat konusunda ne diyorsunuz iki lensle birlikte turkiyeye gore uygun geldi bana. Ama cokta emin olamadım arkadasa kısa sure içinde haber vermem gerektiği için araştırmam da kısa sürdü. Aslında başka bir marka alacaktım ama bu nasip oldu :)

    Fiyat olarak Türkiye şartlarına göre oldukça iyi

    • Harika 1
  10. Evet yazabilirim yazdim da 3 saat acik kalabildigi ve 540 cekim arasinda yogunlasiyor burada sormamin sebebi d3200 kullanicilarindan net ve gercek sartlarda kullanimda ki omru hakkinda bilgi alabilmek. Sanirim fabrika verileri her zaman tam olarak gercek verileri vermez... Yine de oneriniz icin tesekkur ederim.

    Hoşgeldiniz aramıza. Aynı makineyi bende kullanıyorum. Pil hakkında fikir vermesi açısından kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Pili tam olarak doldurmadığım halde düğün çekimine gittim. Arkadaşın düğünün de sürekli flaş kullanarak 350 çekime yakın çekim yaptım.

    • Harika 1
  11. Merhaba arkadaşlar;

    Bilindiği üzere soğuk bir kış dönemi geçiriyoruz. Bu havalarda fotoğraf çekmek sanırım biraz zor. Fakat bulunduğum il olan Manisa'da bu ayın 25'in de "Doğa Yürüyüşü" organizasyonu ile 1400-1500 küsur rakımlı bir yere çıkılacak. Yerde kar yok fakat çıkılacak yerde kar görünürde var. Lakin o gün yağar mı bilinmez. Aslında ilk defa soğuk bir havada fotoğraf çekeceğim. Makinem D3200. Makinenin zarar görmemesi için ( nem, vs. ) çekim, taşıma ve saklama koşulları nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli? Dışarıdan içeriye girildiğinde neler yapılmalı? Dışarı da boyunda mı yoksa çantada mı taşımalı? Google üzerinde araştırma yaptığımda birbiri ile çelişen bir çok yoruma rastladım ve açıkçası bahsedilen donanımlar gerçekten üst düzey. Ben benim gibi kullanıcılara yani cihazları giriş seviyesi olanlara tavsiyelerde bulunmanızı rica ediyorum. Giriş seviyesi de olsa az para değil bu cihazlar. Şimdiden teşekkürler

  12. Merhaba arkadaşlar

    Ben Nikon d3200 ve 18-55mm objektiv sahibiyim. Ama ben video çekmek için kullanıyorum. Bana önerebileceğiniz 300-400 lira arasında 2 el temiz bir obejtkiv varmı

    Otomatik fokus olsun geniş açı olsun yeterli.

    Teşekkür ederim!

    Elinizdeki objektif yeterlidir. Ekstra para verip başka bir objektif almanıza gerek yok

  13. Beni yanlış anlamayın ama dediğiniz ürünlerin fiyatı 2500TLden yukarıda, ben en fazla 1900TL verebilirim, bu fiyatlarda başka bir makine önerebilirseniz sevinirim gerçekten

    Eğer sıfır almayı düşünüyor iseniz 5000 serisi olur. Benim şahsi fikrim ise ikinci el bir 7100 almanız yönünde. D90 eski teknolojiye sahip bir cihaz. Tercihinizi güncel teknolojileri kullanan cihazlardan yana kullanırsanız pişman olmazsınız

  14. D7100 D3200'ün kaç katı pahalı? Bu mantıkla "D7100'e boşuna para vermeyin, gidin D810 alın" da diyebiliriz :)

    Biraz daha para biriktirip D5100 ya da D5200 alın denebilir mesela.

    Salt imaj kalitesi anlamında D3200 ciddi anlamda iyi. Iso100-800 aralığında 5-6 yıl önceye kadar çıkmış her DSLRla kapışır. Profesyonel - amatör ayrımı yapmıyorum, "hepsi" dedim. Mesele ergonomi ve diğer özelliklerinde.

    Zaten almadan önce uzun bir müddet araştırma yapmıştım. Bu yorumları okuyunca iyiki almışım diyorum

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.