İçeriğe git

Anna T.

Üye
  • İçerik sayısı

    50
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

Yazıları bölümüne Anna T. kullanıcısının eklediği içerikler

  1. Ramiz AKSOY, verdiğiniz örnek tam olarak söz konusu olan thermal sorunu gösteriyor. D800e ile uzun (30 saniyelik 240 kare = 2 saat) aralıklı çekim yaparken ben de bununla karşılaştım. D800e için bu pek normal bir durum değil; ama belki 2 saat fazla olmuştur. Servisteki bir uzman aynı kamera ile yaklaşık olarak aynı şartlarda bir deneme çekimini yapacakmış, sonucunu bekliyorum.

    • Harika 1
  2. Merhaba Kadir.

    Bana kalırsa en iyisi hoşuna gitmeyen kareleri sil, hoşuna gidenlerin ise sadece düzenlenmiş raw hallerini kaydet. Zaten raw dosyasını istediğin zaman yeniden değiştirebilirsin. Jpg formatına gelince mesela ben öncelerde onları orijinal boyutta sakladıktan sonra bir sitede paylaşmak için küçültüp tekrar saklardım; ama artık jpg'lerin sadece küçültülmüş hallerini saklıyorum. Bir de bütün fotoğrafların kopyalarını harici sabit diske de aktarıyorum; onu tavsiye ederim. 1 tb disk çok işe yarıyor.

    Işığın bol olsun. :)

    • Harika 1
  3. Merhaba. Yeni kameranız gelmiş demek, tebrikler. :)

    Hem Live View modunu kullanıyorsanız netleme daha yavaş yapılır (en azından d7000 için böyle bilgilere rastladım). En iyisi acele etmeden kullanım kılavuzu alıp kameranızı güzelce ayarlayın, kit objektifle sorun çıkmaz bence. Kolay gelsin size.

  4. Tekrardan hoş bulduk ve çok teşekkür ederim arkadaşlar.

    Evet, sayın Orçun Edipoğlu, Nikon Türk facebook sayfasını zaten gördüm ve beğendim. Yanılmıyorsam daha çok resmi sayfaya benziyor; deneme fotoğrflarımızla onu güzelleştirmeyebileceğimizi pek sanmıyorum açıkçası. Yine de deneyebiliriz (ama sonra bizden kurtulamazsınız haberiniz olsun). Şakaydı. :)

    Pekala arkadaşlar, madem isteyenler var deneyelim bakalım. Grubu kurdum, istek gönderip katılabilirsiniz. :)

  5. Hoş bulduk. Asıl ben teşekkür ederim arkadaşlar.

    Paylaşımlar konusunda da katılmak isteyenler varsa bir şey düşünelim. Mesela çekim tekniklerini forumda konuşup galeride fotoğraf paylaşabiliriz; ama bana sorarsanız böyle çalışırken bazen başarılı olmayan kareleri bile göstermekte fayda var (özellikle fotoğrafa yeni başlayanlar bundan faydalanabilirler), böyle fotoğrafları galeride paylaşmak pek doğru değildir. Yoksa facebook'ta bir grup kurabiliriz isterseniz, güzel sonuçları elde edince galeride paylaşmak üzere. :) Kısacası istedikten sonra yapamadığımız bir şey kalmaz. Fikirlerinizi bekliyorum.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.