İçeriğe git

Zafer Çankırı

Üye
  • İçerik sayısı

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yazıları bölümüne Zafer Çankırı kullanıcısının eklediği içerikler

  1. D500 kağıt üzerinde çok iyi bir body, vahşi yaşam fotğrafçıları için ideal gibi görünüyor ama Nikonun bu konuda büyük bir handikapı var. 400mm f5.6 lens. Kuş fotoğrafçıları için Canonun bu lensi efsane, 500-600 mm f4 alanlar bile bu lensi ellerinden çıkarmıyorlar, hafifliği ve keskinliği nedeniyle. Nikon 300mm f4 harika bir lens ama biraz kısa kalıyor TC ile de doğal olarak keskinlik kaybı söz konusu. Kısaca kuş fotoğrafçılarını çekmek için D500 yeterli olmaz sadece Canona kaçışı durdurabilir, ama 400mm veya 500mm f5.6 gibi bir lens çıkarırsa her şey değişir.

    • Harika 3
  2. Halen Nikon D810 ile tamron 24-70 f2.8 vc usd kullanıyorum. Çok uzun süre olmadı alalı ama Çok inceleme okuyarak aldım. F2.8 de tartışmasız olarak nikondan daha üstün. diafram kısıldıkÇa nikon onu yakalıyor ve f8'den sonra geÇiyor. Fiyat/performans olarak ise tartışmasız lider.

    • Harika 1
  3. Bu saydığınız lensler içinde Tamron mukayese kabul etmez. Tüm testlerde çok üstün hatta nikon 70-200 f2.8 VRII den bile. Bir de fiyat söz konusu olunca performans göz kamaştırıcı denilebilir. Nikon 70-200 f2.8'den farkı düşük f değerlerinde Tamron daha keskinken f değeri arttıkça Nikon öne çıkıyor, Sizin için hangisi önemliyse ve fiyat önemli değilse tercih yapabilirsiniz. Tabii bir de lensin karakterinden bahsediliyor, bazıları daha az keskin olsa da ben bu lensin karakterini daha çok beğeniyorum diyor, benim bu konuda bir fikrim yok. Ben böyle bir lens alacak olsam düşük f değerlirinde daha keskin olan tamrondan yana tercihimi kullanırdım.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.