İçeriğe git

mehmet açık

Üye
  • İçerik sayısı

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne mehmet açık kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Merhaba Mehmet bey,

    Herşeyden önce özel mesaj yoluyla kesinlikle ekipman tavsiyesinde bulunmuyorum. Yine aynı şekilde donanım sorunları ve benzer konularda forumda başlık açarak herkesle paylaşılmasından yanayım. Bu yüzden özel mesajınıza cevap vermedim. Sadece özel bir durum arzeden, kişinin herkesle paylaşamayacağı konulara cevap yazarım.

    Eğer bu işe yeni başlayan biri iseniz size uygun olan makina D7000'dir. Bu işten para kazanan, aynı zamanda fotoğrafçılığı meslek olarak yapan biri iseniz (düğün şipşakçılarını bu kavramdan muaf tutuyorum) zaten bu soruyu sormaz, gider D300 segmentinde bir makina alırsınız.

    Bunan neden diye sormak isteyeceksiniz, biliyorum. Nedenlerini merak ediyorsanız gidin D7000 alın.

    Anlıyorum Mehmet bey kusura bakmayın mesaj için. Fotoğrafa yeni başladım sayılamaz uzun süredir ilgim var ve ilgilenmekteyim. Mesleğim fotoğrafçılık değil yani bu işten para kazanan biri değilim fotoğraf çekmekten zevk aldığım için fotoğrafçılıkla uğraşıyorum bu alanda da bütçem el verdiğince zamanla kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu alanda da eksikliklerim olduğunu her zaman kabul ederim yoksa herşeyi öğrendiğimi hissettiğimde zevk alamam bu uğraşımda. D300 ün farklı bir segment olduğunu anlıyorum ancak ikiside dx format makine bu segment farklılığını öğrenmek istiyorum d7000 in daha güncel makine olması bende soru işareti oluşturuyor. Daha doğrusu d300 hakkında ki eksikliklerimi gidermek için araştırıyorum. Deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
  2. Bildiğim kadarıyla D700' deki tampon belleği D7000' de kullandılar.

    ana kriter olarak makinelerin teknik özelliklerine göre almaktansa aldığım makinenin hakkını verebilecek dÜzeyde fotoğraf çekebilirmiyim diye dÜşÜnmek daha doğru olur. çÜnki; GÜnÜmÜzde çıkan tÜm fotoğraf makineleri için "kötÜ değil" diyorlar. Ben sadece D800E almaya niyetlendim ve test ettim iimaj kalitesi beni çok etkilemişti. GÜnÜmÜze ait diğer modelleri kullanmadım, bu yÜzden bir şey diyemeyeceğim.

    TeşekkÜr ederim Ümit bey, Doğan bey. çekebileceğim fotoğraflarla alacağım makinenin hakkını verebilir miyim bilemem ama bu işi severek yapmaktayım, yaparken de makineden zevk almak da önemli benim için hakkını verebilmek bana göre göreceli bi durum
  3. Yeni nesil sensörü sayesinde D7000in iso performansı fazlası ile iyi hatta herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde.

    Expeed2 kullanan D7000 kullandım, şimdi de expeed 1 kullanan D700 kullanıyorum.

    Açıkcası arada bir hız farkı varmı? Bilemiyorum.

    Muhtemelen vardır ama yani alıp iki makineyi yan yana koymak lazım farkı anlamak için.

    Şahsen D7000 den D700 e geçince hız manasında attan inip eşşeğe binmişim gibi bir hisse hiç kapılmadım.

    teşekkür ederim Gökhan bey anladığım kadarı ile mutlaka bir fark vardır ama fark edilecek düzeyde değil. tabi arada ki farkı halen merak etmiyor değilim yine bu konuda bilgisi olan olup paylaşan olursa memnun olurum.
  4. foruma yeni üye oldum ben artık eski bir sony kullanıcısıyım. bir talihsizlik nedeniyle makinem hasar gördü. Türkiye şartlarında ki sony pazarının kıtlığı nedeniyle nikon a gecmeye karar verdim ancak bu konuda kararsızlığım var. d300s ile d7000 arasında kafamda soru işaretleri mevcut. özellikleri bakımından iki makinede ihtiyacıma cevap verebiliyor ancak seri çekim hızı, af ve crostyp sayıları, profesyonel gövde, tuş dağılımı kullanımı, ıso başarısı nedenıyle d300s daha önde duruyor bende. d7000 i düşündüren sadece sıfır alabılme ımakınımın olması ve expeed 2 işlemci kullanması. expeed ve expeed 2 arasında kı farkın ne anlama geldiği konusunda yardımcı olabılırmısınız ?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.