İçeriğe git

sinan getboğa

Üye
  • İçerik sayısı

    13
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    1

sinan getboğa kullanıcısının paylaşımları

  1. SmartSelectImage_2016-08-28-10-18-50
  2. Elimdeki lens nikon micro 105vr Nano f 2.8 1:1 macro lens.sanirim elimdeki lensin macro olmadığını düşündünüz.bu lens ile harika kareler yakaladım ama amacım daha da yakına odak yapmak!Acaba macro tüpler bu iş için uygun olurmu?tüple büyütme 1:1 gecemi? Ek te örnek bir fotoğraf var.bu arkadaşa daha da yaklaşmak istiyorum. SmartSelectImage_2016-08-28-10-18-50
  3. Merhaba sevgili forum üyeleri.1 sene önce merak sarıp pek kullanmadığım 105vr lensim mevcut.Macro fotoğrafa biraz merak sardım ve gördüm ki bu işi yapan iyi macrocu arkadaşlarin bazilari macro lensler yerine uzatma tüplü prime lensleri ters çevirecek kullanıyorlar.Şimdi bu teknik ile ilgili bir çok detay okudum ve teknigi kullanmasamda konuya hakimim.Anlamak istediğim konu 1:1 büyümeden fazla bir büyütme istendiği için mi bu teknik tercih ediliyor?( işin mali boyutunu yani daha ucuza gelmesini bir kenara koyalım)yani 1:1 ?macro lens ile reverse tekniğin artısı eksisi nedir ??
  4. Herkese tekrar merhaba.Uzun bir bekleyiş ve araştırma sonrası ff gövdeden ve elimdeki lenslarden vazgeçmeyecek sıfır bir d7100 gövde aldım.d80 makinemi de 11 16 Tokina lensimle sabitledim.Extra olarak tamron 17 50 ve sigma 17 50 arasında kalıp tercihimi sigma dan yana kullandım.İyiki de sigma almışım çok başarılı ve sesiz keskin bir lens.Ayrica 77mm için bir nd filtre arayışım oldu onunda nisi den yana kullandım çokta memnun kaldım.Yardımlarınız için çok teşekkürler.
  5. Galiba 7100 alicam.Yarın mağazaya gidip Karar vereceğim.
  6. D750 bütçemi çok aşar
  7. Öncelikle merhaba.İsmim sinan ve yaklaşık 10 senedir nikon d80 makine mi kullanmaktayım.Bu zaman zarfında kendime iyi bir lens yatırımı yaptım.tokina 11 16 mk2 , 50mm 1.4g, 105vr macro. Tabi artık imaj kalitesi ve iso gereksinimlerim arttı.Genel olarak kapalı ortamda 50mm lens ile 2 yaşındaki küçük kızımı fotograflıyorum.Bu sıralar çok kıprak olduğu için malesef af hısım yetişmiyor.Ayrıca işin iso kismıda yetmemeye başladı.50mm lensi aktif olarak kullanmaktayım 105 VR ve 11 16 yi nadiren gezilerimde kullanıyorum.Aklımda d7100 almak var fiyat 2300tl ayrıca bir türlü kafamdan atamadigim d610 var ki fiyat 3750tl.Bütçem 2500tl.Acaba elimdeki tüm lensleri çıkarsam ve yerine 2500tl harcayarak bir d610 ve tamron 24 70 mi alsam diye düşünüyorum.Bu yöndeki düşüncem 105 ve 11 16 yi çok kullanmam.Ama bir yandan doğru mu yapiyorum bilemedim .elimdeki lensleri çıkarmadan 7100 alsam daha iyi mi olur ? Ayrıca imaj kalitesi 7100 ile d610 arasında dağlar kadar mı acaba meraktayim çünkü netten baktığım fotolar illaki ps li oluyor diye düşünüyorum.Yani 7100 bana 1600 iso da iyi görüntüler verecekse 7100 alacağım ama vasat olacaksa 610 almak isterim.Baya uzun yazdım okuyup yardımcı olacak arkadaslara şimdiden teşekkürler.
  8. Fx mi dx mi derken dx bir makina almaya karar verdim.yalniz forumda gecmis mesajlari karistirirken bir sey dikkatimi cekti.misal d7100 ve 300s modelleri karsilastirilmis ve d300s eskibir makina olmasina karsin govde avantajlarindan bahsedilmis.forumda makineler kisminda da d7100 icin yari prof. Derken d300 icinprof govde denmekte.acaba bu iki govde avantaj ve dezavantaj lari nelerdir.
  9. Aslında biraz düşününce fx ile dx ile yapmayacağım ne var ? Hicbirsey aslında size katılıyorum biraz harcayacak paran var ve en iyisi olsun istiyorsan fx e yönleniyorsun.ben insan fotoğrafları çekiyorum. Bebek fotoğrafları, portreler, sokak fotoğrafları... 105mm nano lensim le macro da çekiyorum. Aslına bakılırsa benim ilacım bir d7100 olduğunu anlıyorum.
  10. Keşke d700 u düşük suther da ve iyi fiyata alabilsek ama nerde...sizin deyiminizle d610 da bana keyif vermeyecek gibi.bakalım güzel bir d700 bulursak alicaz ☺
  11. Demek istediğiniz 50mm lim ff lensim fx makinede gerçek 50mm olacağı için sanki dx 35mm ile cekmisim gibi olacak.yani portreler kötü olacak.50mm lensim 70 mm civarı is yapıyor suan ve kısmen işi kurtarıyor. Ben dx sensör ile yoluma devam etmeliyim sanki.d80 halen güzel bir makine.bir 35mm ff len alıp evde yaptığım dar gelen 50mm lik acıyı genişletirim
  12. Peki hocam elimdeki lenslerin optik performansını düşününerek d80 bu lenslerin hakkını veriyormu sizce?yada söyle söyleyim dx bir d7100 le aynı ışıkta yani iso da aynı kadraj aynı lens peder hızı diyafram ... d80 den daha iyi bir kare çıkartır mi? Aynı şeyi fx için de düşünün? Benim derdim boşuna gövde almaktansa lens almak olsun
  13. Herkese selam.2006 yılından buyana sıfır aldığım d80 makinamı zevle kullanmaktayım.güncel lenslerim 50mm 1.4g 105mm 2.8 vr nano ve tokina 11 16 2.8 . en çok kullandığım lens 50mm 1.4 coğunlukla portre çekiyorum.şu sıra 9 aylık kızımın fotoğraflarıyla uğraşıyorum.Sıkıntım 500 iso dan sonra ccd sensorun verdıği noise ! 50mm lensimde 800 e kadar cıktığım iso beni cokta rahatsız etmiyor acıkcası ama kısık dıyaframda sıkıntı oluyor.Malum yeni gövdelerde iso performansı müthiş! yeni bir makine alıcam ama ne almalıyım? bir ff mi yoksa dx mi? d7100 fiyatı ile makul aynı paraya d700 ün 2. elleri var 40k civarında.birde 3.500tl lere d610 lar var.sizce nasıl bir secim yapmalıyım bilemedim.lens olarak ilave alacağım bir sey de yok gibi aslında.prime lens seviyorum ve alacagım lens kesinlikle prime olmalı.lenslerimi düsünerek yardımcı olursanız sevinirim.yoksa d80 ile yoluma devam edeyimmi
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.