İçeriğe git

Burak ÖZTÜRK

Üye
  • İçerik sayısı

    42
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Burak ÖZTÜRK kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Ne sıkıntısı var ki lensin? Ben de almayı düşünmüştüm.

    50mm 1.8'in hiçbir sıkıntısı yok. son derece başarılı ve yeterli bir lens. zamanında ben satıp 1.4'ünü aldım. öyle çok aman aman bir fark görmedim. zaten 1.4 diyaframa nadir durum dışında çok gerek duymuyorsunuz. ayrıca bu lenslerde en açık diyafram en zayıf oldukları nokta. 1.4'e indiğinizde keskinlikten biraz ödün veriyorsunuz.

  2. Merhaba saygı değer ağabeyler, başlıktan da anlaşıldığı gibi biraz mizansen bir yazım olacak, şimdiden zahmet verip zaman ayırıp konuma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim.

    Bir buçuk yılı aşkın bir süredir hevesle ve araştırmadan (birazda bütçem o zamanlar dardı ve şipşaktan başka pek bir beklentim yoktu) ilk makinem olan d3100ü aldım, kamu görevlisi olduğum ve yalnız yaşadığım için benim tek eğlencem, gezip dolaşma bahanem oldu. Makineyi elime aldığımdan beri P.A.S. modları dışında kullanmadım bunların bana önemli ölçüde tecrübe kattığına inanıyorum, aradan geçen zamanda bazı fikirlerim değişti mesela şipşak kafamdan silinirken bodye daha fazla hükmetme isteğim ve bodyden daha fazla beklentim oldu hal böyle olunca ben bodye, body bana bakar oldu, içimde hep bir tatminsizlik oldu. Fotoğraflarda istediğim keskinliği elde edemiyordum, bu sebeple denediğim birkaç lens oldu kit lens (18-55) dışında 18-70, 55-200(bu biraz acemiliğime geldi), 50 1.8d... hatta 50mm hakkında ilk sorumu burada sormuştum zaten sağ olsun mehmet bey sabahın 3ünde cevap vermişti :), bu lens en iyi lensim fakat manuel odaklamak benim için biraz mesele :)...

    Bazen bu işten para kazanmadığım halde neden kaynak ayırdığımı kendime sorsamda sonradan burada ki birçok kişi gibi yapmaktan zevk aldığım keyf duyduğum bir iş pahalı bir zevk ama bu beni mutlu ediyor..

    Geçen hafta bir ağabey sayesinde bir fotoğrafçı(arkadaşı) beyefendi ile görüştüm çekimlerine katılmamı kabul etti, bundan sonra boş zamanlarda inşallah daha çok tecrübem olacak :)

    Peki ben bu kadar yazıyı neden yazdım? şu anda body değişikliği yapacak kadar yeterli bütçem bulunmuyor, bu sebeple şimdilik keskin bir lens almak istiyorum 24-85mm almak istediğim bir lens ama diğer yandan da 85mm 1.8 düşünüyorum, burada birçok yazı okudum birçoğu ekipman önerisinde uzak duruyor bu sebeple bu lensleri kullananlar varsa görüşlerini almak isterim. :)

    Şuan için sana ve senin makineye önerilecek en iyi/kullanışlı lens tamron 17-50 ya da sigma 17-50. ikisi de optik ve mekanik olarak gayet iyi. amatör kullanıcı için her işe gelir. 85mm'yi de kullandım. mükemmel bir lens ama kullanım alanı sınırlı. eğer ağırlıklı olarak sokak fotoğraçılığı/portreciliği yapmıyor ve konu mankeninizin konumunu kendiniz ayarlamıyorsanız sizin için çok kullanışlı olacağını düşünmüyorum.

  3. arkadaşlar nikonun bildiginiz gibi croplar için efsane bi lensi var 17-55 2.8 bu lensin dxo verileri neden böyle bi garip fikri olan varmıdır

    http://www.dxomark.com/Lenses/Nikon/AF-S-DX-Zoom-Nikkor-17-55mm-f-2.8G-IF-ED

    http://www.dxomark.com/Lenses/Nikon/AF-S-DX-Zoom-Nikkor-17-55mm-f-2.8G-IF-ED-mounted-on-Nikon-D7100---Measurements__865

    GLOBAL_PERC_MPix.png

    Dostum bu lens yanılmıyorsam 2003'ten beri üretimde. Ancak nikon 2003'ten bu yana bu lenste hiçbir iyileştirme yapmadı. Çıktığı dönem itibariyle çok iyiydi hala iyi ama rakipleri boş durmadı tabiki. Bu kadar para verilip alınan lenste ne toz - nem koruma ne de nano kaplama var. Bana sorarsan dx bir lense bu parayı vereceğine git beşte bir fiyatına tamron 17-50 VC al. Aradaki fiyat farkına kıyasla aman aman bir imaj kalitesi farkı yok. Üstelik bu kadar para verip alacaksın sonra fx gövdeye geçince elinde patlıcak. Kim ne derse desin bana çok mantıklı görünmüyor. Tabiki şu olabilir lensin temiz ikinci elini bin TL civarı bulursan da alınır.

  4. 50mm de 35mm de makro lensi değildir. Makro için 1:1 büyültme gerekli.

    50mm göz açısında olduğu için FX makinelerde bakış açısıyla çekmilebildiği için sevilir. Sokak fotoğrafçılığında çok kullanılır. Ama DX de 75mm ye denk gelir. Bu nedenle Nikon DX makinler için 35mm f/1.8G DX'i çıkarttı. O lensi almanızı bu yüzden tavsiye ettim. Amacınız makro ise bunun için o lensler uygun kalmayacaktır. Sokakta kelebek gibi canlıları çekecek iseniz çok yaşlamayacağınız için Tokina 100mm f/2.8 Makro AT-X Pro D gibi bir lens bulmanız lazım. Eğer kapalı alanda çalışacaksanız Nikon AF-S DX MICRO NIKKOR 40mm f/2.8 G gibi bir lens kullanabilirsiniz. Yeni başladıysanız elinizdeki lens ile kendinizi geliştirmeye çalışın acele etmeyin.

    Bildiğim kadarıyla tokina 100mm 'de af motoru yok. Arkadaşın gövde için uygun olmayabilir

  5. Benim bu konuda size küçük bir tavsiyem,prime lens için samyang 35mm 1.4 müthiş bir keskinlik sunuyor. Samyang markasının lensleri çok keskin. (Bende 85mm 1.4 var, 85mm için; benim görüşüm nikonla yarışır ;) )

    Samyang lensler manuel. Üstelik ilk versiyonları diyafram bilgisini de gövdeye iletmiyor. Yani tamamen manuel kullanıyorsunuz. Manuel odaklama kimi zaman zevkli olsa da çoğu zaman sinir bozucu. Konunuz hareketliyse zaten odağı tutturma oldukça zor. Evet güzel keskin lensler ama kullanım alanı sınırlı

    • Harika 1
  6. Hocam şöyle bir göz gezdirdim lense manuel olduğunu söylüyor ben çok az manuel netleme kullanıyorum zorunlu kaldığım durumlarda ve fiyatı bin liranın üzerinde bir öğrenci için çok para maalesef ki :/ Daha 750 lirayı anca toplayacağım gelecek aya :) Daha ilerleyen zamanlarda birçok arkadaşımın da tavsiye ettiği sigma 35 mm 1.4 art var hedefimde ama şu an çok uzağım :) Tavsiye için teşekkür ederim :)

    Elinizdeki makine tam kare değil. Sigma 35mm art için o kadar fazladan para vermeye gerek yok. Art serisinde en önemli avantajı köşe performansının iyileştirilmesi. Onun yerine çok daha uygun fiyata sigma 50mm 1.4 ya da nikon 50 1.4 ya da nikon 85mm 1.8g düşünmenizi tavsiye ederim.

    • Harika 1
  7. Tamron 17-50 ya da sigma 17-50 daha olmadı nikon 24-85 tavsiye ederim. tak-gez lens diyorsanız bunlar işinizi görür. üstelik 2.8 maksimum diyaframıyla oldukça kalteli lensler. Ayrıca emin olun 18-200 ya da 18-300'de maksimum odağı nadiren kullanacaksınız zaten. üstelik maksimum odakları bu lenslerin imaj kalitelerinin en düşük olduğu noktalar. onun yerine açık diyaframlı keskin bir lens daha çok iş görür.

    • Harika 2
  8. Merhaba, çiçek fotoğrafları çekmek için MAKRO lens önerileriniz nedir?

    Bütçeniz yeterliyse sigma 150MM os yoksa os ' siz versiyon. Odak uzunluğunun fazla olması böcek kelebek arı vs. çekerken iyice dibine girmeden ürkütmeden çekmek noktasında faydalı.

    • Harika 1
  9. Öncelikle makinam D5100 ancak D7100'e geçmeyi düşünüyorum. Bir macro lens almak istiyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Neden? Teşekkürler

    Sigma 105 mm. f/2.8 EX DG Macro OS Lens

    Tamron SP 90 mm. f/2.8 Di VC USD MACRO

    Nikon 105mm f/2.8G VR IF-ED Micro

    Tokina 100mm f/2.8 Makro AT-X Pro D Macro

    Listeden tokinayı çıkarın. Lenste af motoru yok d5100 ile AF yapmaz. En azından d7100 alıncaya kadar manuel odaklama yapmak durumunda kalırsınız.

    Bence tamronu da eleyin çok iyi lens ama bir süre sonra 90 mm'nin makro için yeterli olmadığını anlıcaksınız en azından kelebek arı vs. için. Nikon ' a gelince mükemmel bir lens ancak o kadar parayı gözden çıkarıyorsanız ben size sigma 150MM macro os tavsiye ederim. Optik kalitesi olarak nikonla yarışır ekstradan odak mesafesinde avantajın olur. Odaklaması nikona kıyasla biraz daha yavaş ama makroda alışınca manuel odaklamayı tercih edersiniz zaten.

  10. Biz Nikon dedikçe, Nikon; Israrla sensörde leke diyor. Bu kamera 2. el olarak bana bir arkadaşım tarafından hediye edildi. Kullanmaya başladığımda çekim sayısı 1.400 civarıydı. Şimdi 9.000'i biraz geçmiş durumda. çok dikkat ettiğim halde, sensörünü acaba ben mi bu hale getirdim? Yoksa aldığımda mı böyleydi anlayamadım? F16' ya kadar olan diyaframlarda görünmeyen bu lekeler f22 ve üzeri diyaframlarda çıkıyor.

    Buradan çıkarılacak sonuç şu; Bu tip fotoğrafları çekerken, eğer sensördeki toz ve lekeleri görmek istemiyorsanız, NDD filtre kullanmak zorundasınız.:) Hayyamdaki özcan ustaya bir temizliğe götürmek şart oldu.

    post-1809-0-38002100-1431418575_thumb.jp

    Aynı sorun bende de var. İkinci el aldım. 3000 shutter yok daha ama maalesef var. Benim bulunduğum yerde temizlik işini yapan olmadığı için fotozeynepten greenclean ıslak kuru temizleme çubukları aldım bir de hava pompası. %80 oranında gitti. Kalanlar da f 22 üstünde belli oluyor. Zaten f 22 ve üstünü de çok kullanmıyorum. Ama burda asıl sorun nikonun artık buna çözüm bulması gerek. Son yıllarda bu kadar çok insanın aynı sorunları yaşaması tesadüf olmasa gerek.

  11. Tesekkurler arkadaslar. Sayenizde ogreniyoruz. Nikona cok uzaktim. Alisveris merkezlerine gitdigim makinalari alir bakardim. Nikon haric😊 aramizdaki sogukluk nedendi bilmiyorum. Neyse ki aramizdaki sorun cozuldu😊

    Simdi lens arayislarim suruyor. Ikinci el baktigim icin ebay ve ilan sitelerini tariyorum

    d610 la beraber 50mm 1.8g aldim. Daha elime ulasmadi.

    28-85mm de karar kildim. Daha siparis vermedim.

    Simdi 70-300mm ve 85mm alacagim.

    85mm sonra alacagim. Optik vizorde manuel netleme nasil olacak bakalim. Sorun olmazsa samyang 85mm alacagim. Yada nikon 85mm 1.8g alacam.

    70-300 de nikon ve tamron arasinda kaldim. Tamronun keskinligi iyi oldugu soyleniyor. Canon turkde yorumlara okudum. Kullanicilar genelde memnun. Canon 70-300 l serisine yakin performansi oldugu soyluyorlar.

    Teretdutlerim nikona gore af ve VR. Kullanan arkadaslardan tavsiye bekliyorum.

    Tesekkurler

    Samyang 85 mm'yi tavsiye etmem. Zira hareketli konuları manuel odaklama sıkıntılı. 85 MM portre lensi diye sadece portre çekecek değilsiniz ayrıca konu da her zaman sabit durmuyor.

  12. Herkese selamlar. Ben osman ermis fransada oturuyorum.

    Daha once canon sony govdeler kullandim. En son Sony a7 setimi satdim.

    Birkac hafta oncesine kadar Nikon a gecegim hic aklima gelmezdi. Nikona cok yabanciyim. Nikonun n sinden anlamazdim. Birkac gundur nikon arastiriyorum. Canon a daha yakindim. Butcem 6d yi yetiyor. 6d yide sevemedim. Bana hic cekici gelmedi.

    Sony a7 yi 50mm 85mm ve tele lens ihtiyacimdan dolayi satdim. Satarken crop govde ye gecme dusuncem vardi. Ama ff den sonra crop govde almak icin kendimi ikna edemedim. D610 un fyatini gorunce dikkatimi cekti. Incelemeye basladim. Inceledikce sevdim😊

    Ebay de 900€ ya d610 + 50mm f1.8g lens aldim. Ama hala ucretini odemedim. 2010 yilindan beri elektronin vizor kullaniyorum. Optik vizoru alismam gerekecek. Yani hala kafamda acabalar var.

    Sizlere birkac sorum var.

    24-85mm vr lens almayi dusunuyorum. 24-120mm f4 iki kati fiyati var. Bu fiyat farkina degermi? Simdilik 24-70 alamam.

    Birde tele lense ihtiyacim var. Iki secenek var butceme gore? Tamron 70-300 vc ve nikon 70-300 vr. Nikon birazdaha pahali. Fiyat farkina degermi?

    50mm 1.8g aldim ama portre icin 85mm almayi dusunuyorum. Nikon 85mm 1.4 butcemi asiyor. Fp olarak ne alabilirim?

    Flash konusuna hic girmedim. Onun acalesi yok kafam yeterince karisik😊 d610 sevdigim ozelliginden biri flashi olmasi.

    24-85 mm VR için d600 için en iyi kit lens değerlendirmesi yapılıyor. d610 için de geçerli olacağını düşünüyorum. ben d7100de kullandım. gayet iyiydi.

  13. Ramiz bey,

    Ben bunun tam tersine tanık oldum. Beklentim aynen sizin gibiydi, ama süpriz oldu benim için.

    Bende Nikkor AF-S 50mm 1.4G var. Yakın bir arkadaşımda D olanı vardı. D800 gövdemi bir üçayak üzerine yerleştirdim. önce benim lensimi (G olanı) taktım, masa üzerinde 50cm uzaktaki, makineme göre yaklaşık 45 derece açıyla, üzerinde bolca irili ufaklı yazılar bulunan bir A4 kağıdının ortasındaki belirli bir kelimesine odakladım. Uzaktan kumanda kullandım ve fotoğrafı çektim.

    Ardından arkadaşımın lensini (D olanı) taktım. Makine ayarları ve ortam ışığı birebir aynı olacak şekilde aynı noktaya netleyip, aynı şekilde çektim.

    Sonuçta D tipi lens ile çektiğim fotoğraf çok temiz ve net, G ile çektiğim D'ye göre hafif mora çalmış biçimde çıktı. Netlikleri aynıydı.

    Elimde başka bir G lens olmadığı için benim lensimde mi bir sıkıntı olduğunu test edemedim.

    Saygılar.

    ben 50mm 1.4 g ve d serisini kullandım. DX makinemde arada çok bir fark göremedim. odaklama hızları arasında da çok bir fark yok açıkçası. ama tabi ben giriş seviyesi bir kullanıcıyım. beklentileri yüksek profesyonel abiler için aynısı geçerli olmayabilir.

  14. Nikon da tüm lensler AF-D ve AF-S diye geçiyor.

    AF-S ler motorlu ve hızlı AF li lensler. Ayrıca diyafram bilezikleri yok. Sanırım Canon da da yok bu olay zaten.

    AF-D ler makineden AF motoru ile AF çalışan lensler ve üzerlerinde diyafram bilezikleri oluyor.

    AF-D ler ucuzdur, AF-S ye nazaran genel manada daha kötü lenslerdir ama bu onları almaya gerek yok anlamına gelen birşey değil.

    Halen bir çoğumuz AF-D lensleri kullanıyoruz. Kullanmaya da devam edeceğiz.

    Mesela 85mm F1.8 de AF-D bana göre AF-S ye tercih edilir. Zira AF-S olanında CA dediğimiz yüksek ışıklı noktalarda mora çalma olayı çok fazla. AF-D de çok daha az.

    Onun dışında 2 lens arasında fark yok denecek düzeyde. Fiyat da AF-D den yana olunca almak çok daha mantıklı oluyor.

    Bahsettiğiniz 50mm özel bir seri çok kafaya takmayın.

    Sizin bakacağınız 50mm ler

    Nikkor 50mm F1.4G AF-S

    Nikkor 50mm F1.8G AF-S

    Nikkor 50mm F1.4 AF-D

    Nikkor 50mm F1.8 AF-D

    Hocam 85 MM afs ve afd ayrımı için söyledikleriniz 1.4 olanlar için sanırım. Zira 1.8 versiyonlarını kullandım tam tersi sanki. D serisinde CA daha fazla sanki.

  15. AF kısaltması lensin otomatik odaklama yaptığını göstermiyormu?? kafam karıştı

    http://www.akakce.co...ati,831851.html

    AF kısaltması sadece gövdede af motoru olan makinelerde otomatik odaklama yapar. siz eğer d5100 makinenizde kullanacaksanız lens üzerinde nikon lensler için af-s, sigma için hsm, tamron için kutu üzerinde build in motor ifadesinin bulunmasına bakacaksınız. bunun dışındaki lensleri üzerinde af de yazsa sadece manuel kullanabilirsiniz.

  16. Objektiflerin yüzü deforme etmesinin sebebi odak mesafesi değil insana olan mesafen. Perpektif sadece aradaki mesafeye bağlı.

    Bence 55 ve 60mm lenslerle çok iyi portre çekiliyor, 50-55mm arasındaki 5mm bile bayağı farkediyor AMA 50mm ile bir adım geri gidersen o bozulmayı hallediyorsun. 6-10 MPlik algılayıcılarla yeterince detay alamadığın için 50mm ile portre için yakına girmen lazımdı, şimdi 16-24MP'lik algılayıcılarla kişiyle aranda biraz daha mesafe bırakabiliyorsun ve yüze yeterince piksel düştüğü için sonradan kesebiliyorsun. Böyle olunca 50mm de fena sonuç vermiyor. Göğüs üzeri portreler için 50mmler bayağı iyi sonuç veriyor fiyatlarına göre.

    Sadece Fuji'de gördüm 56mm objektifi, son 20 yılda başka 55-56mm portre objektifi üretilmedi galiba. Bir de astronomik fiyatlı Nikon 58mm f1.4 var. Hepsi 50mm'ye takıldılar, sanki mecburmuşlar gibi. Mesela uygun fiyatlı bir Nikon 60mm f2.0G AF-S süper olurdu portre için.

    tamron 60mm 2.0 var. iş görür mü?

  17. Zamanında portre çekimlerinde hiç bilgim yok iken ( şuan da çok fazla bilgi sahibi değilim tabiki ) o denemler kime sorsam 50mm al fenaaa oooo inanılmaz fotoğraflar çekersin tam bir portre lensi gibi söylemlerden sonra sigma 50mm 1.4 lens almıştım. Portre çekimlerinde çok kötü sonuçlar aldım mı? tabi ki değil. ( makine d7000 idi ) Evet yeni başlayan kişileri tatmin edecek sonuçları veriyordu. bokeh kalitesi alan derinliği keskinliği yeni başlayan ( fotoğraftaki teknik ayrıntıları göremeyen kişi ) için oldukça iyiydi.

    Sonradan yurt dışında fotoğraf çeken bir kaç kişi ile yazışmam ve daha sonra da Mehmet abinin müthiş tavsiyeleri sonucunda ikinci el 85mm f1.8 almıştım. 50mm ile 85mm arasında farklar var mıydı? Hemde fazlasıyla :) Bir kere yüzdeki o deforme yoktu. Hani bazen birşey olurda ''işte cukk diye oturudu bu ya'' deriz ya, heh işte onu gördüm portre çekerken.

    Sonraları 85mm 1,2 ile 1 gün kadar çekim yaptım ondan hiççç bahsetmek istemiyorum :) Böyle bir lens yok :))

    ve daha sonra dış mekan ve sokak çekimlerinde ( sabit çekimlerin olmadığı, modeli veya kişilere istediğim gibi yönlendirme yapamadığım çekimin anlık olduğu durumlar ) 85mm ile baş edilemeyeceğini gördüm. Hem o anı yakalamam gerekiyordu, hem hızlı olması gerekiyor du, hemde anı yakalayacağım şeyler uzak olduğu için duayen usta Mehmet abiden yardım istemiştim. Mehmet abi 70-200mm f/2.8G ED VR II önermişti. Onunla da anı yakaladım portreler çektim. çok ama çok başarılıydı.

    Mehmet abinin Portre lens seçimi ile ilgili daha önce açılan konu başlığındaki yazısının sonuna yazdığı yazı ile yazımı bitirmek istiyorum.

    Sözün özeti:

    Nek kaa paraaa, o kaaaa köfte.

    Keskinlikle öyleeee :)

    size katılıyorum. paran varsa 70-200 bence de en iyi seçenek hatta VR modeli bile son derece iyi. ben sigma 70-200 OS kullandım. ama sıkıntı şu bu lensler ağır ve büyük. bir yere giderken yanıma alayım da fırsat bulursam fotoğraf da çekerim diyemiyorsunuz. o yüzden sattım. şimdi nikon 85 mm 1.8 var. küçük hafif ve başarılı. yanında giderken her yere taşı.

    • Harika 2
  18. Portre amacındaki kişiler için en güzeli FX makine almak gibi. D7200 alacağına FX rahatlıkla alınabilinir. D7100 almaktansa az daha paraya kıyıp spot mupot, ikinci el bir D610 alacaksın hiç kafan ağrımayacak.

    size çok katılmıyorum. Eğer düğün fotoğrafçısı değilseniz ya da çok büyük boyutlu baskılar almıyorsanız fx gövde sadece alan derinliği konusunda elinizi biraz daha rahatlatır. ama onu da konuya uygun bir lens ile bir nebze dengelemek mümkün diye düşünüyorum.

  19. Makro lensler çok keskin lensler. Diğer lenslerin vermediği detayları veriyor. Bana sorarsanız makro ile portre çekilmez.

    150mm Sigma ile bende çektim ama uzaktan çektim. Büst dediğimiz şeyi makro ile çekmeye kalkışınca sonuçlar güzel olmaz (insan yüzündeki istenmeyen detaylar yüzünden). Onun için 85mm F1.8 135mm F2.8 falan alacaksınız başınız hiç ağrımayacak.

    Mesela bir yere gittiğimde yanımda hem Sigma 150mm hem Nikkor 80-200 varken Sigma ile asla portre fotoğrafı çekmem.

    Makro lensler en yavaş AF lenstir bir kere.

    Yazdıkların benim görüşümdür tabiki. Herhangi bir kural değildir.

    sigma 150 mm için haklısınız. ben de kullanıyorum. iyi yakaladınız mı çok iyi sonuçlar alıyorsunuz. ama dediğiniz gibi makro lens olduğu için af yavaş. ben zaten makro çekerken de artık manuel odaklıyorum. bir de bence 150 mm portre için en azından dx gövdede fazla uzun kalıyor.

    • Harika 1
  20. 50mm f1.4 ile 85mm f1.8 arasında kaldım.kimi gökhan arkadaşımız gibi 85mm yi tavsiye ediyor kimi ise kesinlikle 50mm diyor.yakın zamanda almam gerekiyor ancak hala bi sonuca varamadım.deneme şansım da pek yok nasıl yapıcaz bu işi bilmiyorum...

    dostum nikon 35mm 1.8, nikon 50mm 1.8g, nikon 50.1.4g, nikon 50.1.4 d, nikon 85mm 1.8g, nikon 85mm 1.8 d, sigma 30mm 1.4 ve sigma 50mm 1.4 kullanmış biri olarak tavsiyem kesinlikle 85 mm 1.8g. onun dışındakilerde benim gibi giriş seviyesi bir kullanıcı için çok aman aman bir fark yok. odaklama hızları hemen hemen aynı. sadece sigmalar bazen yetersiz ışıkta yanlış odaklayabiliyorlar.

    • Harika 1
  21. MERHABALAR

    BEN D7100 24-70 2.8G KULLANICISIYIM SON ZAMANLARDA AÇIKÇASI ÇEKTİĞİM FOTOĞRAFLARIN KESKİNLİĞİ BENİ TATMİN ETMEMEYE BAŞLADI.

    FOTOĞRAFLARA ZOOM GİRDİĞİMDE CİSİMLERİN KENARLARINDA SANKİ BİR HAYALETİMSİ FLU LUK VAR. BUDA BENİ DERİNDEN RAHATSIZ EDİYOR. SİZCE SENDÖRÜMLE ALAKALI BİR PROBLEM OLABİLİR Mİ ?

    AŞAĞIDA BİR ÖRNEK VAR %100 CROPLANMIŞ ŞEKİLDE.post-6478-0-03918400-1431964227_thumb.jppost-6478-0-40968000-1431964160_thumb.jp

    Bir de %100 kesme çok ciddi bir oran. Çoğu zaman böyle bir gereksinim duymazsıniz. normal boyutlardaki bir baskıda elinizdeki fotoğraflar gayet iyi sonuç verir

  22. MERHABALAR

    BEN D7100 24-70 2.8G KULLANICISIYIM SON ZAMANLARDA AÇIKÇASI ÇEKTİĞİM FOTOĞRAFLARIN KESKİNLİĞİ BENİ TATMİN ETMEMEYE BAŞLADI.

    FOTOĞRAFLARA ZOOM GİRDİĞİMDE CİSİMLERİN KENARLARINDA SANKİ BİR HAYALETİMSİ FLU LUK VAR. BUDA BENİ DERİNDEN RAHATSIZ EDİYOR. SİZCE SENDÖRÜMLE ALAKALI BİR PROBLEM OLABİLİR Mİ ?

    AŞAĞIDA BİR ÖRNEK VAR %100 CROPLANMIŞ ŞEKİLDE.post-6478-0-03918400-1431964227_thumb.jppost-6478-0-40968000-1431964160_thumb.jp

    Elinizde farklı lens varsa bir de onla deneyin. Ben de bazen 24-85 vr ile benzeri sonuçlar alıyorum. Ama bunlar muhtemelen Mehmet Beyin ifade ettiği gibi el titremesinden olabilir. AF ince ayar seçeneğini açıkçası hiç denemedim. Ancak nikonun kendi üretim lensleri için böyle bir af ayarı gerekeceğini de çok sanmıyorum.

  23. Öncelikle sÖylemeliyim ki fotoğraf makinelerini araştırırken 9yaptığım araştırma sonucunda forumların videoların ve daha bir çok kaynağın 2012 - 2013 yıllarının kaynakları olduklarını gÖrdüm.. Bu konuda güncel yazı bulamadım hem bilgileri tazelemek hemde siz nikon kullanıcılarından yardım almak için burdayım.

    Ben bu zamana kadar fujifilm jv300 (kompakt makine) kullandım. Sokağa onunla çıkıp kendimi aştığıma inandığım bi çok fotoğraf çektim. şuan nikonun teknosa mağazalarında vr kit'inin 1.150 lira olduğunu gÖrdüm ve bu pazartesi günü almayı düşünüyorum. Lakin tereddütlerim var lafı uzatmadan sorularımı sorayım...

    1 - Nikon D3100 kit ile kompakt makineden aldığım hazzı bir üst seviyeye taşıyabilir miyim ?

    2 - 18-55 kit lenslerinde VR DX Önemli midir ?

    3 - Nikonun bu body'sinde oto focus motorunun olmayışı beni rahatsız eder mi ? ( 18-55 kitte olduğunu duydum kullanımı ne denli kolaydır?)

    Sorularım şimdilik bu yÖnde... Bugün cumartesi ve en geç pazartesi almaya gideceğim makineyi. Bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler :)

    Dostum sana naçizane tavsiyem o fiyatlara temiz az kullanılmış d5200 alman. Algılayıcı olarak daha iyi çözünürlüğü daha yüksek. Eğer bütçen yeterliyse yine ikinci el temiz d300s ya da d7000 bakabilirsin. Bu gövdelerde af motoru var. Böylece eski ama kaliteli lensleri kullanma imkanın olur. Bu işe bir kere merak sandın mı emin ol d3100 seni kesmeyecek ve daha üst bir gövde ya da farklı lens deneyimleri arayışına gireceksin. Eğer d3100 alacaksan da sana tavsiyem yine 2.el temiz bir makine bakman olacak. Piyasada son derece uygun fiyatlara bulmak mümkün.

  24. TTL modu seçtiğinizde objeye olan uzaklığı makina kendisi lens üzerinden ölçüp flaşa bildirir. Bu noktada elinizdeki lenslerden Tamron bunu yapmayabilir! çünkü üzerinde mesafe bilgisini gövdeye aktaran yonga var mıdır bilmiyoruz. Remote modunda iken objeye olan uzaklığın girilebildiği bir parametre varsa da ben bilmiyorum.

    Flaş yeterli ışık vermiyor dediğinizde olası haller şunlar:

    -Flaş bozuk.

    -Siz flaşa hükmedemiyorsunuz, bir yerle yanlış ayarlanmış bir parametre var.

    -Temel fotoğrafçılık eğitimine ihtiyacınız var.

    Görülen o ki, yazılı olarak size bazı şeyleri anlatmamız oldukça zor. Yakınlarınızda birinden yardım almayı deneyiniz.

    Mehmet Bey sorunu çözdüm aslında çok basitmiş pillerin gücü azalmış. Ben pilin gücü azalırsa flaş hiç çakmaz sanıyordum:)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.